Курс валют в Сенс Банке
15 лет сотрудничества слито в унитаз за месяц.
Гроші зникли не зрозуміло куди.
09.10 я вирішила скористатись додатком альфабанку для оплати комунальних платежів на сумму майже 4000 грн. Оплати були на рахунок ГІОЦ. 10 днів після гроші на рахунок ГІОЦ не дійшли і в моєму особистому кабінеті ГІОЦ досі не відображені. З мого рахунку зняті. Три дні тому я зателефонувала в банк з проханням мені допомогти. Мені сказали що тут з таким не допомагають, пишіть в додаток. В додатку мені спершу запропонували перезавантажити додаток, потім запропонували зформувати квитанції, потім порекомендували краще дзвонити. Свій телефон для звязку я залишила двічі, з проханням мені зателефонувати. Кожного разу в додатку змінювався оператор. Кожному я пояснювала свою проблему знову, бо провірити історію вони не могли чи не хотіли і просто зникали. Починався новий чат з новою людиною. Сьогодні я кілька разів пробувала власне телефонувати через додаток. Щоразу «робот Алла» звязувало мене з різними департаментами, які відповідали, що це запитання не до них, вони займаються іншим. Переключити на відповідний департамент мене вони не могли за відсутності такої технічної можливості. З банку мені ніхто не задзвонив, хоча я просила кілька разів, щоразу залишала номер (хоча він звісно ж є в системі). До відповідного відділу колцентру я так і не додзвонилась, хоча витратила всі свої хвилини на номер (044) який тарифікується відповідно. Долю своїх грошей я досі не знаю. І я трішки здивоварна таким сервісом банку. На мене потратили час надцять працівників, щось мені розповідаючи, втираючи, втюхуючи, чи виправдовуючись. Проте відповідь чи консультацію бодай якусь, доречну до моєї чітко сформульованої проблеми, я так і не отримала. Свого часу я потратила близькоо години.
Недолугий банк
Скоро піде 3-тя доба, а кошти досі не розприділились, хоча в системі онлайн банкінгу їх було видно одразу! Консультанти надають абсолютно різну інформацію «через годину», « увечері», « 3 банківських дні», «5!!! днів», а тим часом по кредиту вже нараховують штрафні санкції.
___
Карта Тревел - скрытые комиссии и обман
Бред! Служба безопасности наверное +6
Им лиж бы заблокировать карту. И такой вопрос!!! Какого фига карту блокируют без доказательств а только по словам и без проверок !!????? Обращался в банк и писал заявление в заявление отказали об разблокировки. Мне не лень. Напишу ещё раз, отклонят, напишу уже в НБУ и в полицию. Такого я ещё не видел.
4.3.5. У разі відкриття Рахунків за цим Договором з метою запобігання фінансових збитків Держателя або Банку, припинити дію (анулювати), призупинити дію (заблокувати) Картки/Токену, відмовити в поновленні або Перевипуску Картки на нову без зазначення причин.
4.3.6. У разі відкриття Рахунків за цим Договором призупинити (заблокувати) дію Картки/Токену у будь-якому з перелічених нижче випадків:
• у разі виявлення неплатоспроможності, незаконного використання Картки/Токену, надання недостовірної інформації або виникнення у Банку підозри щодо вірогідної загрози незаконного використання Картки/Токену Держателя/Довіреної особи Держателя, в тому числі в разі отримання інформації про це від МПС;
• у разі порушення Держателем Картки умов цього Договору;
• у разі не надання Держателем документів згідно п. 4.2.1., 4.2.5. та 4.2.6.; • у разі припинення хоча б однієї з порук (гарантій), наданих будь-якою третьою особою за зобов’язаннями Клієнта перед Банком по цьому Договору;
• у разі виникнення Несанкціонованої кредитної заборгованості за Рахунком та/або простроченої заборгованості за короткостроковим кредитом / простроченої заборгованості за Відновлюваною кредитною лінією в день виникнення; • отримання від Клієнта повідомлення відповідно до п. 4.2.12 цього Договору; в інших випадках, передбачених цим Договором або законодавством України.
Напишите данные в личку, проверим.
Персонал не навчений ввічливо спілкуватися з клієнтами, за те навчений порушувати Закони України.
