СГ ТАС у Львові: затягування ремонту, відсутність прозорих опцій і невиконані обіцянки після ДТП

Andrew2026-07-02 19:49:08
28.05.2026 сталася ДТП, у якій я був постраждалою стороною. Було пошкоджено мій автомобіль Toyota Avalon. Одразу з місця ДТП я зателефонував до СГ ТАС, зареєстрував страховий випадок і отримав перелік потрібних документів.

29.05.2026 я звернувся до офісу СГ ТАС у Львові за адресою вул. Староміська, 1. Надав усі документи та заповнив заяву на відшкодування. На моє запитання, на яких СТО можна оцінити та відремонтувати авто, мені відповіли, що лише на партнерських СТО. Про інші варіанти — наприклад, ремонт на іншому СТО з рахунком або виплату на мої реквізити для самостійного пошуку СТО — мені не повідомили. Вважаю, що клієнту варто одразу чесно озвучувати всі доступні опції.

Я погодився на партнерське СТО, якщо ремонт буде швидким і якісним. У СГ ТАС зв’язалися зі СТО та сказали їхати туди в понеділок 01.06.2026. Я приїхав, але СТО не працювало через свято, телефони також не відповідали. Незрозуміло, навіщо направляти клієнта на СТО в день, коли воно зачинене.

02.06.2026 я зміг додзвонитися на СТО та домовився про огляд на 04.06.2026. У четвер авто оглянули, суму не назвали, сказали, що рахунок передадуть напряму до страхової. На моє питання про строки відповіли: взяти авто в роботу зможуть приблизно за пару тижнів після надходження оплати, сам ремонт триватиме орієнтовно тиждень.

18.06.2026 я отримав лист від СГ ТАС про визнання випадку страховим і перерахування страхової виплати на реквізити, вказані в заяві. Суму не зазначаю, оскільки вона належить до інформації, пов’язаної зі страхуванням.

Через кілька днів після цього мені зателефонували зі СТО й повідомили, що гроші від страхової вже отримали, але строки ремонту раптово змінилися. Тепер авто можуть взяти в роботу не за пару тижнів, як говорили до переказу коштів, а лише через пару місяців — орієнтовно в середині серпня.

Такі умови мене не влаштували. До переказу грошей обговорювали одні строки, після переказу — зовсім інші. Я звернувся на гарячу лінію СГ ТАС, але там відповіли, що за це відповідає локальний представник і всі питання треба вирішувати з ним.

Я знову звернувся до офісу СГ ТАС у Львові на вул. Староміська, 1. Мені сказали, що кошти вже переказані, тому я маю чекати черги на партнерському СТО. Також мене переконували, що у Львові всюди такі черги — по кілька місяців. При цьому запропонували самому знайти СТО, яке зможе взяти авто швидше.

Після першого ж пошуку я знайшов СТО у Львові, готове взяти авто в роботу приблизно за 2–3 тижні. Я повідомив про це СГ ТАС, але мені відповіли, що туди кошти переказувати не будуть і на оцінку їхати не потрібно. Тоді виникає питання: навіщо пропонувати клієнту шукати інше СТО, якщо після успішного пошуку страхова все одно відмовляється з ним працювати?

Після цього в СГ ТАС пообіцяли зв’язатися зі своїм партнерським СТО та спробувати погодити більш ранні строки ремонту. Я чекав тиждень, але зі страхової ніхто не передзвонив. Натомість телефонували зі СТО й знову пропонували запис на серпень. На моє питання, чи зв’язувалися з ними з СГ ТАС, відповіли, що ніхто не контактував.

Я знову зателефонував до СГ ТАС у Львові. Представник Роман Іванович пояснив, що попросив когось іншого зв’язатися зі СТО, а чому цього не зробили — не знає. Для мене це виглядає як безвідповідальне ставлення до клієнта та невиконання обіцянок.

У результаті мене вкотре намагалися переконати просто записатися на партнерське СТО і чекати кілька місяців. Після цього я попросив переказати кошти на мої власні реквізити, щоб самостійно вирішити питання ремонту. Мені пояснили, що спочатку треба написати заяву про повернення коштів із СТО назад до СГ ТАС, потім чекати повернення, яке може тривати близько місяця або більше, а потім нібито буде повторний розгляд і перерахунок суми, яка, за словами представника, може бути значно меншою.

Це теж викликає питання. Оцінка пошкоджень проводилася на партнерському СТО страхової компанії, а не на моєму. Якщо обсяг пошкоджень уже визначено, чому при бажанні ремонтувати авто на іншому СТО сума має суттєво зменшитися? Пошкодження автомобіля від цього не змінюються.

Основні проблеми: мені не повідомили всі доступні варіанти врегулювання; направили на СТО в день, коли воно не працювало; до переказу коштів називали одні строки ремонту, після переказу — значно довші; гаряча лінія фактично переадресувала відповідальність на локальний офіс; локальний офіс запропонував знайти інше СТО, але потім відмовився з ним працювати; обіцянку зв’язатися зі СТО та спробувати пришвидшити ремонт не виконали.

Раніше я мав досвід із СГ ТАС в Одесі — там усе було швидко, чітко й без подібних проблем. На жаль, досвід із СГ ТАС у Львові, вул. Староміська, 1, виявився зовсім іншим.

Основні проблеми, з якими я зіткнувся:

— Мені не надали повної інформації про всі можливі варіанти врегулювання страхового випадку.
— Мене направили на СТО в день, коли воно не працювало.
— До переказу коштів озвучувалися одні терміни ремонту, а після переказу — значно довші.
— Гаряча лінія фактично переадресувала відповідальність на локальний офіс.
— Локальний офіс запропонував самостійно знайти інше СТО, але після цього відмовився працювати з таким варіантом.
— Представники СГ ТАС пообіцяли зв’язатися з партнерським СТО щодо пришвидшення ремонту, але цього не зробили.
— Комунікація була непослідовною, а обіцянки не виконувалися.
— У результаті клієнта фактично залишають із варіантом чекати кілька місяців або проходити складну й довгу процедуру повернення коштів.

Очікую від СГ ТАС прозорого вирішення ситуації: або ремонту в адекватні строки, близькі до тих, які озвучувалися до переказу коштів, або швидкого переказу страхової виплати на мої реквізити без штучного затягування та без необґрунтованого зменшення суми.

Комментарии к отзыву - 1

AndrewAndrew2026-07-02 20:06:10