Хочу попередити всіх клієнтів ПУМБ, особливо тих, хто перебуває за кордоном: цей банк може стати причиною краху вашої фінансової угоди через абсолютну халатність та відсутність комунікації.

Я проживаю в Ірландії і наразі оформлюю іпотеку на житло. Для ірландського банку мені терміново потрібна довідка від ПУМБ. Проте я зіткнулася з бюрократичним пеклом:

1. Приховані борги. Виявилося, що у мене є «заборгованість» у розмірі 10 гривень, про яку банк мене НЕ повідомляв ні через СМС, ні через пошту.
2. Неможливість комунікації. Додзвонитися з-за кордону неможливо, на імейли банк не відповідає. Тільки після неймовірних зусиль вдалося дізнатися про ці 10 гривень через онлайн-дзвінок.
3. Ігнорування після оплати. Я негайно погасила цей технічний борг. Проте банк продовжує блокувати мені доступ до додатка та заявляє, що розгляд мого запиту на довідку може тривати до 30 днів.
4. Ризик для іпотеки: для купівлі нерухомості в Ірландії термін у 30 днів — це вирок угоді. В той час як Монобанк та ПриватБанк вирішують подібні питання за лічені хвилини онлайн, ПУМБ демонструє стандарти кам’яного віку.

Висновок для клієнтів: ви можете мати в ПУМБ рахунок, думати, що все в порядку, а в самий відповідальний момент виявиться, що у вас борг 10 грн, про який вам «забули» сказати, і через це вам заблокують видачу будь-яких документів.

Вимога до банку: я вимагаю негайно, у зв’язку з повним погашенням заборгованості, надати мені доступ до дистанційного обслуговування та надіслати необхідну довідку сьогодні. Досить прикриватися терміном у 30 днів для генерації одного PDF-файлу! Скаргу до НБУ вже підготовлено.
Полезный комментарий
PUMB 2 сентября 2026, 9:41
Вітаємо! Нам шкода, що виникла така ситуація, ми проведемо перевірку та надамо Вам відповідь!

Недорого Отзывы
Недорого Отзывы
1 сентября 2026, 22:32
Всё в приложений пишет, не надо тут воздуханить. Если не умеешь читать, то это твои проблемы
1 сентября 2026, 22:35
У мене немає доступу до додатку
2 сентября 2026, 9:33
Коли в останне ти користувалась банком і коли виник цей борг? Якщо ти збираєшся купувати житло це явно не рішення одного дня тож перевірити стан рахунку — в тебе була купа часу.
2 сентября 2026, 9:31
В застосунку все чудово видно, навіть якщо борг складає 90000₴. Ніхто при цьому нічого не блокує.

Якщо ти ще в 21-му році заборгувала банку і пʼять років не користувалася рахунком — не зрозуміло нащо тобі довідка з ПУМБ для іпотеки в Ірландії.
2 сентября 2026, 10:22
Ти бачиш що борг 10 грн, а не 10 тис? Інтерфейс додатка взагалі жахливий , тому я переконалися що боргів немає і видалила рахунок. Мені потрібна довідка про погашення боргу і банк забоа’заний видати. Доступу до додатка немає і банк не хоче його відновлювати. Тоді як в приват банку та моно банку питання було вирішене за 2 години!
PUMB
PUMB
2 сентября 2026, 9:41
Полезный комментарий

USD 44.4 45

USD 44.4 45
Главная / Банки Украины 🏦 / ПУМБ 💰 / Отзывы о ПУМБ 📝 / ПУМБ: приховані борги в 10 грн, про які ви не дізнаєтесь, доки банк не зірве вам іпотеку за кордоном