Банк вымогает 30% от суммы на карте

не засчитана Модерация сайта не подтвердила отзыв
Антон Раскидний 22 ноября 2023, 23:15
Категорически не рекомендую эту контору
Когда звонишь по номеру-хамят
Когда пишешь в чат бот-отвечают по несколько часов
Вчера банк разорвал деловые отношения по причине (Мы вам не скажет)
Оборот по карте был около 100 тысяч гривен за месяц.Эту плату я получал как строитель на разных подработках.Я насобирал на карте 100 тысяч гривен на покупку машины, но вчера банк заблокировал счета и сказал что отдадут деньги только если я дам им откат 30%.Это получается у нас уже банки грабят людей и забирают деньги без причины? На законность своих действий мне по телефону сказали «Открой глаза и почитай договор.Это как получается если ты банку должен 5 копеек то тебя из-под земли достанут, а если банк ворует средства то это нормально.Больше того, мне сказали пока я не отдам этих 30% деньги будут у них «Столько сколько нужно» и фраза по телефону «Обращайтесь куда хотите и бросили трубку»
абанк
Підтримка àбанку 23 ноября 2023, 10:57
Добрий день! Нам шкода, що у Вас виникла така думка про наш Банк. При відкритті рахунку в Банку, в Анкеті-заяві про приєднання до Умов та Правил надання банківських послуг в А-Банку, Ви надаєте згоду на те, що ознайомлені та погоджуєтесь з Умовами та правилами Банку. У випадку надходження скарг, Банк може блокувати картку до підтвердження зарахувань на картку Клієнта.
За підсумком розгляду скарги, Банк може запропонувати Клієнту повернути кошти заявнику і також має право прийняти рішення про припинення ділових відносин з Клієнтом, згідно з Умовами та Правилами Банку, де у пункті 3.3.20. У разі припинення ділових відносин з ініціативи Банку, передбачена комісія за перерахування коштів у розмірі 30% від доступного залишку на балансі. Детальніше з Умовами Ви можете ознайомитись за цим посиланням: https://conditions-and-rules.a-bank.com.ua/main/view-content-340/?lang=uk. Акцентуємо Вашу увагу, що виконуючи Умови та правила та не порушуючи Законодавство, Ви можете бути впевнені, що у Вас не виникне блокування з подальшим закриттям рахунку з ініціативи Банку. Ми будемо раді перевірити Ваші звернення до нашої підтримки та розібратись у Вашій ситуації детальніше. Просимо надати нам відповідь в особистому повідомленні.

Lolik1837
Lolik1837
23 ноября 2023, 5:18
Ну кроме как писать жалобу в НБУ и посоветовать нечего. А вообще кроме как самоузаконенным грабежом это и не назовешь.

