Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Банк не для людей!

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
geriko12 9 октября 2023, 22:27
Жінка зробила переказ зі свого банку на мій рахунок в аваль в продовж двох місяців, в жодному з місяців перевищення суми не було більше 400 тис грн, але в банку сказали що вони рахують аж за цілий рік!!! РОЗУМІЄТЕ за рік!
Заблокували рахунки без попередження (ні телефоном, ні електронною поштою) — все перевірив, аж через 4 дні прийшло лист електронною поштою про блокування і вимоги.
Я надав документи і по жінці, і по собі на загальну суму більше ніж вимагали, довідки по мені і жінці по відсотках з депозитів в іншому банку, довідку про те що переведені кошти це закінчився депозит, документ про родинні зв’язки.
АЛЕ банку пофіг, вони вимагають щоб я розписав майбутні операції (з ким, скільки, куди), вимагають щоб я пояснював навіщо потім матері переводив гроші, навіщо переказав гроші в ICU для купівлі облігацій, документи звідкіля в жінки депозит з іншого банку (в кожному банку свій фін.моніторінг).
АВАЛЬ не перший раз зарекомендував себе, як найгірший банк в україні, банк в якому клієнти не партнери, а РАБИ.
А намагання банком заблокувати кошти на рахунках, тим що він блокує їх без попередження — це дно.Не — банк, а жадібний волоцюга!
Райффайзен Банк
Ответ банка
10 октября 2023, 9:05
Добрий день!
Дякуємо за очікування на відповідь.
Нам сумно, що у Вас склалось таке враження про Банк.
Райф — великий системний європейський Банк, що чітко виконує вимоги законодавства та постанови НБУ, саме тому ми ретельно та уважно перевіряємо кожну операцію та робимо все для збереження та захисту ваших коштів.
В свою чергу сподіваємося на Вашу підтримку та розуміння щодо важливості здійснення час від часу перевірок джерел надходження коштів за рахунок надання Вами документів.
У випадку, якщо документи не надано вчасно за запитом — рахунок блокується.
Ми цінуємо кожного Клієнта Банку та завжди готові піти на зустріч у вирішенні питанні.
Для детального аналізу ситуації, просимо, будь ласка, написати нам у приватні повідомлення з вказанням даних (контактного номеру або ідентифікаційного коду).

З повагою та турботою,
@RaifHelp

Комментарии - 27

+
+15
Три літри
Три літри
9 октября 2023, 23:32
#
Абсолютно всі банки блокують гроші без попередження. Явно ти щось недорозповів.
+
+6
geriko12
geriko12
10 октября 2023, 0:05
#
Колись в таскомбанку був запит на походження коштів і це норма, я надав документи і все, і не було ніякого блокування. Може це ти явно за гроші, тянешь мазу за банки) дивлюсь вас тут одних і тих кто тяне за банки мазу, в кожному коменті) А я банку вже вже сказав і написав, зараз подаю до суду!
+
+15
Три літри
Три літри
10 октября 2023, 10:36
#
Мова була про блокування, тож повторю: абсолютно всі банки блокують гроші без попередження.

Монобанк так само може запросити інформацію про походження коштів без блокування, але він вирішив заблокувати. ТАС теж блокує кошти:
https://minfin.com.ua/ua/company/taskombank/review/340457/
https://minfin.com.ua/ua/company/izibank/review/340452/
+
+30
Lolik1837
Lolik1837
10 октября 2023, 5:19
#
«А намагання банком заблокувати кошти на рахунках, тим що він блокує їх без попередження«

Автор, так не существует просто банков , которые предупреждают о блокировке. Ведь «предупрежденный блокируемый «просто уведет деньги до блокировки.

Как-то непонятна сама суть ваших претензий к этому
+
+6
geriko12
geriko12
10 октября 2023, 15:20
#
Я написал как у меня было с таскомбанком, а вы говорите не существует банков) претензия прямая, блокировка и отсутствия предупреждения в тот же день про блокировку.Есть правила предоставления финансовых услуг банком, постановления НБУ и т д, а иначе банк переходит черту от контроля, до прямого мошенничества. На минфине, уже многие написали как АВАЛЬ блокирует средства, и пишет что можете их забрать, а по факту месяцами удерживает их. Это разве не бандитизм? законной финансовой деятельности
+
0
RaiffaizenAlex
Ответ банка
RaiffaizenAlex
11 октября 2023, 18:34
#
Ми дуже засмучені, що Ви залишаєтесь такої думки, зі свого боку ми дуже хочемо допомогти у вирішенні Вашого питання, адже клієнт — головна людина Банку. Просимо, будь ласка, написати нам в особисті повідомлення з вказанням ідентифікаційного коду або фінансового номеру телефону для найшвидшого вирішення Вашого запиту. Будемо вдячні за зворотній зв’язок.

