За межею розуміння і здорового глузду

Mykhailo Stepanov 18 ноября 2025, 13:27
Скільки вже стикався з траблами МОНО, але такого не очікував…
Для доступу для застосунку вимагають надати…доступ до геолокації!
Прифігів від такого повідомлення при намаганні зайти в застосунок (шкода скрін не можна додати), звернувся телефоном в саппорт. Там сказали: ОК, зараз надішлем лінк для для відеодзвінка підтвердити свою особу. Отримав лінк, скористався, підтвердив особу і …знову при намаганні увійти в застосунок теж саме! Надайте доступ до геолокації! На мої заперечення: якого х!!! Мені відповідають: згідно чинного законодавства…Попросив надати письмову відповідь на мейл с посиланням на Законодавство… Може якийсь баг застосунка, але рівень служби підтримки!!! Мабуть доведеться писати скаргу на Національний банк бо не розумію чого МОНО хоче слідкувати за мною, шантажуючи доступом до грошей!
monobankua 18 ноября 2025, 19:29
Вибачте за негативний досвід.
При відкритті картки та підписанні договору з банком ви погодились з Умовами та Правилами, ознайомитись можна за посиланням https://monobank.ua/terms

отриманої Банком на підставі геопозиціонування телефону

Ваші звернення в службу підтримки передали на перевірку.
Дякуємо за сигнал, обов'язково пропрацюємо в рамках внутрішніх інструкцій.

Також готуємо офіційну відповідь за вашим запитом✅

18 ноября 2025, 15:00
Дивно бачити позначку «ПРОБЛЕМА ВИРІШЕНА». Яким це чином?!
18 ноября 2025, 21:43
Научись ДКБО иногда читать, тогда и вопросов не будет.
19 ноября 2025, 11:23
Як колишній працівник комерційного банка не пам’ятаю щоб мої клієнти мали зобов’язання кожен день перевіряти зміну умов співпраці. Також не пригадаю щоб банк в односторонньому порядку змінював умови, не попередивши клієнта. Мабуть Ваш пубертатний період життя не дозволяє осягнути деякі елементарні речі. Сподіваюсь з часом це зміниться
19 ноября 2025, 17:00
Сбоку в уведомлениях есть все изменения, если лень читать. То чьи это проблемы? И договора не так часто меняют обычно раз в 3 месяца и в тех же уведомлениях указаны четко что именно меняется и как обычно не нравиться закрывай счет до вступления новых правил с определенного числа
20 ноября 2025, 16:40
Не знаю якої ти статті…по ніку не зрозуміло, та твоя впевненість з якою ти навчаєш мене жити і роздаєш поради, заохочує спитати наскільки ти дотична (ний) до цієї фінансової установи і чи не будеш люб’язна (ний) сказати коли саме ввели ці зміни і сповістили користувачів про це, бо щось в отриманій офіційній відповіді від установи я не бачу дати цієї знаменної події (лише бюрократичний флуд). Окрім того, я проскорилив стрічку «повідомлень"(які завжди уважно відслідковую, бо є просто корисні речі) і також не знайшов нічого про це. Натомість чітко пам’ятаю: коли я підписував Договір з установою, такого не було. Сподіваюсь ти будеш послідовна (ний) і я отримаю змістовну відповідь. Наперед дякую
20 ноября 2025, 20:10
Смысл мне искать что-то. На организацию мне пофиг. Скроль дальше все найдешь. Кто ищет тот всегда найдет
20 ноября 2025, 6:55
Як колишній працівник комерційного банка не пам’ятаю щоб мої клієнти мали зобов’язання кожен день перевіряти зміну умов співпрац

В часи коли ти працював в комерційному банку — вже були мобільні застосунки? Бо якщо не було то твої клієнти могли дізнатись про зміни одним єдиним способом: відвідавши сайт.
Робили вони це чи ні — ані банк, ані тебе особисто не хвилювало. Ви просто міняли умови.

Також не пригадаю щоб банк в односторонньому порядку змінював умови, не попередивши клієнта

Що ти ліпиш тут? Банки завжди міняють умови в односторонньому порядку: не подобаються зміни то клієнт має лише одну опцію — закрити рахунок і піти.

