Хочу попередити всіх клієнтів ПУМБ, особливо тих, хто перебуває за кордоном: цей банк може стати причиною краху вашої фінансової угоди через абсолютну халатність та відсутність комунікації.

Я проживаю в Ірландії і наразі оформлюю іпотеку на житло. Для ірландського банку мені терміново потрібна довідка від ПУМБ. Проте я зіткнулася з бюрократичним пеклом:

1. Приховані борги. Виявилося, що у мене є «заборгованість» у розмірі 10 гривень, про яку банк мене НЕ повідомляв ні через СМС, ні через пошту.
2. Неможливість комунікації. Додзвонитися з-за кордону неможливо, на імейли банк не відповідає. Тільки після неймовірних зусиль вдалося дізнатися про ці 10 гривень через онлайн-дзвінок.
3. Ігнорування після оплати. Я негайно погасила цей технічний борг. Проте банк продовжує блокувати мені доступ до додатка та заявляє, що розгляд мого запиту на довідку може тривати до 30 днів.
4. Ризик для іпотеки: для купівлі нерухомості в Ірландії термін у 30 днів — це вирок угоді. В той час як Монобанк та ПриватБанк вирішують подібні питання за лічені хвилини онлайн, ПУМБ демонструє стандарти кам’яного віку.

Висновок для клієнтів: ви можете мати в ПУМБ рахунок, думати, що все в порядку, а в самий відповідальний момент виявиться, що у вас борг 10 грн, про який вам «забули» сказати, і через це вам заблокують видачу будь-яких документів.

Вимога до банку: я вимагаю негайно, у зв’язку з повним погашенням заборгованості, надати мені доступ до дистанційного обслуговування та надіслати необхідну довідку сьогодні. Досить прикриватися терміном у 30 днів для генерації одного PDF-файлу! Скаргу до НБУ вже підготовлено.
ПУМБ
Вітаємо!
З урахуванням режиму банківської таємниці інформація щодо обслуговування клієнтського рахунку не може бути надана в публічний простір. Усю необхідну інформацію щодо врегулювання ситуації ми надіслали на Вашу анкетну електронну пошту.
Своєю чергою підкреслюємо, що ми дотримуємось всіх вимог чинного законодавства під час надання банківських послуг.
Полезный комментарий
PUMB 2 сентября 2026, 9:41
Вітаємо! Нам шкода, що виникла така ситуація, ми проведемо перевірку та надамо Вам відповідь!

Недорого Отзывы
Недорого Отзывы
1 сентября 2026, 22:32
Всё в приложений пишет, не надо тут воздуханить. Если не умеешь читать, то это твои проблемы
1 сентября 2026, 22:35
У мене немає доступу до додатку
2 сентября 2026, 9:33
Коли в останне ти користувалась банком і коли виник цей борг? Якщо ти збираєшся купувати житло це явно не рішення одного дня тож перевірити стан рахунку — в тебе була купа часу.
2 сентября 2026, 9:31
В застосунку все чудово видно, навіть якщо борг складає 90000₴. Ніхто при цьому нічого не блокує.

Якщо ти ще в 21-му році заборгувала банку і пʼять років не користувалася рахунком — не зрозуміло нащо тобі довідка з ПУМБ для іпотеки в Ірландії.
2 сентября 2026, 10:22
Ти бачиш що борг 10 грн, а не 10 тис? Інтерфейс додатка взагалі жахливий , тому я переконалися що боргів немає і видалила рахунок. Мені потрібна довідка про погашення боргу і банк забоа’заний видати. Доступу до додатка немає і банк не хоче його відновлювати. Тоді як в приват банку та моно банку питання було вирішене за 2 години!
3 сентября 2026, 20:22
Як це «видалила рахунок»? 🤣

Рахунок можна лише закрити через банк, видалити його не можна.

У звіті в тебе претензії не до інтерфейсу, а до боргу. Але контролювати стан рахунку це твій обовʼязок, а не банку.

Якщо борг є то звісно банк не дасть довідку про відсутність боргу.

А ти у всіх 60 банках довідки береш? 🫣
12 сентября 2026, 15:25
Ти взагалі читаєш мій коментар??? Борг був погашений двічі як тільет я дізналася про нього! Моя картка була поповнена коли я видалила додаток! Я беру довідки тільки у тих банках де був рахунок, це були пумб, моно та приват. З приват та моно проблем не було взагалі. Вони не кидали мені борг про який я гадки не маю і у них є функція відео аутоінтефікації закордоном!
13 сентября 2026, 7:17
Ти нарешті написала правильно: ти видалила застосунок, а не рахунок. Видалення застосунку в умовах коли тобі потрібна довідка від банка — дуже тупий крок. Тим більш що ти раптом забажала відновлення доступу вже не маючи, як я розумію, того українського номеру на який рахунок відкривався — ще один тупий крок з твого боку.

Тепер не дивно що ти наробивши боргів та успішно про них забувши щиро впевнена що боргів в тебе немає
PUMB
PUMB
2 сентября 2026, 9:41
Полезный комментарий

Главная / Банки Украины 🏦 / ПУМБ 💰 / Отзывы о ПУМБ 📝 / ПУМБ: приховані борги в 10 грн, про які ви не дізнаєтесь, доки банк не зірве вам іпотеку за кордоном