Порушення СК«Arx» умов договору і термінів виділених законом.

Назар2021-02-12 10:36:51
Купляв автомобіль в кредит, відповідно підписав з АТ СК«Arx» договір Каско Класік від 28.05.2020. 05.12.2020 в мене відбувся страховий випадок. Про який я відповідним чином повідомив. Згідно договору страховик мав 7 робочих днів для складання акту і 5 днів для повідомлення результату, якщо відмова. На сьомий день я звернувся до страховика, на що отримав відповідь, що рішення по справі ще немає. На одинадцятий день я звернувся на гарячу лінію, отримав аналогічну відповідь рішення по справі ще немає, додаткової інформації нема, відповідно я залишив звернення про порушення умов договору страховиком. Після обіду мені перетелефонували, і повідомили, що відмовляють у страховій виплаті, на що я мав протилежну думку, відповідно заявив про бажання розірвати договір. Відмову по пошті страховиком було відправлено 31.12.2020, про що свідчить відповідний відтиск Укрпошти. Відповідь по скарзі від 24.12.2020 дана 01.02.2021, про що свідчить відтиск Укрпошти, і що є 36 днем, хоча законом передбачено 30 днів, заява на розірвання договору згідно п.30.2 від 23.12.2021, згідно договору, заява є достатньою для розірвання і передбачає, що через 5 днів, договір автоматично розірваний, 29.01.2021 отримав лист де страховик повідомляє, що звернувся в банк, як вигодонабувача, хоча мною при поданні заяви була додана довідко про відсутність заборгованості, згідно якої банк автоматично перестає бути вигодонабувачем. А 02.02.2021 я отримав розрахунковий лист, де розрахунок проводився від 29.01.2021 з порушенням умов договору і законодавства. По заяві з проханням надати копії документів по страховій справі, для перевірки достовірності даних від 05.01.2021 офіційну відповідь ще до тепер не отримав, отримав інформування на емейл, про відмову в зв'язку з тим, що це не передбачено договором. Тому в мене склалося враження, що маю справу з «Шарашкіною конторою». На даний момент готую лист претензію і відповідні скарги в контролюючі органи з відповідними доказами.
Arx
12 февраля 2021, 11:51
Назаре, приносимо вибачення за незручності, з якими Ви могли зіштовхнутись в процесі роботи з нашою компанією. Ваше звернення від 23.12.2020року стосовно розірвання договору було прийняте і оброблено фахівцями нашого Юридичного Департаменту. Так як Ви авто купували в кредит, відповідно нам потрібно підтвердження від банку на дострокове припинення договору, оскільки саме банк є вигодонабувачем. Надалі, з метою недорозумінь по строкам та іншим питання, просимо Вас всі звернення офіційно оформлювати на ім'я Голови Правління Перетяжко А.І. та надсилати поштою за адресою: АТ «Страхова компанія «ARX» вул. Іллінська, 8, Київ, Україна, 04070. З повагою, Відділ контролю якості сервісу СК «АРКС»