По друге до ери появи мобільних застосунків українські банки ніколи не інформували клієнтів про зміни персонально. Як вже писав треба було заходити на сайт і шукати інформацію про зміни там.
20 ноября 2025, 6:50
Це кнопка.
ch777
ch777
18 ноября 2025, 15:37
Додаток давно вже шпигує за користувачем та нишпорить по папкам телефона, на сервер завантажується всі ідентифікатори та характеристики пристрою, точна або приблизна геолокація. Користуйтесь банками де такого ще немає та поважають приватність клієнта. Вони таким чином перевіряють чи приховуєте свою справжню адресу за впн або знаходитесь на «поганих» територіях де громадяни вже не громадяни своєї країни на думку кабінетних щурів
18 ноября 2025, 21:43
Договора ДКБО читать научись гений для начала. Еще один.
19 ноября 2025, 11:19
Так, звісно, всі додатки шпигують, але якщо ти щойно розрахувувся через гугл пей, а сівши в авто, випадково заблокував додаток, то очевидно, що не міг миттєво потрапити на «погані території». Та й дивно що десь років 10 банк не сумнівався де я, бо роблю по 3−5 транзакцій на добу
Дивлюсь як дурні радять читати договір, але чомусь не радять моніторити зміни до нього в односторонньому порядку кожного ранку
20 ноября 2025, 7:04
Гугль пей не є частиною мобільного застосунку банку і взагалі може використовуватися на іншому смартфоні який не обов’язково є власністю людини яка я власником рахунку.

Ти кажеш що працював у банку, а будуєш такі наївні виправдання наче не знаєш що людина може поділитися своєю карткою з іншою людиною яка додасть її в свій Гугл/еплпей і це взагалі ніяк не перевіряється ані банком, ані платформою
20 ноября 2025, 16:28
Ти можеш робити вигляд що найрозумніший, але без маніпуляцій це мабуть тобі важко, та ти повинен знати що застосунок визначає місцеположення по станціях мобільного зв’язку, навіть при вимкнутому визначенні геолокації, Навіть за кордоном. Усю іншу твою зарозумілу маячню самозакоханого ментора навіть не буду коментувати
20 ноября 2025, 18:00

Я не козиряв тем що працюю в банку.

але без маніпуляцій це мабуть тобі важко

Ну, чувак, саме ти і намагаєшся маніпулювати роблячи страшну зраду з того що застосунок хоче мати доступ до місця розташування смартфону.

Ладно б був ти якоюсь затурканою забитою тіткою пред- чи пост-пенсійного віку яку застращали тим щоб банк за нею стежить і тому вона лякаєтся цього GPS. Але ж ні, ти просунутий чувак який працював в банку і добре знаєш що банки відслідковують дії клієнтів. І доступ до локації це не для того щоб продати ці дані злочинцям, а для того щоб банк був впевнений що клієнт є реальною людиною, а не наприклад дропом.
am1
am1
21 ноября 2025, 14:17
Щось не зрозумів, а як по геолокації визначити дроп ти, чи не дроп.
21 ноября 2025, 23:51
А подумай як використовується карта дропа.
28 ноября 2025, 10:31
А подумай як використовується карта дропа.

На любую хитрую опу найдётся болт с резьбой)
То есть если чел оплатил бы товар в АТБ потом сел в машинку, проехал бы 10 км зайдя в шмонобанк проверил бы что геолокация не совпадает и блокнул бы ему карту ? :D У меня 2 карты дропа и люди все находятся рядом, а я пользуюсь приложением, а они картами в магазине:)
28 ноября 2025, 11:42
То есть если чел оплатил бы товар в АТБ потом сел в машинку, проехал бы 10 км зайдя в шмонобанк проверил бы что геолокация не совпадает и блокнул бы ему карту ?

чел сам собі блокнув карту бо в нього не співпала геолокація? не співпала з чим?

