До кого звертатися, щоб прискорити розблокування картки

Войко Наталия 29 апреля 2025, 5:43
Отделение по адресу: Киев, ул. Деревлянская, 8
Відділення за адресою: Київ, вулиця Деревлянська, 8
С 26.04.2025 «АТ-БАНК ПУМБ» заблокував мій рахунок і додаток та не попередив за якої причини.

Після мого звернення до банку, мені пояснили, що заблокували по причині отримання суми 7 120 грн, за повернення проплати в інтернет магазині на сайте rezina-diski.com.ua.
14/04/22 я замовила резину на 2 колеса та оплатила на карту продавця 7170 грн, чекала тиждень, але замовленя так і не прийшло, хоча на мої дзвінки відповідали і обіцяли відправити.
Прочитав відгуки на цей магазин я була в шоці. Зателефонувала продавцю Дмитру, на щастя він взяв слухавку, поділилася своїми переживаннями і він пообіцяв в найближчий понеділок відправити, скаржився, що місто під обстрілами й відділення не працює, але я шини так і не отримала і попросила повернути мені кошти, або я подам заяву в Кіберполіцію.
21.04.25 продавець гроші мені повернув на мою картку ПУМБ, з якої я проплачувала шини в сумі 7120 грн, 50 грн не доплатив.
Після цього я купила шину в іншому магазині rezina CC і оплатила з тієї ж картки.
С 26.04.2025 я побачила, що не можу зайти в додаток ПУМБ, після звернення написала 2 заяви голові правління Черненко С. П., але відповіді так і не отримала. Менеджер обіцяла подзвонити, але ніхто так і не подзвонив. Я вже не знаю до кого звертатися, щоб прискорити розблокування картки.

Не рекомендую даний банк
ПУМБ
PUMB 29 апреля 2025, 9:37
Вітаємо! Нам дуже прикро, що Ви отримали негативні емоції. Ми перевіримо дану ситуацію та невдовзі надамо Вам зворотний зв'язок.

29 апреля 2025, 8:24
Переказами з картки оплати не робляться. Тим більш в магазинах. Наче 2025 рік, а люди настільки нетямущі як в якомусь 2001.

Ви зробили переказ з карти, отримали інший переказ на карту. Банк вважає ці операції підозрілими. Все просто як чищене яйце.

А, так, нагадаю що фінмониторинг введений законом України і абсолютно всі банки відслідковують операції клієнтів. А не тільки один ПУМБ.
29 апреля 2025, 9:19
Три літри

«Переказами з картки оплати не робляться.»

Ага, особливо торгівельні точки всілякі дрібні, ну ніколи так не роблять, навіть в застосунках того ж монобанку не пояснюють що так роблять, коли дають тобі можливість захистити картку.

Зайди прямо зараз в безпеку карти моно, «переказ на картку не в застосунку» і прочитай що тобі банк пише: «деякі торгові точки проводять оплати через термінали як переказ на картку.«

29 апреля 2025, 9:35
Ага, особливо торгівельні точки всілякі дрібні,

Ну то не треба купувати щось у дрібних точок, особливо такий недешевий товар як автомобільні шини. Щоб потім не скиглити «банк, ось вам номер карти, чому ви не блокуєте шахраїв!!!111«

навіть в застосунках того ж монобанку не пояснюють що так роблять

ось сам пишеш що банк попереджає, але адвокатуєш цю оплату

Зайди прямо зараз в безпеку карти моно, «переказ на картку не в застосунку» і прочитай що тобі банк пише: «деякі торгові точки проводять оплати через термінали як переказ на картку.»

Яким боком тут оплата через термінал? Альо, гараж, повернітся в нашу реальність.

А не тільки один ПУМБ.

