Alex1284 1 марта 2026, 12:02
​Хочу попередити всіх, хто опинився за кордоном: АТ «ПУМБ» фактично позбавляє клієнтів можливості керувати своїми рахунками та обслуговувати кредити, якщо ви втратили доступ до фінансового номера.
​Я є клієнтом банку, маю кредитні зобов’язання. Наразі перебуваю в Німеччині. У мене склалася критична ситуація: термін дії картки закінчився, а українську SIM-карту (фінансовий номер) втрачено. Я звернулася до підтримки з логічним проханням — дистанційно змінити номер, щоб відкрити віртуальну картку та вчасно вносити платежі за кредитом.

Відповідь банку шокує своєю неадекватністю в умовах війни:

1. ​Зміна номера можлива ТІЛЬКИ через фізичну присутність у відділенні в Україні або через нотаріальну довіреність.

​2. Банк відверто визнає, що технічна можливість дистанційної ідентифікації (відеоверифікація або Дія.Підпис) у них просто не реалізована.

Чому це є порушенням:

​• Постанова НБУ № 65 прямо зобов’язує банки забезпечувати дистанційну верифікацію. Відсутність «технічної можливості» у 2026 році — це не виправдання, а недбалість банку, через яку страждає клієнт.

​• Банк фактично заганяє мене в прострочку. Я хочу платити за кредитом, але ПУМБ заблокував мені всі цифрові шляхи для цього, вимагаючи приїзду з-за кордону під час воєнного стану.

• На всі звернення отримую формальні відписки. Банк свідомо створює умови, за яких клієнт не може виконати зобов’язання, щоб, імовірно, потім нараховувати штрафи.

Висновок: ПУМБ — це банк, який не адаптувався до реалій війни та ігнорує цифрові стандарти НБУ. Якщо ви за кордоном — ви для них *за бортом*

​Питання до банку: Коли ви нарешті впровадите верифікацію через *Дію*, як це зробили всі пристойні банки України, щоб не змушувати людей їхати через пів Європи заради зміни номера телефону?
ПУМБ
PUMB 1 марта 2026, 19:58
Вітаємо!
Нам прикро, що Ви маєте негативну думку. Мусимо запевнити, що змінити фінансовий номер телефону вже тривалий час можна дистанційно, але для цього має бути доступ до застосунку ПУМБ. В разі обмеження досутпу до застосунку через повну втрату фінансовго номера телефону, змінити його можна лише у відділенні банку. До відділення також може звернутися довірена особа. Це правило встановлене для безпеки даних наших клієнтів, через поширені шахрайські дії сьогодення.
Будемо вдячні за розуміння!

SergeyNina
SergeyNina
1 марта 2026, 12:41
Попросите у банка реквизиты и оплатите со своего банка в Германии задолженность. Раньше так делали, сейчас не знаю.
1 марта 2026, 15:21
По-перше, робити міжнародний SWIFT-переказ — це сплачувати комісію та чекати на зарахування. Чому я маю нести додаткові фінансові витрати через те, що банк у 2026 році не спромігся реалізувати дистанційну відеоверифікацію або ідентифікацію через Дію? По-друге, проблема не лише в оплаті, а у відсутності ДОСТУПУ до керування рахунком. Банк фактично заморозив мої кошти та можливості, вимагаючи фізичної присутності під час війни. Це не сервіс, це ігнорування реалій, у яких опинилися мільйони українців. Ми маємо вимагати від банків адекватних цифрових рішень, а не шукати *милиці* та обхідні шляхи власним коштом. Саме тому це питання буде вирішуватися через регулятора, а не через *поради* платити втридорога за некомпетентність банку.
1 марта 2026, 14:55
Восстановить симку не судьба?
1 марта 2026, 15:15
Ви не повірите, вже два тижні цим займаюся. Там у Водафоні сервіс ще гірший.
1 марта 2026, 15:51
А в чем трудность то? Номер не верифицирован?
1 марта 2026, 16:28
Ви знову зміщуєте акцент. Проблема не в номері, а в банку. Навіть якщо я завтра відновлю номер, це не скасовує того факту, що банк ПУМБ: 1. ​Не має альтернативних каналів ідентифікації (відеозв'язок). 2. ​Не інтегрований з Дією для зміни даних. ​3. Пропонує клієнту під час війни їхати через два кордони для зміни цифр в базі.
Nebanki
Nebanki
1 марта 2026, 21:59
Друже, ми всі тобі щиро співчуваємо, але: покажи мне банк в Германии , в котором реализован такой функционал, какой ты требуешь от пумба Sei nicht so naiv
1 марта 2026, 22:15
«​Не інтегрований з Дією для зміни даних»

Мобільний додаток «Дія» активований на німецькому номері
телефона, чи все ж таки на українському, який ви втратили.
1 марта 2026, 15:25
Перед тим як давати такі *геніальні* поради, спробуйте відновити втрачену сім-карту, перебуваючи за тисячі кілометрів від України без доступу до номера. Це не проблема клієнта — шукати способи обійти недолугість банківської системи. Це проблема банку, який не реалізував дистанційну ідентифікацію. Я плачу банку за сервіс, а не за те, щоб мені розповідали, що мені *доля*, а що ні.
1 марта 2026, 22:17
«Я плачу банку за сервіс»

Скільки заплатили за сервіс ПУМБа, а не користування
його кредитними коштами — можете оприлюднити цифру.
1 марта 2026, 18:18

Станом на 2025 рік у Німеччині проживає близько 1,5 мільйона українців,
які набули статусу тимчасового захисту.

Знайдіть хоча б одного українця з діючими банківськими рахунками в Україні
та домовтеся про погашення вашої кредитної заборгованності, а у Німеччині
віддасте йому (їй) евровалюту та закриєте це питання на довгий час.

Главная / Банки Украины 🏦 / ПУМБ 💰 / Отзывы о ПУМБ 📝 / ПУМБ ігнорує Постанову НБУ № 65 та блокує доступ до рахунків клієнтам за кордоном