чел, ти прийшов накласти чергову купу — і в тебе це вдалося

У меня 2 карты дропа и люди все находятся рядом, а я пользуюсь приложением, а они картами в магазине:)

Не то не дивно що в тебе Моно заблочив і тепер ти бігаєш як дурний і сереш в коментах
30 ноября 2025, 8:21
Не то не дивно що в тебе Моно заблочив і тепер ти бігаєш як дурний і сереш в коментах

Нет я не сру в коментах, я помогаю людям чтобы они знали как защитить себя от незаконных действий банкиров, там работают у вас лицемеры в банке, да и во многих банках, а так как наш мир дуален есть и добро и зло, то при выявлении зла, добро всегда даёт ему люлей и то как собака побитая в будку залазят.
30 ноября 2025, 10:06

і тому твоє вигадане «добре» виграло лише один (ще раз О-Д-И-Н) суд і то тільки тому що банк півтора року не повертав гроші клієнту вже після того як банк закрив рахунок клієнта — тобто це вже не має стосунку до закону про фінмониторинг
10 декабря 2025, 12:12
Покажи сколько выиграл твой банк?) сколько раз
10 декабря 2025, 12:38
Який мій банк? Де виграв, в казіно?
Каждому ТЦК По Столбу
Каждому ТЦК По Столбу
18 ноября 2025, 23:40
Как ты будешь относиться к факту, если с территории Русляндии будут пользоваться Украинскими Банками?

Как технически запретить это?

Думай головой — что да почему! Геолокация — это самая базовая и примитивная защита от незаконного доступа. Далее тебя могут просто забанить — потому что используешь прокси — тоже могут посчитать что ты из Мордора!

Геолокация! ИП адрес! Фото/видео(онлайн) морды лица с привязкой к геолокации!
19 ноября 2025, 11:11
Коли я почав співпрацю з продуктом «МОНО» такої умови точно не було. Змінили умови-узгоджуйте з клієнтом.
Я не розумію як данні про моє місцезнаходження можуть вплинути на питання безпеки, особливо після відеодзвінка з оператором.
Я раніше не стикався з такою дивною спробою захистити мої фінанси, а ні в Універсалбанку, а ні в будт якій іншій фінансовій установі.
Очікую на офіційну відповідь на мейл
Також хочу дізнатись як закрити картки і зняти залишки при відсутності в моєму місті відділень Універсалбанку
Дякую
19 ноября 2025, 15:23
В уведомлениях сбоку приходять изменения. Не нравиться у тебя есть время до вступления их закрыть счета. А то напиши в поддержку и они по безналу на другой банк кинут тебе твои остатки
28 ноября 2025, 11:46
У автора отзыва карты НЕ заблокированы — он всего-лишь не может зайти
в мобильное приложение из-за своего отказа активировать геолокацию…
19 ноября 2025, 13:01
4.3.15. З метою моніторингу шахрайських / ризикових банківських операцій і / або проведення заходів з погашення заборгованості клієнта Банк має право протягом терміну дії Договору встановити геопозиціонування телефону клієнта / уповноваженої особи клієнта, номер якого вказаний у Договорі, а також використовувати інформацію про місцезнаходження клієнта / уповноваженої особи клієнта, отриманої Банком на підставі геопозиціонування телефону.