Ну то які претензії до ПУМБ?
Pumbovik
Pumbovik
30 апреля 2025, 8:01
Я всегда покупал комплекты дорогих шин в самой дешевой точке за нал самовывозом без предоплат, никогда проблем не было. Мне все равно кто там продает. Шины абсолютно новые с бирками. Другие сайты и магазины такие же дропшипперы с шинных складов только ставят выше наценку за оплату картой, зарплату директору и в цену включают пересылку НП с удаленных складов на точку самовывоза
30 апреля 2025, 10:08
Радий за вас, але яким чином це стосуєтся нашої дискусії чи взагалі відгуку?

Припустимо у автора поруч немає точок що продають потрібні шини — не всі живуть в Харкові де купити можна що завгодно, та все одно деякі моделі треба чекати бо їх везуть через пів країни, а оплата товару не завжди доступна за нал бо продавець побоюєтся що зря витратить час і пальне на перевезення товару який потім ніхто не купить.
Залишаєтся варіант замовити доставку через НП/Укрпошту/інших чи в офіс продавця. Тут якщо і є варіант платити готівкою під час отримання то це буде післяплата, а відповідно це буде дорожче. Не всі люди хочуть платити зайві гроші, навіть і тому що довіряють продавцю.

А так я теж бувало купував шини з оплатою готівкою (бо з картами та переказами продавець не працює) в момент отримання (бо це маловідома мені контора).
30 апреля 2025, 11:40
Три літри

веселий гаражник, ну ти ж написав «Переказами з картки оплати не робляться», а потім виявляється що за налаштунками моно роблять оплати у вигляді переказу з карти на карту, добрий вечір, виходь з гаража вже))
30 апреля 2025, 11:46
Це точно мені треба виходити з гаража?

Будь який термінал може виконувати як оплату, так і переказ грошей між картками. Це різні операції, вони по різному впливают як на банківський рахунок покупця, так і по різному «захищені» процедурами платіжних систем.

І якщо продавец не повідомляючи покупця робить не оплату, а переказ грошей — це дуже поганий крок, майше шахрайство. Про що і попереджає Монобанк який зі свого боку не може заборонити ці операції тим більш що десь в іншій ситуації клієнту банка ця послуга цілком може бути потрібна.

Але переказ не є оплатою, не можна зробити чарджбек, і навіть сам факт оплати довести дуже складно.

То що саме ти зараз хочеш мені довести?
29 апреля 2025, 9:36
До слова у резина-диски є оплата картою. Але авторка вибрала найгірший варіант. Отримала проблеми на ровному місці.

Цей досвід має вчити інших як не треба робити: ніколи не сплачуй за товари в інтернеті переказом на карту.
29 апреля 2025, 23:13
1.Мелкие и многие средние торговые точки дают либо номер счета либо номер карты фоп и плати, в худшем случае карта вообще физ лица.
У нормальных магазинах указаны реквизиты на сайте. Ещё некоторые оптовые склады имеют разные цены для разных видов оплат, но это не для всех. Цена одна нал самовывоз, вторая цена оплата на счёт или картой и доставка и так далее.
2.Имеется ввиду настройки терминалов для оплаты (физических или виртуальных).
Есть такая настройка «запрет внешних переводов» которая запрещает оплаты в торговых точках в которых терминал настроен как перевод с карты на карту, запрет переводов с карты на карту через сторонние сервисы.
Это не во всех банках, платёжная система позволяет такую настройку и в Абанке точно есть.
29 апреля 2025, 19:29
Надеюсь здесь помогут. С вами должна была связаться сб банка по поводу этого интернет магазина. Скорее всего на него куча жалоб за неотправку товара и возвраты, сотрудники банка пытаются понять что вообще происходит. Вариант хуже — заблокировали счёт фоп который использовал этот магазин и вы попали под раздачу. Увы, эта проблема сейчас у многих дропшиперов.

Главная / Банки Украины 🏦 / ПУМБ 💰 / Отзывы о ПУМБ 📝 / До кого звертатися, щоб прискорити розблокування картки