Моно нагло украл 26 тысяч

Я работала 2 месяца дома у своей сестры, помогала ей по дому за что мне платил ее парень, и по факту он заплатил мне криптой чтоб я училась ее использовать, он рассказал как вывести деньги на р2р я вывела, на утро наблюдаю картину как мне забанили карту, пишу в поддержку так и так начинают загонять про ок7 и ок 5 я думаю мне нет 18 лет, и у меня просят дать ок 7 моего отца, я дала и они еще просят подписи и свидетельство о рождении, я даю и им на подходит, звоню в поддержку и прошу сказать какие мне дать документы еще, они смутно отвечают и загоняют по 6.3.6, спустя двое суток меня начинают игнорировать в поддержке телеграм, я решаю позвонить на горячию линию и что я узнаю?
Мне заблокировали возможность звонить в поддержку, это просто ужас какой-то!
Так нагло делать, по итогу -минус деньги минус нервы
monobank
Розуміємо, що перевірка була для вас неочікувана
Повірте, ми самі не любимо бюрократію, при цьому на вимогу НБУ банки перевіряють всі платежі, які зараховуються на рахунки клієнтам
Написали вам в особистих повідомленнях, для перевірки інформації

4 июня 2025, 15:58
Моно нічого не крав, він заблокував рахунок бо побачив що ти отримуєш гроші переказами з від інших людей і це схоже на нелегальний бізнес чи взагалі відмивання грошей. Особливо враховуючи що ти ще неповнолітня і не может мати офіційний дохід в такіх розмірах.

Якщо ти вважаєш що ти вже доросла то почни вести себе як доросла: перше ніж щось робити обдумати які будуть від цього наслідки. Доросле життя воно таке: про все треба думати самому, а не полагатися на маму/папу.

Не забудь сплатити податок з зароботаних грошей: 18% ПДФО+5% ВЗ. Ну, а як не сплатиш то які тоді претензії до банка?
4 июня 2025, 16:13
Я то сплачу только дайте мне деньги вывести)
4 июня 2025, 16:32
Ну, можу лише побажати щоб це сталось як найшвидше. Фінмониторинг в нашій країні на жаль побудован так що клієнт позбавлений прав і банки ведуть себе як хочуть. А НБУ їм все це дозволяє і навіть примушує щоб активніше проводили мониторинг.
4 июня 2025, 16:01
А якби твоя сетра, очевидно старша за тебе, вела б себе як доросла людина то можна було все влаштувати так що ані банк, ані податкова ні до чого б не причепилися: подарунки від родичів другого ступеня спорідненості оподатковуются за ставкою 0%, тож якби ці гроші тобі переказала сестра зі свого банківського рахунку вказавши у призначені що це подарунок — як я написав ані банк, ані податкова не мали б жодних претензій.

Ще раз: починай думати до того як щось робиш.
4 июня 2025, 16:12
Моей сестре 17 лет, ей также моно заблокали еще давно!
4 июня 2025, 16:31
(не туди відповів)
MarselKN
MarselKN
6 июня 2025, 13:05
И вас и сестру заблокировали потому что гоняете крипту. Ведь в операциях банка это p2p входящие и исходящие платежи на разных людей. Не надо рассказывать сказки про помогала сестре, брату, свату. Просто хотели немного подзаработать на крипте или сдали карты в аренду
1financier
1financier
20 июня 2025, 19:37
Тобто сестрі заблокували карту за крипту, а Ви також захотіли піти по стопам своєї сестри? Про що ви думали? Що сестру заблокували, а вас не заблокують? Чи може Ви смідомо щось не договорюєте, а свідомо на це йшли, щоб заробити на операціях з криптою?
Pasha Chernihiv
Pasha Chernihiv
4 июня 2025, 16:11
Спочатку вивчи українську мову, дитинко!
4 июня 2025, 16:13
Живу в свободной стране говорю на языке , на котором хочу
radioragal
radioragal
4 июня 2025, 18:38
Загуглите «Повірте, ми самі не любимо бюрократію, при цьому на вимогу НБУ банки перевіряють всі платежі» — это бот-автоответчик вставил ответ, следовательно на вас вообще забили. А ответ простой вы обслуживаетесь в фейковом банке, у которого даже официального адреса нет на странице
Валерка Котовский
Валерка Котовский
4 июня 2025, 18:42
Как составить иск на банк через электронный суд я расписал у себя в блоге.

У банка мало того что нет полномочий блокировать средства без нарушения закона так ещё и требовать какие либо доку-ты на средства, он должен сначала был провести расследования подать запрос в др финмон банка откуда пришли деньги, сгидно ст 17 закону про лигализ отмывание, далее получить ответ что деньги заработаны преступным путём что вообще не реально и полный бред, а только потом блокать счёт.
3. Закон України «Про платіжні послуги» № 1591-IX від 30.06.2021:
Ст. 71 ч. 4: Заборонено обмежувати право користувача на ініціювання платіжних операцій без чітко визначених законних підстав.

5. Закон України «Про банки і банківську діяльність»:
• Ст. 55: Заборонено здійснювати обмеження або втручання у діяльність клієнта без законних підстав.
• Ст. 67: Рішення банку мають ґрунтуватися на правових нормах, а не на внутрішніх політиках, які суперечать закону.​
​​​​​​
Так же советую ознакомится с темкой как безопасно продать крипту чтобы не отмыть деньги мошенникам.
Я. ..
Я. ..
5 июня 2025, 8:58
«криптой»

Банки це слово не люблять, це їх тригер і після цього блокування картки вже не уникнути