З повагою та турботою,
@RaifHelp
+
+21
SergeyNina
SergeyNina
10 октября 2023, 22:19
#
Речь идёт о том что банк не присылает уведомление и клиент узнает о блокировке часто при оплате в магазине
+
+30
Pumbovik
Pumbovik
10 октября 2023, 8:31
#
Лимит на срабатывание финмона может быть и накопительный, например 10 операций по 40тыс. И 400к это очень условная цифра. У каждого банка свой порог стоит, после которого требуют справки на операции. Вам просто нужно отправить требуемые справки и все. Это стандартная, но очень неприятная процедура. В авале их быстро смотрят в отличие от всяких монобанков где это месяц+ занимает
+
0
geriko12
geriko12
10 октября 2023, 15:15
#
Так я и дал справки, с мокрыми печатями з другого банка, проценты с депозитов, выписку что перевод был средст с закончившегося депозита, справку про родственные связи с тем кто переводил мне средства.Этот банк ведет себя как работорговец, на все документы они запросили чтоб я расписывал им дальнейшие операции, давал инн, или ердпоу тем кому и что и зачем я планирую отправлять, обьяснять почему матери переслал деньги и почему переслал на покупку облигаций в ICU свои финанасы.То есть я подтвердил законность финансов,НО банку — мало.И он не разблокирует меня пока я ему не расскажу куда я буду отправлять свои законные финансы!!!Это рабство! воезание в мою законную деятельность как физ.лица
+
0
khvorost
khvorost
12 октября 2023, 10:20
#
По регламенту НБУ, им никто не давал права делать это месяц,

Pumbovik: В авале их быстро смотрят в отличие от всяких монобанков где это месяц+ занимает я думаю они пальцем в одном месте ковыряются … (и хорошо если только в носу)
+
+15
Три літри
Три літри
12 октября 2023, 11:09
#
У вас є посилання на цей міфічний регламент?
+
0
khvorost
khvorost
12 октября 2023, 14:11
#
Я вже неодноразово давав посилання на нормативку…
Алгоритм дій такий: СПФМ зупиняє операцію на 2 дні; повідомляє про це Держфінмоніторинг; Держфінмоніторинг у разі виникнення підозри може продовжити зупинення до 7 днів і повідомляє СБУ; проводиться аналітична робота та перевірки; якщо підозри не підтвердилися — скасовується зупинення фіноперацій, а якщо підтвердилися — зупинення продовжується, але не може перевищувати 30 днів; протягом цього терміну правоохоронні органи здійснюють досудове розслідування, унаслідок чого майно можуть арештувати на підставі ухвали суду. Строки зупинення фінансових операцій СПФМ та Держфінмоніторингом є остаточними та продовженню не підлягають. Що підтверджуется судовой практикой. http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/71723917
+
+15
Три літри
Три літри
12 октября 2023, 16:39
#
На Ваш запит не знайдено жодного документа. Спробуйте змінити пошукові параметри.
+
0
khvorost
khvorost
12 октября 2023, 18:11
#
Https://reyestr.court.gov.ua/Review/84120645
справа № 761/40546/16-ц
+
+15
Три літри
Три літри
12 октября 2023, 19:27
#
Ну дякую що ти сам себе спростував:

«
Рішення судів мотивовано тим, що обмеження прав клієнта щодо розпорядження грошовими коштами, що знаходяться на його рахунку, не допускається, крім випадків обмеження права розпорядження рахунком за рішенням суду або в інших випадках, встановлених законом, а також у разі зупинення фінансових операцій, які можуть бути пов`язані з легалізацією (відмиванням) доходів одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму. Проте, блокування поточних рахунків позивачів вчинене банком без будь-яких аргументованих підстав.
»
+
0
khvorost
khvorost
12 октября 2023, 19:51
#
Шановний , ви ще не можете читати постанови суду …
Це ж описова часитна)))
Мотивувальна тут :
Таке зупинення фінансових операцій здійснюється на два робочих дні з дня зупинення (включно).