Комментарии к отзыву - 7

СКСК2021-02-12 10:58:14
Назаре, приносимо вибачення за незручності, з якими Ви могли зіштовхнутись в процесі роботи з нашою компанією. Ваше звернення від 23.12.2020року стосовно розірвання договору було прийняте і оброблено фахівцями нашого Юридичного Департаменту. Так як Ви авто купували в кредит, відповідно нам потрібно підтвердження від банку на дострокове припинення договору, оскільки саме банк є вигодонабувачем. Надалі, з метою недорозумінь по строкам та іншим питання, просимо Вас всі звернення офіційно оформлювати на ім'я Голови Правління Перетяжко А.І. та надсилати поштою за адресою: АТ «Страхова компанія «ARX» вул. Іллінська, 8, Київ, Україна, 04070. З повагою, Відділ контролю якості сервісу СК «АРКС»
НазарНазар2021-02-12 12:10:34
Отримав відповідь від страховика з намаганням і надальше обманювати мене як клієнта. Адже п. 30.1.9 передбачає наступне: «Сторони домовились, що заява є достатнім документом для припинення дії договору за вимогою страхувальника. У цьому разі договір вважається достроково припиненим після спливу 5 календарних днів з дня надання Страховику Заяви Страхувальником, якщо пізніша дата припинення не буде вказана у заяві.» Банк мені надав офіційну відповідь, що Страховик звернувся до нього 28.01.2021 і в той же день в 17.47 год отримав підтвердження. А також, так як кредит був погашений і страховику разом з заявою була надана довідка про відсутність заборгованості перед банком, банк перестає автоматично бути вогодонабувачем, а якщо страховику потрібно було додаткове підтвердження він мав звернутися в банк протягом передбаченого договором терміну 5 календарних днів. Що свідчить про недобросовісність Страховика.
СКСК2021-02-15 11:48:34
Шановний пане Назар,
Відповідно до ч. 4 ст. 3 Закону України «Про страхування» страхувальники мають право при укладенні договорів страхування інших, ніж договори особистого страхування, призначати фізичних осіб або юридичних осіб (вигодонабувачів), які можуть зазнати збитків в результаті настання страхового випадку, для отримання страхового відшкодування, а також змінювати їх до настання страхового випадку, якщо інше не передбачено договором страхування.
Вигодонабувачем за Договором є ПАТ «КредіАгрікольБанк» (п. 3 Договору).
В свою чергу, п. 30.1. Договору передбачено, що дію Договору може бути достроково припинено за вимогою Страхувальника або Страховика тільки за письмовим погодженням з Вигодонабувачем. Про намір достроково припинити дію Договору будь-яка Сторона зобов’язана повідомити іншу не пізніше як за 30 календарних днів до дати припинення дії Договору. Те що кредит Вами погашений, не означає, що ПАТ «КредіАгрікольБанк» автоматично перестає бути Вигодонабувачем по Договору страхування.
Керуючись умовами Договору, Страховиком було направлено запит до Банку, для з’ясування питання щодо можливості розірвання Договору страхування достроково.
Після отримання відповіді Вигодонабувача по Договору, АТ «СК «АРКС» було достроково припинено дію Договору страхування щодо застрахованого ТЗ. З повагою, Відділ контролю якості сервісу СК «АРКС»
НазарНазар2021-02-15 12:51:30
Шановні ви знову обманюєте, заява подана 23.12.2020, ви звернулися в банк 28.01.2021, тобто на 36 день, а розрахунок провели на 37 день, що є порушенням тих же 30 днів. А п. 30.1.9, чітко визначає, «Сторони домовились, що заява є достатнім документом для припинення дії договору за вимогою страхувальника. У цьому разі договір вважається достроково припиненим після спливу 5 календарних днів з дня надання Страховику Заяви Страхувальником, якщо пізніша дата припинення не буде вказана у заяві.»
НазарНазар2021-02-15 13:01:47
Якщо Вам потрібно було письмове погодження банку, ви мали можливість в межах визначених договором терміну звернутись, а також ваш відповідальний працівник, який приймав заяву, і довідку про погашення, зобов’язаний був мене повідомити про необхідність надати письмову згоду банку, але мене повідомили, що заяви і довідки достатньо для розірвання договору. Тому це ще раз свідчить про недобросовісність страховика.
СКСК2021-02-16 09:54:04
Дякуємо за відповідь! Якщо ви не погоджуєтесь з діями компанії, Ви можете надіслати офіційне звернення на ім'я Голови Правління Перетяжко А.І. та надіслати поштою за адресою: АТ «Страхова компанія «ARX» вул. Іллінська, 8, Київ, Україна, 04070. З повагою, Відділ контролю якості сервісу СК «АРКС
НазарНазар2021-02-17 11:35:23
Так я готую відповідний лист-претензію, а також скарги в контролюючі органи і до вашого бенефіціара в Канаду. Також в судовому порядку докажу свою правоту, після чого запропоную дану історію всім телеканалам і газетам, з відповідним рішенням суду, щоб інші клієнти знали з ким мають справу.
Отзыв успешно отредактирован