Так закривайте рахунки та видаляйте це шпигунське лайно, бо потім, щоб примусово погасити борг їхня група колекторів буде знати де вас шукати. Навіть приват до такого ще не опустився
19 ноября 2025, 19:33
Не пойму автора, чем Вы так возмущены? Вам не нравятся условия сотрудничества?
Так закройте счета в этом банке, и вопрос решен.
Вы когда колбасу в магазине покупаете, тоже так возмущаетесь, если Вам не нравится количество соли в ней? И требуете изменить состав колбасы, а если его не изменят, то грозите жаловаться:-)? Или просто не покупаете?
Странный Вы человек, у банка есть условия, которые они Вам предлагают для покупки их услуг, Вы или соглашаетесь и покупаете, или нет и отказываетесь, все просто.
20 ноября 2025, 16:44
«странный» ты человек, сначала возникает вопрос, а уж потом на него ищут ответ. Телега не едет впереди повозки.
21 ноября 2025, 11:18
Ваши деньги на счету были заблокированы без получения доступа к ним? Или счета? Если да то советую подать в суд, а не заниматся писаниной с ботами банков:)
Как составить иск на банк через эл суд я расписал у себя в блоге.
Так как если ограничили доступ к деньгами — это уже нарушение и нет такого в законе проверка по геолокации клиента если он делает оплаты в магазине Украины через терминал:) Тут спорить нет смысла, тут только действия работают.
Так же если они пришлют сообщение что банк разрывает с вами договор то не подписывайте его а прямо подавайте в суд где отсудите у них х2 от заблокированных денег.
23 ноября 2025, 11:48
Интересно, а кого Вы причисляете к «ботам» банков:-)?
Любого, кто не согласен с Вашим мнением:-)?
В суд подавать за ограничение доступа к счету? Ну-ну, прямо вижу как чувак побежал это делать:-) Ржака. Вы в каком мире живете? В матрице, что ли?
Во первых, очень маловероятно, что он будет это делать, а во вторых, очень маловероятно, что даже теоретически он сможет выиграть такое «дело»:-)
25 ноября 2025, 11:02
Во первых во вторых и в третьих это твои фантазии которые не граничат с моей реальностью:) Может подать и легко его выиграет, у банка нет полномочий блокировать доступ к средствам клиента если нет нарушения закона ПВКФТ, а уж тем более если он говорит что только что платил картой в АТБ или каком другом магазине:)
Моно боты по типу Алексей цх и трылитры тоже говорил что у ПУМБ банка супер мэны юристы которые нагнут нас и будут затягивать аппеляциями) в итоге все всосали, банк вернул и деньги клиента плюс уплатил моральну шкоду и судебные сборы) почитай статью полезно будет понимать закон и как он работает.
27 ноября 2025, 15:44
Понятно, ну, удачи ему в этом нелегком деле:-)
Ирония, если что:-)
21 ноября 2025, 11:33
Розривайте договір з манобанком, причина — обмеження доступу до рахунків без надання геолокації, нащо тримати гроші у шахраїв які ставлять вимоги та не можна піти зняти свої власні гроші у відділенні, яких немає, а в Універсалі вам скажуть що клієнтів манобанку не обслуговують не дивлячись що у вас на картках написано Універсал
21 ноября 2025, 16:19

Если там были деньги на счету то банку это только на руку, он будет мурыжить клиента пользуясь его деньгами и не платя за это процент сгидно закону :)
Если банк был пустой то конечно пофигу можно разрывать, но если доступ к деньгам ограничен и чел хочет жахнуть банк, то тут только через иск:)
28 ноября 2025, 8:00
«Если там были деньги на счету то банку это только на руку»

К сведению, банковские карты Монобанк НЕ блокирует и поэтому
нет никаких ограничений к деньгам клиента на карточных счетах.
28 ноября 2025, 10:44
К сведению, банковские карты Монобанк Н Е блокирует и поэтому
нет никаких ограничений к деньгам клиента на карточных счетах.

Блокирует ещё и как, п2п переводы) я имею в вижу любые ограничения по счёту: снятие оплата перевод, банк не может делать если клиент не нарушил закон или банк не нашёл обгрунтовану доказанную пидозру что клиент нарушил закон и для этого есть процедура это писанина в НБУ, но никто ничего не делает сгидно закону, а посему все суды они проигрывают)
28 ноября 2025, 11:48

Не несите пургу.
В конкретном случае у автора отзыва карты НЕ заблокированы — он
всего-лишь не может зайти в мобильное приложение из-за своего
отказа активировать геолокацию.
30 ноября 2025, 8:24
Он написал шантажуючи доступом до грошей — это и есть ограничение, я же пишу любые ограничения к средствам, в законе нет такого заблокировать, там слово — ограничить. Ограничил к чему либо = нарушил, тоже самое как не предоставил услугу, всем дал, а ему не дал, почитай кодекс споживача, удивишься :D
В нашем случае ему сначала дал, а потом забрал то есть ограничил.
30 ноября 2025, 12:16
Валерка Котовский
«Он написал шантажуючи доступом до грошей…»

Нікого не хвилює - хто да що там написав.