Очередной довод к тому, что личные средства в А банке держать нельзя. Ни депозиты, ни зарплату с пенсией. ТОЛЬКО ПОЛЬЗОВАНИЕ КРЕДИТНЫМИ СРЕДСТВАМИ
Danilich
Danilich
23 ноября 2023, 9:47
Сколько помню строители за работу брали исключительно только нал, только 2−3 согласились на карту оплату принять из-за того что им деньги срочно нужны были и ехать надо было очень далеко за котлетой, так что вы зря на карту оплату принимали.
natashaGra
natashaGra
23 ноября 2023, 16:11
Но в п. 3.3.20 ни слова о поступлении жалобы на клиента нет
23 ноября 2023, 16:44
Если открыть тарифы по карте АТБ: https://conditions-and-rules.a-bank.com.ua/media/uploads/Tarif/Zelena_ATB_ua.pdf, то последним пунктом в таблице указана
Комісія за перерахування коштів при припиненні ділових відносин за ініціативи Банку — 30 % від доступного залишку на балансі після погашення усіх кредитних зобов’язань. Никаких оговорок по поводу жалоб и нарушений со стороны клиента нет. Достаточно прекращения деловых отношений по инициативе банка.
23 ноября 2023, 16:29
Вся проблема строителя, что деньги наверняка не поступали как официальная заработная плата. По заработной плате ещё есть шанс судиться с банком, несмотря на пресловутые 30% (ч. 1 ст. 25 Закона Украины «Об оплате труда»: «Стаття 25. Заборона обмежень працівника вільно розпоряджатися своєю заробітною платою Забороняється будь-яким способом обмежувати працівника вільно розпоряджатися своєю заробітною платою, крім випадків, передбачених законодавством.»). При подработке, даже при наличии договора подряда, шансов через суд забрать у банка все свои деньги, не отдав 30%, очень мало.
23 ноября 2023, 23:33
Официально на стройке работу найти трудно за адекватную з п . Или гражданско правовой договор в лучшем случае или вообще в черную налом на руки.
23 ноября 2023, 19:44
Жесть то какая, положи деньги в банк, а забери назад только 70%. Причем человек заработал своим трудом, а у него тупо украли 30% банковские аферисты
23 ноября 2023, 23:39
Уважаемый банк. Обратите внимание что вы скорее всего поступили с человеком по свинкски. Человек зарабатывал на стройках. Там легально устроиться трудно, очень трудно сейчас вообще легально устроиться на работу с адекватной зарплатой даже в Киеве по понятным причинам . Если он накопил деньги и у него нет справки о доходах, но есть какое то договора подряда то примите их как справки о доходах и отдайте его деньги хотя бы.
24 ноября 2023, 9:30
Этих блокировщиков карт нужно самих отправить на стройку поработать, поняли б как на морозе зарабатывать себе на жизнь, а не сидеть в теплых чатах и отжимать внаглую 30% у своих же
Валерка Котовский
Валерка Котовский
24 ноября 2023, 11:04
Я думаю автор поста нам врёт:) На карту платят только там где официально работают, неофициально принимают только наличку.
Я думаю автор торговал как обычно криптой, нахватал грязи и в банк поступили жалобы.
Но если же вы правы и ничего такого кроме получения денег за работу не было, я бы советовал подать в суд и отсудить у банка ещё и денег на затраты юриста, + за потраченное время.
Ну и конечно же писать в НБУ
21 февраля 2025, 4:19
Нет, сейчас на карты очень многие кидают. По установке окон частные небольшие обьекты нам подкидывали (дачи, квартиры, дома). На карту платили нам, на карты друг друга половинили с напарником и мы. А еще был опыт по спилу деревьев частникам, там тоже хватало заказчиков, предпочитающих на карту скинуть. Другое дело, что если раньше мы по этому поводу не парились, последние несколько лет однозначное предпотение наличке, но всеравно уйма ситуаций, когда заказчики этим не парятся, и ты берешь как дают.
21 февраля 2025, 3:48
Відповідь банка: 1). Вони стверджують що блокують карту у випадку «надходження скарг», але враховуючи що з цією скаргою клієнта не знайомлять, у клієнта немає жодних доказів справжньості таких скарг, тоді як у банка ціле поле для зловживань, адже відкривається можливість будь кому заявити про скаргу, якої насправді не існує. 2). Банк у відповіді стверджує, що якщо ви не порушуєте умов і правил банку, а також законодавства, то будьте впевнені, вас не заблокують. Але яка ціна такому завіренню «будьте впевнені»? — Хіба банк вірить клієнту на слово? То чому клієнт має вірити банку на слово? — Очевидно що тут заздалегідь нерівність в цих ділових стосунках. З цього ж запевнення, що банк не розриває ділові відносини з тими, хто не порушує умови і правила банку та законодавства, випливає, що всі кого банк блокує, кваліфікуються банком як порушники умов, правил банку чи законодавства, хоча все це компетенція правоохоронців, слідчих та суду, а не банку. І при тому що банк кваліфікує таких клієнтів порушниками чи то умов, чи то правил, чи то законодавства, той же банк відмовляється пояснити конкретну причину розірвання ділових відносин, що знову ж таки велике поле для зловживань. Тобто банк може надумати собі будь-яку причину для розірвання ділових відносин, і розірвати їх в односторонньому порядку, розуміючи що йому навіть не потрібно пояснювати ніяких причин. Мотивацією такого розірвання може бути корисливість отримати 30% прибутку від неприбуткового клієнта
21 февраля 2025, 4:04
PS…Таким чином, враховуючи що банк не знайомить клієнта зі скаргою при блокуванні рахунків (що це за скарга, від кого надійшла, з якого приводу тощо), а також не називає причин розірвання ділових відносин, а також має корисливий інтерес у 30% комісії при розірванні ділових відносин, то у банка ціле поле зловживань, тоді як у клієнта немає тотожної можливості відстояти себе. Тобто стосунки клієнта з банком заздалегідь нерівноправні, а умови та правила банку прописані виключно під інтереси банку. Взагалі мабуть треба йти з такими договорами, правилами та умовами банків до суду, аби по-перше, елементарно вирівняти свої права (отримавши нарешті через суд і причини блокувань, і причини розірвання відносин), а по-друге, змусивши банки через суд вирівняти в цих ділових відносинах між банком і клієнтом права клієнтів. Бо повторюсь, тоді як у банка є неабияке поле для зловживань (без пояснень блокувати, без пояснень розривати відносини, космічна комісія, безліч на всяк смак внутрішніх умов та правил), то клієнт по суті безправний (бо там правилами прикрилися, там умовами, там юристами передбачили, там прописали, там трубку через раз підняли, послали і т д і т т п, і хоч трісни, як стосується проблем, то у банка все передбачено, а у клієнта візок скинутих банком проблем).

Курс валют в абанке

EUR 49.2 50
USD 42 42.6

Курс валют в абанке

EUR 49.2 50
USD 42 42.6
Главная / Банки Украины 🏦 / абанк 💰 / Отзывы о абанке 📝 / Банк вымогает 30% от суммы на карте