Monobank ігнорує права військових по продукту «Розстрочка на картку»
Капець, оце порушення ПРАВ!!!1111
А банк міг легко вирішити цю проблему обнуливши кредитний ліміт особливо хитрому пану військовослужбовцю. Але банк цього не зробив надавши пану можливість розтягнуті фінансове навантаження в часі. Отримав у якості подяки претензію.
Героям кредитного фронту слава.
Героям кредитного фронту слава.
- snu72652934
- 11 апреля 2026, 6:53
Ваша відповідь — це юридична маніпуляція.
Ви стверджуєте, що комісія 1,9% — це не проценти. Проте, згідно з вашим же Паспортом споживчого кредиту від 13.02.2026, який я маю на руках, Реальна річна процентна ставка становить 48,2743%.
Якщо ставка за вашими словами «символічна 0,00001%», то звідки в офіційному документі взялися 48% річних? Відповідь очевидна: ви просто перейменували «проценти» на «комісію», щоб обійти пільгу для військовослужбовців (ст. 14 Закону № 2011-XII).
Згідно з п. 4 ч. 1 ст. 1 ЗУ «Про споживче кредитування», загальні витрати за кредитом включають проценти, комісії та інші платежі. Будь-яка щомісячна плата за користування кредитним ресурсом є процентним нарахуванням за своєю суттю.
Ваша заява «ми не переглядаємо комісію» — це публічне зізнання в ігноруванні імперативних норм Закону.
Повідомляю, що офіційні скарги до НБУ (вх. номер уже надано банку) та до Уповноваженого ВРУ з прав людини подані. Також за фактом введення споживачів в оману (0,00001% vs 48,2743%) готується звернення до Антимонопольного комітету. Побажаннями «захисту» кредит не погасиш — виконуйте закон".
Комісія за використання фінансового інструменту чи якось так була завжди, до повномасштабного вторгнення, до того як вийшов закон про пільги для військових. І ця комісія не перераховується якщо закрити достроково, тому що комісія, а не відсоток. Річна відсоткова ставка це термін якій показує вартість використання грошей протягом одного року, виражена у відсотках від суми кредиту або депозиту.
- snu72652934
- 11 апреля 2026, 15:45
Вірно. Але згідно з п. 4 ч. 1 ст. 1 ЗУ «Про споживче кредитування», загальні витрати за кредитом включають проценти, комісії та інші платежі, тобто цю комісію також. А, отже, вона підлягає під пільгу.
А, отже, вона підлягає під пільгу.
Читай закон, пане військовослужбовцю
штрафні санкції, пеня за невиконання зобов’язань перед підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності, у тому числі банками, та фізичними особами, а також проценти за користування кредитом не нараховуються
Читай закон, пане військовослужбовцю
Удивительно что у действующего военного есть вообще кредитный лимит, видимо данные давно не обновлял.
- SergeyNina
- 11 апреля 2026, 17:29
У некоторых военных вообще моно разорвал отношения с клиентом и дал срок в 30 дней на погашение долга.
Аналогично и некоторые другие банки поступили.
И военные платят отдавая все свое денежное обеспечение оставляя немного денег на сигареты и водку.
НБУ все равно, поднимался вопрос неоднократно.
Некоторых бусифицируют, отправляют в учебку с штрафами от тцк и никто штрафы не снимает и все денежное обеспечение уходит на оплату штрафа в 35к гривен.
А нащо ж ці бідосі набрались боргів що собака блох?
НБУ все равно, поднимался вопрос неоднократно
А хіба задача НБУ це захищати людей які набрали боргів більше нижче заробляють?
Тебе ж не дивує що сигарети та горілку ці бідосі КУПУЮТЬ за гроші, а не беруть бесплатно. То чому ти лобіюєш право військовослужбовців беслатно користуватьсь послугами банків?
Ну по-перше брехати ти взагалі не вмієш, Вже друга зарплата, а нараховується вона з першого дня бусифікациї, повністю перекриє суму цього боргу. Тобто на момент закінчення учебки БЗВП людина вийде без боргів.
По-друге у панів військовослужбовців було два роки на те щоб оновити дані — якщо ж вони цього не пробили то чому винним має бути банк?
А нащо ж ці бідосі набрались боргів що собака блох?
НБУ все равно, поднимался вопрос неоднократно
А хіба задача НБУ це захищати людей які набрали боргів більше нижче заробляють?
- 12 апреля 2026, 21:04
Ты уже бригаду выбрал в какой служить или с Польши контрнаступ планируешь с остальными псевдопатриотами?
