Кинули без грошей в іншій країні

Занесла мене нелегка у відрядження в США. Перед вильотом дивлюсь якраз кешбек на АЗС є, думаю «о я к чудово, якраз багато їздити доведеться». Перший заїзд на заправку — картка не прийнята і напис «зверніться в банк». Звертаюсь в підтримку, а відповідь як у тому мемі «якби ми знали що воно таке, ми не знаємо що воно таке» і порадили просто скористатися іншою картою або просто спробувати пізніше. Викрутився оплатою кешем і поїхав собі далі. Наступна спроба заправитися і знову «Зверніться в банк», знову пішов кешем оплатив. Хто був в США знає який це гемор. Але цього разу мене чекав сюрприз у вигляді блокування всіх карток, пишу в підтримки — кажуть дзвони от в департамент безпеки, додаток пише топай фізично в банк, добре хоч підказали про дзвінок з сайту банку. Чекав хвилин 5 на оператора потім мені влаштували верифікацію, думаю ну ок може зараз верифікують і розблокують. Хрін там! Кажуть «Очікуйте відповіді на пошту протягом 3 робочих днів», уточнив яку саму відповідь, відповіли що варіанти верифікації, тобто обʼєктивно шанси скористатися карткою в цій поїздці приблищно нульові. В результаті мої гроші заблоковані, доступу до них нема, чи зможу відновити дистанційно ніхто не скаже, спроби оплати відбувалися не на нонейм мерчантах, а мережі 7-eleven що видно по транзакціям тобто причина блокування мені взагалі незрозуміла, жоден інший банк так не підставив і працюють нормально. І ще вистачає наглості зазивати відкрити ФОП рахунок! Як би не вирішилася ситуація бажання мати відносини з банком опустилися до нуля.
Полезный комментарий
PUMB 14 июля 2026, 9:49
Вітаємо!
Нам прикро, що у Вас склалося негативне враження від співпраці з нашим банком.
Щоб детально розібратися в ситуації та провести перевірку, ми написали Вам у приватні повідомлення для уточнення необхідної інформації.

PUMB
PUMB
14 июля 2026, 9:49
Полезный комментарий
Вітаємо!
Нам прикро, що у Вас склалося негативне враження від співпраці з нашим банком.
14 июля 2026, 12:04
А чи було заздалегідь налаштовано що карта «їде» закордон?
Mindent
Mindent
14 июля 2026, 14:06
Іноді це обов’язкова дія,без котрої карта за кордоном блокується
14 июля 2026, 14:44
Їхати закордон з картою одного укрбанку — дитяча наївність,
а от повідомляти банки про закордонну поїздку — це святе.
16 июля 2026, 17:26
А з чого ви взяли що у мене одна карта?
останній раз повідомляв банки про поїздку закордон десь у 2017 а потім всі мої основні банки сказали що це не треба, не врахував що пумб такий чутливий і що при першому зверненні оператор не буде вважати за потрібне нагадати мені бо я буквально звернувся з транзакцією зробленою на території США
16 июля 2026, 23:45
paalomnik
«А з чого ви взяли що у мене одна карта?»

«Викрутився оплатою кешем»
17 июля 2026, 4:46
Тобто я не міг прийняти таке рішення (оплата готівкою) з іншої причини? солідна логіка.
17 июля 2026, 7:54
Paalomnik

Звісно, що могли у гуглпей вибрати іншу картку та сплатити після відмови
в оплаті карткою ПУМБ, але ви пішли іншим шляхом — «знову пішов кешем оплатив. Хто був в США знає який це гемор.»

Та ще й заголовок промовистий озвучили — Кинули без грошей в іншій країні.
14 июля 2026, 22:51
Потрібно повідомляти банк про закордонну поїздку. Спрацьовує безпека
dmtrp
dmtrp
15 июля 2026, 22:26
Це тільки в цьому Пумб банку потрібно повідомляти, що карткою систем Visa або Masercard будеш користуватися там де ці системи працюють, чи є ще якійсь такий банк?

Пам’ятаю таке останній раз було десь років з 20−25 тому (Приват), але скільки не користувався картами різних банків — ці карти працюють по Планеті без танців з бубнами, та й ще в Інтернет платити можна. :)

Ну добре — заблокували за підозрілі операції - в чому проблема розблокувати, якщо зараз можна пройти ідентифікацію, у тому числі автоматично, за 3 хвилини — паспорт, живе відео, фото, відбитки…

А може справа у банку — радянський стиль управління та послуг… скоріше так.
16 июля 2026, 0:11

Це у будь-якому банку треба повідомляти щоб служба безпеки банку не блокувала рахунок через підозри що шахраї закордоном отримали доступ до рахунку чи виготовили дублікат карти.

І цій практиці вже більше ніж 10 років — ще в 2017 році я попереджував свої банки (серед яких не було ПУМБа) що поїхав в ЄС.

ці карти працюють по Планеті без танців з бубнами

Карти то працюють всюди, але з міркувать безпеки банк може заблокувати карту яка раптом «опинилась» в США чи Еміратах.

Ти такий наче вумний, закони знаєш, а не може зрозуміти що мова йде не про роботу карти, а про те чи банк впевнений що виконані транзакції зробив його клієнт, а не хтось інший.

Танці з бубнами це буквально кілька рухів в застосунку.

Відбитки через інтернет? Ну-ну.
16 июля 2026, 22:36
Бред, куча моих знакомых ездило в ЕС, эмираты ничего не блокировало и никого не предупреждали. Карты чипированные с них не делается дубликат то что нормальные банки давно не наносят магнитную ленту на них
16 июля 2026, 23:52
Хто казав що банк забов’язаний заблокувати такий рахунок?

Пан читати не вміє і сперечається з голосами в своїй голові.

Це опція, для зручності клієнта попередити банк про виїзд за кордон, вказати куди саме щоб банк РАПТОМ не вирішив що карта скомпрометована.
16 июля 2026, 7:27
Во всех банках так сейчас. Требование безопасности.
16 июля 2026, 20:27
Не вводьте людей в оману, окрім пумба всі інші банки з топ 10 народного рейтингу нормально працюють по світу без попередження банку.
16 июля 2026, 23:49
Брехня, зараз у більшості банків в застосунку є ця опція і всі ці банки можуть заблокувати рахунок якщо клієнт не вибрав опцію коли він виїхав за кордон.
16 июля 2026, 23:57
До слова враховуючи що у пана автора лише одна карта одного банку, що помітив спостережливий колега Qwerty1999, — посилатися на топ10 голословно і доволі тупо.
16 июля 2026, 22:34
У банков есть список высокорисковых стран типа Нигерия, там может срабатывать ограничения, в другие страны сколько ездил с картами и гугл пеем все работало и не только я
16 июля 2026, 23:50
А ніхто і не казав що банк забов’язаний заблокувати рахунок. Все на власну думку банку, як він це вирішить.

EUR 51 51.7
USD 44.4 45

EUR 51 51.7
USD 44.4 45
Главная / Банки Украины 🏦 / ПУМБ 💰 / Отзывы о ПУМБ 📝 / Кинули без грошей в іншій країні