На банк, а дешевий «обмінник»
Минулої п’ятниці зайшов у відділення купити гривень. Спочатку касирка «під мікроскопом» з обох сторін розглядала банкноти. На абсолютно новій без пом’ятин, загинів, потертостей купюрі нового зразка знайшла круглий відтиск розміром 5 мм і заявила, що купюра пошкоджена (!!!) і вона її не прийме. Коли я висловив незгоду з таким підходом, нагадавши про відповідні вимоги НБУ, підійшла менеджер відділення. Разом вони ще раз передивились купюру, тричі перевірили на сканері. Вирок: «купюру вона може передати на комісію в банк, а там за певний процент її обміняють. Вони ще кілька разів переглядали внутрішні певно інструкції (і роздруківки, і в електронному вигляді). На мою вимогу показати «інструкцію» НБУ щодо пошкоджених купюр сказали, що в них свої інструкції. Менеджерка ще раз підкреслила, що купюру потрібно передати в банк і порадила мені наступного разу ПРИЙТИ В СЕРЕДУ. Звісно, цю купюру я забрав і, щоб ви думали, взагалі без ніяких питань і коментарів того ж дня обміняв у Сенсбанку (через 3 зупинки трамваю від цього відділення так званого «банку»). Крім того, мені ще було й сказано, що у них обмежена кількість гривні, а тому — «приходьте в середу!».
Курс валют в Таскомбанке
| USD | 44 | 44.5 |