Сам в якій бригаді, пане ухилянте? 😂
Ти то в самом соку і мав би взагалі вже четвертий рік воювати підписавши контракт. Але досі сидиш тут і скиглиш що тобі дали пендаля в Моно. На Польщу ти не заробив, тому доводиться ховатись під спідницею — буде про що онукам розповісти 🤦♂️
- 13 апреля 2026, 9:52
Та то понятно что тебе бабушки пакеты с едой таскают пока бусы с фантомасами шныряют за забором твоей халупы. Мое дело в дубае на пляже загорать и плавать пока на полях у пшеков горбатиться будешь
В тебе і дружини немає що тобі бабуся пакети тягає? Оце прям успішний айтішник. Баби розгледіли твій експеріенс раніше за Моно чи це вже наслідок?
Чуваче, в мене 50к пробігу по Україні за чотири роки: от так я ховаюсь від ТЦК: то в Верховину поїду, то в Ужгород, то Чернівці, то в Кропивницькому в ресторані Чача вечеряю. Куди мені до тебе, пожирача мівіни 😢
- 13 апреля 2026, 15:36
С чем у тебя там пробег, с калоприемником в одной руке или тоже одной рукой крутишь руль как твой напарник?
Пхах, ти лише вчора мене в ЗСУ відправляв
А сьогодні «жартуєш» про калоприйомник. Це в тебе вже вікові проблеми з пам'ятью чи вроджені проблеми з простою логікою?
Ти в моєму віці будеш срати де попало, а я ще молодий як зовні, так і духом. На відміну від тебе — ментально старого пердуна що бігає та скавчить вже котрий рік.
Ну і для довідки, да у не: я зараз в СОУ. На мою думку цивільним з мене було більше користі, але держава вирішила інакше. Ну а ти ховайся далі доки бабуся жива — здоров'я твой бабусі і дожити до закінчення війни щоб перестати тебе обслуговувати і жити лише для себе.
До слова ти міг би непогано заробляти опинившись на моєму місці: як і у цивільному житті сиджу за компом, а зарплата разом з бойовими десь як у пересічного айтішника. Але ти вибрав ховатися під спідницею бабусі, тож держава покликала мене. Жери мивіну та заздри.
- SergeyNina
- 11 апреля 2026, 21:25
1. Банк дает бешеный кредитный лимит в 50−70к и больше без проверки. После мобилизации оставляют несколько тысяч себе и все остальное платят. Таких много.
2. Нет. Проблема в том что при разрыве отношений с клиентом с значительным долгом банк требует его погасить на протяжении 30 дней и начинает давить звонками. Неоднократное поднимание вопроса чтобы давали 60 дней — мы решим вопрос и все. Потом чтобы погасить долг начинается покупка дешёвого табака на вес у местных, а так как курить после 22 запрещено в туалете вонь от этих самокруток что приводит к дракам.
3. Долг елментарно снимается если нормально оформили человека. У меня ежедневно тех кого привозят днём к вечеру сразу забирают «покупатели» из подразделений и он ночует уже в подразделении и штраф не снимают вообще. Потом идёт мат что штраф не сняли и его денежное обеспечение ушло на оплату штрафа.
Виноват сам военный, нужно говорить сразу.
Некоторые из тех кого прив не имеют семейного врача вообще, не знают что такое helsi, не обращались к врачу десятилетиями, живут с ВИЧ, гепатитом и даже туберкулёзом.
Что такое резерв плюс узнают в тцк, ещё хуже у кучи тех кого привозят только кнопочные телефоны.
Многих не берут никуда и они неделями возятся по стране, сидят в тцк, перемещаются между тцк пока куда то не возьмут.
Единственная вина некоторых банков что не дают нормально зарегистрироваться в резерв плюс и армия плюс и приходится перебирать банки пока не зайдешь без ошибки
Виноват сам военный, нужно говорить сразу.
Забавно в тебе виходить: коли банк позичає гроші він поганий бо позичає, коли хоче повернути свої гроші чи забирає кредитний ліміт — теж поганий бо не позичає, та ще й безплатно.
за три місяці я отримав майже 100к — вистачить и на штраф ТЦК і на закриття боргу в 50к
і це в мене ще бойових немає
і це в мене ще бойових немає
Скарги в НБУ та до Омбудсмена вже подані (номери К-25284.3/26 та К-263938/1/14177 від 10.04.2026)
Слава Україні!
По розстрочці фактично відсотки не нараховуються — ставка там символічна 0,00001%. Також для військовослужбовців банк не нараховує відсотки, штрафи чи пеню.
Комісія 1,9% — це не відсотки за кредит, а комісія за саму послугу розстрочки. Вона була передбачена умовами договору, з якими можна було ознайомитися до оформлення (у паспорті кредиту, тарифах та умовах).
Розуміємо, що це виглядає як додаткове навантаження, і шкода, що це засмутили вас.