читайте після :
Мотиви, з яких виходить Верховний Суд, та застосовані норми права
+
0
khvorost
khvorost
12 октября 2023, 19:54
#

Оскільки банком не доведено жодної з визначеної Законом підстави для обмеження права клієнта права розпорядження рахунком, в тому чисті і підстав для його блокування на період більший, ніж передбачено частинами першою — п`ятою статті 17 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».
+
0
khvorost
khvorost
12 октября 2023, 21:21
#
Якщо що, ми з Трі літери пасли баранів, та пили на брудершафт, тому він зі мною на ти … , або йому просто треба отримати освіту )
+
0
Три літри
Три літри
13 октября 2023, 8:42
#
Мотивувальна тут :

це не відноситься до фінмониторинга, це відноситься до звичайного режиму виконання переказів з його відомим терміном «три робочих дні»

Шановний, ви ще не можете читати постанови суду …

Шановний, ви казали що існує документ НБУ, але не спромоглись його надати. Потім надали рішення суду якого не існує. Потім інше рішення суду в якому мова про затримку не повʼязану з фінмониторингом що демонструє моя цитата. Також ви не вказали де у рішенні суду є відсилання до того загадкового документа НБУ про який ви казали і пропонуєте мені самому шукати аргументи на підтримку вашої теорії.
+
0
Три літри
Три літри
13 октября 2023, 8:44
#
Оскільки банком не доведено жодної з визначеної Законом підстави для обмеження права клієнта права розпорядження рахунком, в тому чисті і підстав для його блокування на період більший

ви вчергове підтверджуєте що справа не у фінмониторингу

дякую за ваше самоспростування 🧐
+
0
khvorost
khvorost
13 октября 2023, 8:46
#
За змістом пунктів 1, 2, 6 статті 17 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» суб`єкт первинного фінансового моніторингу має право зупинити здійснення фінансової (фінансових) операції (операцій), яка (які) містить (містять) ознаки, передбачені статтями 15 та/або 16 цього Закону, та/або фінансові операції із зарахування чи списання коштів, що відбувається в результаті, які містять ознаки вчинення злочину, визначеного Кримінальним кодексом України, та зобов`язаний зупинити здійснення фінансової (фінансових) операції (операцій), якщо її учасником або вигодоодержувачем за ними є особа, яку включено до переліку осіб, пов`язаних з провадженням терористичної діяльності або щодо яких застосовано міжнародні санкції (якщо види та умови застосування санкцій передбачають зупинення або заборону фінансових операцій)
+
0
khvorost
khvorost
13 октября 2023, 8:47
#
І в день зупинення повідомити спеціально уповноваженому органу в установленому законодавством порядку про таку (такі) фінансову (фінансові) операцію (операції), її (їх) часників та про залишок коштів на рахунку (рахунках) клієнта, відкритому (відкритих) суб`єктом первинного фінансового моніторингу, який зупинив здійснення фінансової (фінансових) операції (операцій), та у разі зарахування коштів на транзитні рахунки суб`єкта первинного фінансового моніторингу — про залишок коштів на таких рахунках в межах зарахованих сум. Таке зупинення фінансових операцій здійснюється на два робочих дні з дня зупинення (включно).
+
0
khvorost
khvorost
13 октября 2023, 8:53
#
Спеціально уповноважений орган може прийняти рішення про подальше зупинення фінансової (фінансових) операції (операцій), здійснене відповідно до частини першої цієї статті, на строк до п`яти робочих днів, про що зобов`язаний негайно повідомити суб`єкту первинного фінансового моніторингу, а також правоохоронним органам, уповноваженим приймати рішення відповідно до Кримінального процесуального кодексу України.
Строки зупинення фінансової (фінансових) операції (операцій) суб`єктами первинного фінансового моніторингу та спеціально уповноваженим органом, зазначені у частинах першій — п`ятій цієї статті, є остаточними та продовженню не підлягають.
+
0
djpt
djpt
2 ноября 2023, 21:44
#
По личному опыту с фин моном аваля — «быстро» это три месяца с отмазками «специалист банка заболела» и абсолютным нежеланием анализировать историю зарплат с самом же авале.
+
+21
gresik
gresik
10 октября 2023, 9:51
#
Мне Аваль прислал запрос относительно внесения суммы на свой счет через 1,5 года после совершения операции.
Банк в части «фин мона» действительно со своими приколами.
+
0
geriko12
geriko12
10 октября 2023, 15:16
#
О чем и речь, 400 тыс можно за год набить , и за полтора.Нет принципов четкой работы у этого банка,и все сразу сопровождается блокировкой счета
+
0
khvorost
khvorost
10 октября 2023, 18:56
#
Прошу ппрощения , что в этой банке рашистского я знаю , спонсирование войны , использование труда пленных (в т.ч. Украинцев) во время второй мировой войны …
А что в нем европейского ???
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться