ПУМБ: приховані борги в 10 грн, про які ви не дізнаєтесь, доки банк не зірве вам іпотеку за кордоном
- Недорого Отзывы
- 1 сентября 2026, 22:32
Всё в приложений пишет, не надо тут воздуханить. Если не умеешь читать, то это твои проблемы
- Каріна Котляр
- 1 сентября 2026, 22:35
У мене немає доступу до додатку
В застосунку все чудово видно, навіть якщо борг складає 90000₴. Ніхто при цьому нічого не блокує.
Якщо ти ще в 21-му році заборгувала банку і пʼять років не користувалася рахунком — не зрозуміло нащо тобі довідка з ПУМБ для іпотеки в Ірландії.
- Каріна Котляр
- 2 сентября 2026, 10:22
Ти бачиш що борг 10 грн, а не 10 тис? Інтерфейс додатка взагалі жахливий , тому я переконалися що боргів немає і видалила рахунок. Мені потрібна довідка про погашення боргу і банк забоа’заний видати. Доступу до додатка немає і банк не хоче його відновлювати. Тоді як в приват банку та моно банку питання було вирішене за 2 години!
| PLN | 11.8 | 12.1 |
| USD | 44.4 | 45 |
Я проживаю в Ірландії і наразі оформлюю іпотеку на житло. Для ірландського банку мені терміново потрібна довідка від ПУМБ. Проте я зіткнулася з бюрократичним пеклом:
1. Приховані борги. Виявилося, що у мене є «заборгованість» у розмірі 10 гривень, про яку банк мене НЕ повідомляв ні через СМС, ні через пошту.
2. Неможливість комунікації. Додзвонитися з-за кордону неможливо, на імейли банк не відповідає. Тільки після неймовірних зусиль вдалося дізнатися про ці 10 гривень через онлайн-дзвінок.
3. Ігнорування після оплати. Я негайно погасила цей технічний борг. Проте банк продовжує блокувати мені доступ до додатка та заявляє, що розгляд мого запиту на довідку може тривати до 30 днів.
4. Ризик для іпотеки: для купівлі нерухомості в Ірландії термін у 30 днів — це вирок угоді. В той час як Монобанк та ПриватБанк вирішують подібні питання за лічені хвилини онлайн, ПУМБ демонструє стандарти кам’яного віку.
Висновок для клієнтів: ви можете мати в ПУМБ рахунок, думати, що все в порядку, а в самий відповідальний момент виявиться, що у вас борг 10 грн, про який вам «забули» сказати, і через це вам заблокують видачу будь-яких документів.
Вимога до банку: я вимагаю негайно, у зв’язку з повним погашенням заборгованості, надати мені доступ до дистанційного обслуговування та надіслати необхідну довідку сьогодні. Досить прикриватися терміном у 30 днів для генерації одного PDF-файлу! Скаргу до НБУ вже підготовлено.