Звернувшись до першого касира з питанням як мені закрити кредитний рахунок у відділенні банку, я отримала відповідь, що ніяк я його не закрию, ніяких способів не має, а він закриється автоматично можливо через тиждень, а можливо через місяць. Це при тому, що касир навіть не взяв ніяких даних в мене, щоб як мінімум подивитись на мій рахунок, що за рахунок і які в ньому умови.Просто дивлячись на мене оприділила. Коли я повторно згадала це саме питання, касир вже з хамським тоном почала до мене розмовляти, начеб то чому я до неї причипилась. Тоді я звернулась до іншого касира з цим самим питанням. Вона в мене взяла паспорт і почала перевіряти інформацію. Вияснили, що залишився борг в 14 грн., я його відразу погасила через касу. Запитавши, коли і як я зможу повністю закрити кредитовий рахунок на своє прізвище, я отримала відповідь, як тільки кошти зарахуються на мій рахунок і будуть відображатися в моїй виписці в моб.додатку я можу закрити рахунок або через відділення або через технічну підтримку(ця відповідь вже відрізнялась від відповідді першого касира). Коли кошти зарахувались на мій рахунок я сказала, що хочу написати заяву на закриття карткового рахунку, після чого мені сказали, що в них такого не має, відділення не приймає ніяких заяв. Тоді я повідомила, що хочу подати у відділенні заявку на закриття кредитового рахунку, і знову отримала нову відповідь, що через відділення заявка не подається, я можу подати її тільки через моб.додаток.(Я була в шоці, перед цим касир мені сказала, що я можу подати і через їхнє відділення). Я пішла ні з чим, і мені довелося витрати свій час і кошти, і їхати на інше відділення.
А тепер мене цікавить, чому це відділення працює порушуючи закон України і Постанови Національного банку України, відмовивши мені написати заяву на закриття рахунку, і збрехавши мені, що ні одне відділення в мене такої заяви не прийме(ще касир кинула мені таку фразу:«можете запитати в кого хочете, ніхто таку заяву не приймає і її не існує»).
Скажіть, будь ласка, чому Альфа Банк не працює по законам!?
Згідно із статею 1075 Цивільного кодексу України договір банківського рахунка розривається за заявою клієнта у будь-який час.
Відповідно до 20.1 Постанови Національного банку України «Про затвердження Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах» від 12.11.2003р. 492 поточні рахунки клієнтів банків закриваються зокрема на підставі заяви клієнта.
Я давно вже являюсь клієнтом Альфа банк, але після такого хамовитого відношення до себе, співпрацювати з цим банком більше не має ніякого бажання! Мабуть ви не думаєте за своїх клієнтів, на одного більше, на одного менше яка там різниця…
Звонят и угрожают.
Незаконные действия
Хамство
Сервис обслуживания
Перевод денег из-за границы
Перевод с карты на карту осуществляется по курсу, установленному для расчетов по картам, дополнительно взимается комиссия за конвертацию.
Зачем Вам реклама новых продуктов
Вывести деньги с карты Альфы - тоже не всё так просто...
На прошлой неделе закончилась моя трехнедельная эпопея с получением долларов с текущего счета, а сегодня Альфа еще одну «приятность» устроила.
Попросил я бухгалтера не выводить больше ФОПовские деньги на Альфу, но что-то пошло не так и в итоге деньги снова упали на Альфу.
Ну что ж, нужно средства выводить сразу, чтобы не получилось, как в прошлый раз.
Казалось бы — чего сложного.
Есть во многих продвинутых банках услуга бесплатного мгновенного перекидывания денег между картами через мобильное приложение, в том числе, прием и отправка на карты другого банка. Из тех, чем пользуюсь лично — это умеет делать Монобанк, Форвард (КОКО), ПУМБ (всеКарта).
У Альфы, кстати, такой возможности нет. Пополнить бесплатно карту можно, а вот за вывод денег на карту другого банка (p2p) хотят 1% + 5 грн. Прямо как Приват.
Итак, чтобы не платить за вывод своих денег 1% (на больших суммах получается довольно неприятная комиссия в несколько сот гривень), захожу в приложение Форвард, пополняю карту с Альфы.
Выдает ответ — операция неуспешна, сработали лимиты в Альфе.
Проверяю в приложении Альфы — лимиты норм. Ну ладно, повысил еще на всяк пожарный.
Повторил попытку пополнения. Снова та же ошибка.
Иду в чат поддержи Альфы. В 21:58.
