Ціна в квадраті: як забудовники переписують ціни на житло в новобудовах і до чого це призведе

Київський первинний ринок тріщить по швах. Пропозиція квартир в новобудовах як і раніше в кілька разів перевищує попит. Це не дозволяє забудовникам підвищити ціни, незважаючи на зростання курсу долара і подорожчання будматеріалів.

Валютний ринок-2019: ключові зміни

Нова модель валютного регулювання запрацює у лютому 2019 року. Українці зможуть купувати та продавати валюту онлайн, а індивідуальні валютні ліцензії замінить система електронних лімітів.

Рада прийняла до розгляду проект держбюджету-2019

Верховна Рада прийняла до розгляду законопроект №9000 про державний бюджет на 2019 рік.

Укрпошта може припинити доставку пенсій

ПАТ «Укрпошта» планує припинити доставку пенсій в разі, якщо новий тариф на неї не буде затверджено. Про це повідомив генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

Візит місії МВФ: коментарі щодо кредитування України відсутні

У МВФ поки що утримуються від прямих коментарів щодо можливої зміни процедури кредитування України з чинної програми EFF на Stand-by, зауважуючи, що продовжують діалог із Києвом. Про це заявив директор прес-офісу Фонду Джеррі Райс.

В НБУ кажуть, що курс в бюджеті-2019 «сугубо технічний»

Передбачений в проекті державного бюджету України на 2019 рік курс гривні є «сугубо технічним». Про це написав голова Ради Нацбанку Богдан Данилишин у Facebook.

Яким буде курс гривні до кінця 2018 року

Складаючи держбюджет — 2018, уряд спрогнозував курс: за розрахунками чиновників, до кінця року долар подорожчає до 30,1 грн за долар.

Новий рейтинг забудовників Києва

«Мінфін» публікує новий, третій за рахунком, рейтинг київських забудовників. Головний критерій, на базі якого ранжувались компанії — кількість будинків, які вони побудували в столиці і здали в експлуатацію у першому півріччі 2018 року.

Рада перенесла рассмотрение законопроектов по «евробляхам»

Законопроекты о новых правилах ввоза в Украину автомобилей на еврономерах не готовы ко второму чтению, их рассмотрение в Верховной Раде состоится не ранее начала ноября.

МВФ прогнозує зростання економіки України до 2023 року

У наступні п'ять років (до 2023 року) ВВП на душу населення в Україні зросте в 1,5 рази. Про це пише liga.net з посиланням на прогноз МВФ.

Кабмін домовився з МВФ про поступове підвищення ціни на газ

Уряд України на переговорах з МВФ досяг принципової домовленості про поступове підвищення ціни газу до рівня імпортного паритету до 2020 року. Про це повідомив глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Нацбанк хоче дозволити купувати валюту онлайн

Національний банк оприлюднив проект структури валютного регулювання, яким готує низку змін, спрямованих на лібералізацію валютного ринку. Про це повідомив на презентації нової структури валютного регулювання заступник голови НБУ Олег Чурій.

Кабмін запланував на пенсії на 27,2 мільярда більше ніж у 2018 році

Кабінет міністрів пропонує прописати у проекті держбюджету-2019 видатки на пенсійне забезпечення у розмірі 166,5 млрд грн, що на 27,2 млрд грн більше ніж у 2018 році.