Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Незрозуміла політика розповсюдження даних користувача

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
pavlok85 16 декабря 2023, 15:12
На прохання третьої особи зробив переказ фізичній особі с застосунку Monobank на карту Приватбанка. Обрав саме такий варіант, аби людина не отримувала дані моїх ПІБ, бо ми не є з нею близько знайомі.
Яким здивуванням було дізнатися, коли ця особа зауважила, яке дивне в мене прізвище.
Після цього я зробив ще один тестовий переказ на свою карту Привата і також побачив у повідомлені Приватбанк свої ім'я та прізвище.
Саппорт Monobank декілька разів посилався на Умови та Політику конфіденційності, але так і не зазначив під який пункт підлягає мій кейс.
Чому навіть для клієнтів моно ви показуєте лише першу літеру прізвища, а клієнт іншого банку отримав повну інформацію?
monobank
Ответ банка
monobankua 22 декабря 2023, 17:34
Усі банки на вимогу регулятора повинні передавати у параметрах операції дані про платника:
Згідно ст. 14.
Інформація, що супроводжує платіжну операцію або переказ віртуальних активів

Суб’єкт первинного фінансового моніторингу, що надає фінансові платіжні послуги платнику (ініціатору платіжної операції), повинен забезпечити, щоб усі платіжні операції супроводжувалися:

1) інформацією про платника (ініціатора платіжної операції) (далі — платник (ініціатор):

а) фізичну особу (фізичну особу — підприємця, фізичну особу, яка провадить незалежну професійну діяльність) — прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), номер рахунка/електронного гаманця, на якому зберігаються електронні гроші (далі — електронний гаманець), з якого списуються кошти/унікальний номер електронного платіжного засобу (у разі ініціювання платіжної операції з використанням електронних платіжних засобів), а в разі відсутності рахунка — унікальний обліковий номер фінансової операції, який дає змогу здійснити відстеження операції (далі — унікальний обліковий номер фінансової операції), місце проживання (або місце перебування в Україні фізичної особи — резидента чи місце тимчасового перебування фізичної особи — нерезидента) або номер та серію (за наявності) паспорта громадянина України (або іншого документа, що посвідчує особу та відповідно до законодавства України може використовуватися на території України для укладення правочинів), або реєстраційний номер облікової картки платника податків, або дату і місце народження;

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/361-IX#n1380

Комментарии - 5

+
0
visor
visor
16 декабря 2023, 15:40
#
Плюсую. Також задавався цим питанням. Доречі в межах моно так само. Ввівши номер картки бачиш тільки ім'я і літеру прізвища, зато людина яка отримує твій переказ бачить твої дані повністю.
+
0
Недорого Отзывы
Недорого Отзывы
16 декабря 2023, 16:23
#
В акцент банке тоже видна ФИО клиентов котобанка
+
0
Недорого Отзывы
Недорого Отзывы
16 декабря 2023, 16:33
#
Да и все терминалы ваши ФИО знают. Это чисто мера предосторожности, чтобы левым не перевести
+
0
Валерка Котовский
Валерка Котовский
16 декабря 2023, 17:22
#
Когда это у нас пошли двойные имена в моде? Мне переводили деньги, имя у человека было Александр-Иван это что двойной счёт :D прям как в РФ подражают.
Я за то чтобы все банки видели имена не важно откуда перевод, чтоб в случае чего знать на кого подавать заяву в полицию:) А то сегодня он прислал а завтра позвонит скажет я ошибся верните, а получатель и знать не знает кто там фио если чек ему не дали
+
0
Три літри
Три літри
16 декабря 2023, 22:22
#
Саппорт Monobank декілька разів посилався на Умови та Політику конфіденційності, але так і не зазначив під який пункт підлягає мій кейс.

А можете навести пункт умов чи норму закона яка виключає передачу імені та прізвища відправника? Ви не з того боку заходите.

Раніше було суто техничне обмеження бо у формі інструкції про операцію не було передбачено передача імені, точніше там було якесь опціональне поле яка можливо з’явилось пізніше і ніхто з банків не думав імплементувати його заповнення.

Але в Україні (і можливо інших странах) дуже часто клієнти піднімали питання передачи цієї інформації що можна знайти в тому числі і у відгуках тут на Мінфіні. Спочатку Монобанк зробив передачу такої інформації суто в середині свого застосунку бо зрозуміло що тут це легко можно зробити паралельно операції. Але пізніше були доопрацьовані формати обміну такою інформацією з ще кількома банками. З мого досвіду це можливо у переказах до Абанку та Приватбанку.

Ніякого порушення умов тут немає бо в умовах взагалі немає нічого про те що ПІБ відправника не відправляється чи на це потрібно окремий дозвіл клієнта. Ну і до слова в звичайних банківських переказах видно не тільки ПІБ, але ще й РНОКПП. А це все в рамках тих же умов.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 

Курс валют в monobank

Валюта Покупка Продажа
USD 40.9 41.3206
EUR 44.88 45.4401
Все курсы банка

Курс валют в monobank

Валюта Покупка Продажа
USD 40.9 41.3206
EUR 44.88 45.4401
Все курсы банка
Главная / Банки Украины 🏦 / monobank 💰 / Отзывы о monobank 📝 / Незрозуміла політика розповсюдження даних користувача