Оказалось, есть отдельные лимиты на p2p и повысить я их самостоятельно не могу, это может сделать только банк и для этого нужно пройти процедуру идентификации.
Предложили, чтобы я попробовал отправить деньги по реквизитам. Ну я наивный, говорю — нет, мне удобнее p2p.
Ну OK, поехали идентифицировать меня через чат. После каждого моего ответа поддержка задумывается на несколько минут и в результате в 22:17 меня «выкидывает» из приложения из-за таймаута. Причем сообщения о таймауте приложения никакого нет и я просто продолжаю какое-то время общаться с пустотой.
Когда я это сообразил, то плюнул и решил на этот раз уже позвонить на поддержку. А мне там и отвечают «Вы не смогли пройти идентификацию в чате, поэтому сможете повторить попытку не ранее, чем через 24 часа». Прэлестно, просто прэлестно… Слов нет, одни эмоции…
Как и прошлая моя неприятность с выводом денег из Альфы — ну, хорошо, что для меня некритично эти деньги вывести быстро.
А если для кого-то это будет действительно критично и он будет рассчитывать на банк?
p2p ведь вроде как позиционируется как мгновенный перевод, а не перевод в течении более чем 24 часов…
Вот мне интересно, это нормально и я слишком многого ожидаю от Альфа-банка? Это я слишком избалованный сервисами типа Монобанк, где все работает гораздо прозрачнее, удобнее и быстрее?
Или такой сервис — это все-таки ненормально и Альфе нужно поучиться у конкурентов, как создавать user experience и подтянуть хотя бы до них свой уровень?
Альфа банк
Цей банк Альфа не фуртовий.
Ввод клиента в заблуждение при обмене валюты на сайте.
По состоянию на 10.01 курс НБУ был 24.11.
Для обмена в мобильном приложении курс был 23.87 (-1% от НБУ)
Для операций по картам Альфа-Банк установил на эту дату курс: 23.75 (-1.5% от НБУ)
Ну, думаю, ладно. Есть потери, но не такие большие. Дальше — больше. Сегодня гляжу на то, сколько денег по факту списалось и выяснил, что обмен был совершён по курсу 23.60 (-2.1% от НБУ). А ещё на следующий день сняли комиссию в размере 1% (о которой при обмене не было сказано ни слова). И в результате, та-дам… фактический курс обмена стал 23.39! (-3% от НБУ). Почувствуйте разницу.
Написал в поддержку и узнал много интересного. Оказывается, на сайте менять деньги — это «не онлайн». «Онлайн» — он только в мобильном приложении, оказывается:))). Перевод со счёта в долларах на счёт в гривне в рамках одного банка — это, оказывается, не «валютообмен», а перевод. А то же самое в мобильном приложении — это как раз «валютообмен». Также,… курс, по которому списываются деньги с валютной карты берётся на день проводки, а не в день операции. (Заметим, мне 10.01 втирали, что «платёж уже прошёл, а 14.01 — сказали прямо противоположное, что курс берётся на день прохождения, а 10-го он якобы ещё не прошёл, хотя деньги на счёт в гривнах мне поступили). По факту, это означает, что курс обмена может быть совершенно произвольный, но не тот, что вы видите на сайте.
Контакты для обращения с претензией поддержка дать отказалась, сославшись на то, что это „правила банка“.
На мой взгляд, данная ситуация абсолютно неприемлема и вводит клиента в заблуждение. Все комиссии и фактический курс обмена должен быть указан на сайте с указанием альтернативы, что это можно сделать и в мобильном приложении по другому курсу. Иначе, всё это выглядит, прямо скажем, не очень хорошо. Особенно, для банка — одного из лидеров на рынке.
Справедливости ради надо сказать, что я пока воспринимаю данную ситуацию, как нетипичную — контакты „в оффлайне“ с отделением были вполне адекватные и, в целом, многое мне в банке нравится. Но данная ситуация — это явный косяк, требующий немедленного исправления.
Возможные варианты решения вопроса отправила в личку.
Робота с клиентами.
Михайльо В.В.
