Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Ніякої довіри

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
Friendly89 2 августа 2019, 16:28
Буквально сьогодні намагалась закрити кредитну картку. Повну суму до погашення дізнавалась сьогодні по гарячій лінії та в пумб онлайн. Цю суму сплатила у відділенні на кассі, де, як завжди, немає чим давати решту (звісно на користь банку). Після сплати через 5 хвилин спеціаліст говорить, що я ще 5,37 повинна внести!!! Хоча де вони взялись так пояснити вона і не змогла!!! Йду до касси, сплачую, знову решти немає чим давати ( на користь кого вже й здогадатись можна!), на прохання надати довідку про закриття рахунку — негативна відповідь, тільки виписка про 5,37, що я заплатила… Кажуть через 45 днів тільки зможуть надати довідку… Скажіть, в якому банку ще так??? І в підсумок, як би я не намагалась спілкуватись українською, дівчина впевнено володіла тільки російською… Порушення закону про мову. Дякую за найгірше обслуговування з мого досвіду.
ПУМБ
Ответ банка
PUMB 2 августа 2019, 17:03
Вітаємо, нам прикро, що така ситуація могла скластись! :(
Дозвольте розглянути її більш детально. Для цього вкажіть нам, будь ласка, Ваш ІПН в особистих повідомленнях, так ми перевіримо детальніше.

Стосовно закриття картки — згідно Договору комплексного банківського обслуговування, карткові рахунки закриваються згідно відповідної заяви від Вас, термін закриття рахунків — протягом 45 днів, після цього терміну Ви можете замовити безкоштовну довідку про закриття картки/відсутність заборгованності.

Комментарии - 8

+
0
Alik1980
Alik1980
3 августа 2019, 13:07
#
Значит, счета открываются за несколько минут, а закрываются полтора месяца???
+
0
Італій .
Італій .
4 августа 2019, 8:19
#
Да, это правило платежных карточных систем.

Если бы к счёту не была привязана платёжная карта то его бы закрыли сразу в момент обращения.
+
0
kingcity
kingcity
3 августа 2019, 16:07
#
Та практично у всіх банках термін закриття рахунку карти 45 днів. Взагалі, це суперечить законодавству — згідно Інструкції про порядок відкриття і закриття рахунків клієнтів банків датою закриття рахунку вважається день отриамання банком заяви про закриття рахунку, якщо вона подана в операційний час а на рахунку немає залишку коштів. Але банки навчились цей пункт обходити- у договорах на обслуговування пишуть, що клієнт зобов`язаний попередити банк про намір закрити рахунок за 45 днів до бажаної дати закриття. Суди ставляться до цього лояльно — законодавством не заборонено вимагати попередження про намір закрити рахунок і якщо клієнт підписав такий договір — отже на це погодився. Недосконалість законодавства, але що зробиш… Читайте уважно документи перед тим як їх підписувати.
+
0
Італій .
Італій .
4 августа 2019, 8:30
#
Не соглашусь на счёт законодательного запрета. Во-первых инструкция это не закон. Во-вторых инструкция говорит только о текущих счетах, а мы обсуждаем ситуацию с счётом в платёжной системе. Любой банк закроет счёт в мгновение ока если это просто счёт, без привязанной к нему карты.
+
0
kingcity
kingcity
4 августа 2019, 13:44
#
Інструкції НБУ є обов`язковими до виконання у всіх банках України і за їх недотримання банки карають (від штрафів до позбавлення ліцензій). Рахунок, до якого прив`язана картка — це звичайний поточний рахунок фізичної особи, відкритий у банку і він підпадає під дію інструкції НБУ. Картка є лише інструментом доступу до рахунку і управління ним. Картку якраз можна аннулювати чи заблокувати миттєво — ніяких вимог МПС щодо термінів виконання таких дій не існує.Але це не означає закриття рахунку. І для того, щоб завершити всі операціїї, які можуть бути пов`язані з цим рахунком — списання заблокованих сум, які чекають запитів-підтверджень на списання, нарахування/сплату відсотків по кредитах/депозитах, зняття передбачених договором комісій і т.д., банки прописують в договорах пункт про необхідність завчасно «попередити банк про намір закрити рахунок». Я можу погодитись з тим, що Інструкція НБУ не враховує всіх нюансів закриття рахунку, тому банки вимушені йти на такий крок. На підтвердження своїх слів наводжу коментарі юристів та банківських експертів з цього приводу, а також поради щодо закриття карти та карт.рахунку:
http://www.pravoonline.org.ua/site/kbase/c/35/category/dogovirni-pravovidnosini/t/164/title/yak-zakriti-kartkoviy-rahunok-kreditnu-kartku
http://groshi-v-kredit.org.ua/zakryvajemo-potochnyj-rahunok-yaki-pravyla.html
+
0
kingcity
kingcity
4 августа 2019, 14:20
#
Уточню свій коментар: термін 45 днів у правилах МПС існує, але це граничний термін розрахунків по операціях, пов`язаних з конвертацією - покупка на іноземних сайтах чи розрахунки за кордоном гривневими картами. Але аж ніяк не термін закриття карти.
+
0
Італій .
Італій .
4 августа 2019, 17:09
#
З того що 45 днів дається на те щоб завершити всі операції по картці і випливає що активну картку не можна закрити раніше. Бо якщо закрити її раніше банку прийдеться за власний рахунок відшкодовувати расходи по операціях які «вспливуть» в ці 45 днів. До слова це не обов'язково витрати, це може бути і повернення заблокованих на карті коштів.
+
+9
kingcity
kingcity
4 августа 2019, 17:53
#
Абсолютно вірно, згідний. Тому і говорю - інструкція НБУ недосконала, не враховує всіх аспектів. Тому і доводиться банкам шукати шляхів виходу, щоб «вовк був ситий і вівці цілі» - щоб і інструкцію не порушити і нормально розрахунки закінчити і рахунок закрити. Маємо. що маємо...
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 

Курс валют в ПУМБ

Валюта Покупка Продажа
EUR 42.3 42.9
PLN 9.4 9.9
USD 39.4 39.9
Все курсы банка

Курс валют в ПУМБ

Валюта Покупка Продажа
EUR 42.3 42.9
PLN 9.4 9.9
USD 39.4 39.9
Все курсы банка