Минфин - Курсы валют Украины

Банк блокує діючого ФОП без причини

Baliuk 16 августа 2024, 8:28
Я фізична особа підприємець. Маю повністю підтверджений дохід. Частину цього доходу після сплати податків виводив на особисту картку Пумб. В результаті — банк мене блокує і просить надати документи, які доводять походження коштів. Не буду говорити скільки часу було потрібно, щоб нарешті мої документи прийняли, але в результаті — висновок, що банк ініціює припинення співпраці. При цьому — пояснена кожна копійка доходу, надані всі виписки всіх рахунків ФОП, всі гроші легальні, навіть показані закупівлі.
Це показує повну некомпетентність банку, тому що скамери і тємщики з цим банком працюють без проблем, а справжніх підприємців з «білим» доходом, банк блокує. Нікому не рекомендую цей банк, це верх некомпетентності і нехтування своїми же власними правилами.
ПУМБ
PUMB 16 августа 2024, 9:28
Вітаємо!
Нам прикро, що Ви маєте негативну думку про наше обслуговування. Ми вже перевіряли ситуацію. З урахуванням режиму банківської таємниці інформація щодо обслуговування клієнтського рахунку не може бути надана в публічний простір. Усю необхідну інформацію, щодо врегулювання ситуації ми Вже надавали на електрону пошту. В свою чергу підкреслюємо, що ми дотримуємось всіх вимог чинного законодавства при наданні банківських послуг.

16 августа 2024, 8:38
У себя в блоге я расписал как подать иск на банк через электронный суд, а так же срубить моральну шкоду+потерянная выгода от остановки фоп ну и пеню сгидно закону 32про платіжні системи о невыполнении доручення клиента.
Baliuk
Baliuk
16 августа 2024, 9:30
Ви не надали жодного пояснення, і зараз дезінформуєте всіх. Весь дохід підтверджений, всі виписки було надано.
16 августа 2024, 9:31
ПУМБ штрафует НБУ за «недоработки» по финмониторингу. Последний штраф, о котором писали, был около 10 млн. грн. Вот финшмон и зверствует. Проблема не в банке, а в нечётко прописанных требованиях НБУ по финшмону, который должны проводить банки. На время войны финшмон нужно отменять вообще. В такой период для банковской системы пригодились бы любые финансовые ресурсы, в том числе и полученные в результате операций с криптовалютой и онлайн казино. А так под ограничения финшмона попадают и те, кто имеет легальный доход. Хозяйственная деятельность предпринимателя является его коммерческой тайной, а банк для доказательств легальности дохода вынуждает предпринимателя ею поделиться. В дальнейшем полученная информация, содержащая коммерческую тайну, может быть продана банком конкурентам предпринимателя или слита налоговикам и правоохранителям. Защиты от нераспространения коммерческой информации при банковском финшмоне у предпринимателя нет.
16 августа 2024, 10:00
«АТ «ПУМБˮ - штраф у розмірі 10 851 000,00 грн за порушення вимог: пункту 4 частини другої статті 8 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищенняˮ (далі - Закон № 361-ІХ) у частині неналежного виконання банком обов’язку щодо здійснення належної перевірки існуючого клієнта; частини першої статті 12 Закону № 361-IX у частині неналежного виконання банком обов’язку здійснювати посилені заходи належної перевірки щодо клієнта, ризик ділових відносин з яким є високим; частин першої та другої статті 7 Закону № 361-ІХ у частині неналежного виконання банком обов’язку застосовувати у своїй діяльності ризик-орієнтований підхід;…» Остальное на сайте: https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-u-lipni-zastosuvav-do-troh-bankiv-ta-shistnadtsyati-nebankivskih-finansovih-ustanov-zahodi-vplivu-za-porushennya-u-sferi-finmonitoringu-ta-valyutnogo-zakonodavstva Если изучить эти так называемые «нарушения», то они ни о чём конкретном. При этом ПУМБ теоретически мог обжаловать штраф в суде, однако этого не сделал и уплатил штраф, ибо мог лишиться лицензии. Вот наглядная ситуация с финшмоном, при которой ПУМБ вынужден «закручивать гайки» и перестраховываться даже в ситуациях, которые того не требуют.
16 августа 2024, 13:21
А как ты сможешь доказать высокий рызык или нет и тут должен быть задействован НБУ потому что он выставляет рызык при подготовленных документов первичным финшмоном и переданным в державный финшмон то есть НБУ) всё это фикция никто никого не штрафует это как игра в цирк и 95й квартал)
19 августа 2024, 11:30
АО «АКБ «КОНКОРДˮ тоже был оштрафован, но только на 400000 грн. А после уплаты штрафа был лишён банковской лицензии. Всё зависит от степени лояльности руководства НБУ по отношению к каждому банку.
19 августа 2024, 13:23
Это всё чушь)ь там договорняки) и просто кому то этот банк стал не выгоден и его утилизировали)

EUR 44 44.6

EUR 44 44.6
Главная / Банки Украины 🏦 / ПУМБ 💰 / Отзывы о ПУМБ 📝 / Банк блокує діючого ФОП без причини