Примусове переведення розстрочок у борг по картці, надання неправдивих даних службою підтримки та безпідставне нарахування відсотків.
- Ответ банка
- Sense Bank
- 23 декабря 2025, 11:57
Уважно проаналізую описану ситуацію та повернусь до вас зі зворотним зв’язком 👌🏻
Ваш банківський лицар, Кирило 🛡️
Ваш банківський лицар, Кирило 🛡️
Курс валют в Сенс Банке
Маніпуляції з кредитними зобов’язаннями:
Банк вчинив вкрай некоректно: усю суму майбутніх платежів за послугою «Оплата частинами» було примусово переведено у мінус по основній кредитній картці. Замість планових щомісячних платежів, банк одномоментно виставив до сплати величезну суму, фактично анулювавши умови розстрочки в односторонньому порядку.
Порівняльний аналіз:
Для порівняння, такі банки як Монобанк, ОТП Банк та ПУМБ, попри наявність арешту, дозволяють і надалі вносити кошти згідно з графіком розстрочок. Сенс Банк виявився єдиним, хто використав цю ситуацію, щоб перетворити розстрочку на дорогий кредитний ліміт.
Дезінформація з боку підтримки:
Я чітко дотримувався інструкцій банку. Спеціаліст підтримки запевнив мене, що для збереження пільгового періоду я маю внести певну суму до 6 листопада. Я виконав цю умову в повному обсязі та вчасно.
Приховані нарахування:
Попри виконання всіх умов, озвучених працівником банку, у грудні мені додатково нарахували відсотки. Це свідчить про свідоме надання неправдивої інформації клієнту або про технічну недосконалість системи, яка працює на збиток користувачеві.
Висновок:
Сенс Банк демонструє антиклієнтський підхід. Дії щодо переведення розстрочки в мінус по картці та подальші нарахування після виконання умов «пільгового періоду» виглядають як маніпуляція з метою штучного збільшення боргу.