Фізичні картки кліента монобанку — НЕ заблоковані.
Цифрові токени у гаманцях гуглпей/еплпей — НЕ заблоковані.

Доступ до мобільного додатку відсутній через небажання
кліента увімкнути на смартфоні геолокацію.

Є бажання займатись дурнею та подавати до суду — хай займається, бо це ж приватна справа кліента.

Вангую, що результатом судової тяганини буде переказ залишку коштів кліента на рахунок в іншому банку та довічне блокування подальшої можливісті працювати з Монобанком — якщо кліент хоче добитися такого результату — це його вибір.

10 декабря 2025, 12:16
Не сможет, если клиент сошлётся на доказать причину) а причина может только сгидно 1075 цку) банк может требовать разорвать договор только по этой причине, плюс геолокация не нужна, если клиент оплачивает товары покупки где банк чётко видит магазины и где они находятся, он же не в банановой республике это делает)
Сошлётся на закон про права потребителя что банк не даёт ему услугу ту которую даёт всем клиентам и всё:) Ещё и от судебного сбора освобождён будет потому что все дела с наруш прав потребителя = не платятся суд сборы.
26 ноября 2025, 17:00
Прочитав порцію маячні про обмеження доступу до рахунків та істерику про геолокацію.

Фізичні картки кліента монобанку — НЕ заблоковані.
Цифрові токени у гаманцях гуглпей/еплпей — НЕ заблоковані.

Можливо, автор відгуку знаходиться у розшуку, тому боїться включити геолокацію хоча б на декілька хвилин, щоб тільки зайти у мобільний додаток Монобанку та переказати всі свої кошти на картку або рахунок в іншому банку.

До відома противників активованої геолокації на смартфонах — після розрахунку фізичною карткою або цифровим токеном в торгівельній мережі Монобанк отримує інформацію не тільки про саму транзакцію але й про адресу торгівельної точки, де встановлений банківський термінал.

Місцезнаходження включеного мобільного телефону також відомо мобільному оператору
згідно адреси базової станції, до якої підключився абонент.

Автору відгуку рекомендую вимкнути мобільний і залягти на дно,
а всі розрахунки проводити виключно за готівку.
10 декабря 2025, 12:18
Он же писал, платил картой в магазине :D при всём желании розыска банк бы уже передал инфу куда надо, и те бы приехали посмотреть камеры у магазина) всё это чушь, банк просто мутит воду)
Я бы на его месте включил геолокацию где то рядом с магазином где он был чтобы банк увидел а потом выключил бы её и всё, может автор пидгоняе
26 ноября 2025, 19:43
В налаштуваннях карток Монобанку присутня одна з беспекових фішок Монобанку:

відхиляти платежі, якщо країна не збігається — Монобанк перевіряє країну, в якій проходить платіж з присутністю картки або токена в гаманці гуглпей через термінал і розташування смартфону з фінансовим номером за GPS.
Ця опція зазвичай включена — тому при авторизації
додаток Монобанк вимагає активувати геолокацію.
SergeyNina
SergeyNina
29 ноября 2025, 16:09
Не будьте параноиком. Все банки отслеживают геолокацию клиента или по мобильной сети — ip адресу или по gps. Приложению монобанка нужно это разрешение. Это нужно для безопасности. Если у вас проблемы со смартфоном и не работает геолокация скорее всего эту проблему нужно будет решать в первую очередь. Кому нужно тот подделает и геолокацию и ip адрес.
30 ноября 2025, 12:24
Це не параноя, бо параноїк не користувався б смартфоном взагалі,
а використовував би дешеві та одноразові старі кнопкові телефони,
які не жалко періодично викидати, щоб ніхто не міг його відсліковувати.

USD 42 42.3693

USD 42 42.3693
Главная / Банки Украины 🏦 / monobank 💰 / Отзывы о monobank 📝 / За межею розуміння і здорового глузду