5 вересня 2019 року я письмово звернувся в Одеське відділення № 10 АТ «Альфа-банку» вх. № 110448, в якому я пояснив, шо 27 серпня 2019 року фірма, в якій я працюю, и з ініціативи якої були укладені договори про Надання банківських послуг у Вашому банку, а мені видали банківську карту для отримання заробітної плати, на 20.08.2019 р. фірма припинила дію договору. Банківська картка стала непотребна, я звернув до вашого банку через службу ПІДТРИМКИ с проханням закриття банківського Рахунку, блокування картки и виключення мене зі списків КЛІЄНТІВ банку.
Втім, моє прохання НЕ Було виконано. 03.09.2019 я БУВ проінформованій про нарахування
Шомiсячної комiciї за обслуговування пакету банківських послу г — 10,00 грн. Я письмово звернувся до відділення № 10 АТ «Альфа-банку» з проханням заблокувати рахунки и карту, отримав згоду та порозуміння вид директора філії Малініна Владiслава Валентиновича та співробітниці відділення № 10 Полікарповоi Маріi Леонідівні відносно виконання мого запиту, про Закриття банківського Рахунку, блокувань банківської карти. Там же я погасивши заборгованість через термінал банку № 07880717, № квитанції 13507493 від 05.09.2019.16.09.19p. за № 84023-23.1-b-b я отримав письмове пояснення від начальника вiддiлу претензiйноi роботи АТ «Альфа-банку» О.I. Нiкандрової про правельнє нарахування, и підстав для повернення копійчаних коштiв НЕ вбачаеться. Чого я i не хотів і не вимагав. Я Хотів розірвати відношення, закрити договір, заблокувати карту. Але O.I. Ніандрова НЕ заглиблювалась в суть, а зроби формально відповідь.
Після мого Звернення мій особистий кабінет БУВ заблокований, і я вирішив, що мої вимоги були виконанні.
Яке ж було моє дівування, коли 18.11.19 р. я отримав ПОВІДОМЛЕННЯ про нарахування щомісячноi комiсii за обслуговування пакета банківських послуг -10.00 UAN. Я знов звернув до служби ПІДТРИМКИ, розмовляючи з оператором Тетяною, таб. номером 44752, яка підтвердила, що мій особистий кабінет заблокований, для уточнення нарахування запропонувала зайти до особистого кабінету, який вона розблокує. Я відмовився від цієї Пропозиції. Так як я не вважаю себе клієнтом банку, послугами котрого НЕ користувався з часу останнього Погашення заборгованості 05.09.2019.
Прошу вас розібратися з цією ситуації, визначіті причину, з якої НЕ відбулося виконання міх прохань і вимог. Вважаю, що моєї вини з формування боргу НЕ має і банк знайде спосіб, щоб списати його без моєї участі. А також Ви знайдити можливість виключіть мене зі списків КЛІЄНТІВ банку, закрити мої рахунки и банківські картки. Та, у письмовій формі сповістіть мене.
Мої письмові звернення, квитанції, чат розмови зберігаються мною и можуть бути надані для РОЗГЛЯДУ, або надіслані додатково.
«_28_» -листопаду_ 2019р. M.I. Харужев
До цього часу ні повідомлинь не відповіді не надійшло.
Отказываются выдать справку о закрытии кредитного договора
В декабре 2019 года пришло уведомление из Юстиции о задолженности.
Связалась с колл центром банка, говорю, что готова полностью оплатить кредит, нужно было только уточнить сумму, так как в отделении банка мне сказали сумму на 10 тыс грн б, ольше чем в письме из Юстиции.
Банк дает номер, якобы коллекторского агенства которое занималось моим делом. Они предлагают мне попасть под «акцию» списания процентов.
Естественно соглашаюсь. Оплачиваю в назначенный день всю сумму.
Звоню в банк, мне говорят, да мы видим Ваши деньги, можем заказывать справку. Справка стоит 150 грн на секундочку. Мне говорят нужно подождать 5 рабочих дней. Ок, жду. Через 3 приходит смс об отказе от справки. Выносил мозг и на горячей линии и на линии коллекторов. Справки нет.
Сказали будет списание и закрытие кредита в конце первого квартала 2020 года.
В Юстиции мне арестовали мои рабочие счета. Так как я ФЛП.
Я прекратила свою предпринимательскую деятельность.
Банк не дает оф. отзыва исполнительного листа. Кредит открыт. Проценты бешеные.
Сегодня 14 января 2020 год. Намерена подать в суд на банк.
Проблема с УБКИ
Користувачем.
Поэтому и просим вас предоставить письменное заявление в банк.