Заблокували картку, А банку, на яку прийшов переказ з ПриватБанку по спадщині
- Кирило Петрін
- 19 августа 2025, 16:49
Проблему вирішено доволі оперативно, дякую, думаю якби не цей відгук було б набагато довше.
Якщо гроші прийшли від іншої особи то вам треба було відразу давати відправнику не номер карти, а номер рахунку (який часто звуть просто IBAN) і просити вказати в призначені платежу що це доля у спадщині, а також якщо існує якийсь офіційний документ то і посилання на цей документ. Тоді б проблема скоріш за все не виникла.
Це стосується не тільки абанку, а будь яких банків.
Перекази з карти на карту від початку замислювались як інструмент для переказу невеликих (по міркам США) сум, а в нашій країні де вони замінили звичайні перекази і стали дуже часто використовуватися для нелегальних чи напівлегальних операцій — будь який нестандартний переказ «на карту» миттєво викликає у банка підозру, і дуже часто блокування рахунку з розглядом питання місяцями. Тож в інтересах клієнта зробити так щоб банк розумів від кого гроші і яка мета переказу.
Це стосується не тільки абанку, а будь яких банків.
- natashaGra
- 20 августа 2025, 20:41
Лучше после таких проблем искать другой банк и не хранить все средства именно в нем. Почитайте отзывы без 5 звезд, найдете много интересного
Курс валют в абанке
Як фінансова установа, ми дотримуємося вимог чинного законодавства, зокрема норм фінансового моніторингу. У рамках цих вимог банк має право тимчасово обмежувати окремі операції та запитувати документи, що підтверджують джерело походження коштів.
Дякуємо за надані документи. Ваше питання успішно вирішено. Після перевірки джерела походження коштів було прийнято рішення зняти обмеження, і всі надходження підтверджено.
Приносимо вибачення за виниклу ситуацію. Щодо консультацій наших співробітників, ми вжили необхідних заходів і запевняємо вас, що працюватимемо над тим, щоб подібні ситуації не повторювалися в майбутньому. Сподіваємося, що це не вплине на ваше подальше обслуговування в нашому банку.