Новий тиждень. Хто буде керувати курсом

Минулого тижня нудно не було нікому: ні клієнтам, ні банкам, ні НБУ. Завдяки ситуативним перекосам доларового міжбанку, пов'язаним з вихідним 4 липня в США, активним скуповуванням валюти «дочками» іноземних компаній під репатріацію дивідендів та масованим діям спекулянтів — курс за тиждень зріс з 26,21/26,28 гривень до 26,31/26,33.

Читачі «Мінфіну» скуповують криптовалюту

Читачі «Мінфіну» активно інвестують в криптовалюти, і навіть ICO. Та вірять, що блокчейн незабаром призведе до справжньої революції.

Moody's покращило прогноз розвитку банківської системи України

Міжнародне рейтингове агентство Moody's підвищило свій прогноз для української банківської системи зі стабільного на позитивний.

У Раді хочуть ввести компенсації пасажирам у разі затримок авіарейсів

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, яким пропонується введення компенсації пасажирам у випадку тривалих затримок авіарейсів у відповідності з європейською практикою.

Рішення ЄС про надання Україні 1 мільярда євро вступило в силу

Сьогодні набуло чинності рішення Євросоюзу про виділення Україні 1 мільярда євро макрофінансової допомоги. Про це йдеться в Офіційному журналі ЄС.

Стало відомо, коли запрацюють нові валютні правила

Закон «Про валюту і валютні операції», який в НБУ позиціонують як закон про валютну лібералізацію, запрацює з 7 лютого 2019 року.

ЄБРР назвав перешкоди для входження в капітал Ощада

Відсутність закону про вдосконалення корпоративного управління в держбанках, ухваленого Верховною Радою 5 липня, було однією з ключових, але не єдиною перешкодою, для входження ЄБРР в капітал державного «Ощадбанку».