Минфин - Курсы валют Украины

Установить

не раджу цей банк для відркиття рахунку у валюті

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
awolf 14 апреля 2021, 22:48
Банк поступово суттєво погіршує умови обслуговування карткових рахунків фізичних осіб в іноземній валюті (відгук стосується безпосередньо EUR).
Спочатку (приблизно півроку тому) ввели комісію за обслуговування рахунку у розмірі 1 EUR на місяць, але і цього виявилося замало — починаючи з 26.04.2021 комісія становитиме вже 2 EUR на місяць.
Те ж саме стосується і депозитів в іноземній валюті. Якщо ви щасливий власник депозиту в USD або EUR, то вам доведеться заплатити за можливість розмістити депозит.
Банк анітрохи не зацікавлений у тому, щоб зберегти лояльність клієнтів і не пропонує можливість зняти кошти на пільгових умовах хоча б у період перед зростанням тарифу. Що не є дивним, оскільки навіть представники банку визнають, що левова частка приватних користувачів є зарплатними клієнтами (~ 1.3 млн серед 1.9 млн активних карт, детальніше можна ознайомитися тут https://minfin.com.ua/2021/04/12/62503732/).
Загалом, єдиною перевагою банку є його «надійність». З точки зору розвитку банківських технологій (інтернет-банкінг, якість обслуговування, спеціальні пропозиції) банк суттєво поступається лідерам. Хоча варто визнати, що в інтернет-банкінгу поступово з’являються можливості сучасних банків (але аваль тут все одно завжди у ролі того, хто наздоганяє а не створює нові продукти)
Райффайзен Банк
Ответ банка
15 апреля 2021, 8:18
Доброго дня! Дякуємо за відгук, хоч дуже прикро, що він негативний.
Хочемо пояснити логіку прийняття рішення про введення комісії:
1. Ви знаєте, що банк отримує дохід кредитуючи одних своїх клієнтів за рахунок коштів на депозитних/поточних рахунках інших клієнтів.
2. Кредитування у валюті — заборонено. Відповідно, кошти клієнтів (у т.ч. і Ваші) у Євро на поточних і депозитних рахунках не можуть бути банком використані для кредитування.
3. Проте, збереження коштів клієнтів на поточних/депозитних рахунках теж потребує певних витрат (касові операції, інкасація, безпека і т.д.).
4. По-суті, кошти у євро не приносять нам дохід, але для того, щоб їх зберігати і гарантувати Вам їх повернення у будь-який момент вводиться мінімальна комісія.
Хочемо зазначити, що при видачі коштів з валютного депозиту комісія Банком не утримується, а також є можливість безкоштовно проводити валютообмінні операції в інтернет-банкінгу «Райф Онлайн» для подальшого отримання коштів на Ваш гривневий рахунок.
З повагою та турботою про Вас,
@RaifHelp

Комментарии - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
15 апреля 2021, 0:33
#
Аваль уже начал готовиться
к уменьшению банковских комиссий
по интерчейнджу и эквайрингу…
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 
Главная / Банки Украины 🏦 / Райффайзен Банк 💰 / Отзывы о Райффайзен Банке 📝 / не раджу цей банк для відркиття рахунку у валюті