Банк — *****!
Самый главный вопрос, а зачем вы пополнили и сняли сразу? Зачем. Почему. ****…
Например, пополнение с карточки, с которой наличные снимаются с процентами? Типа Моно…
Перечитай еще раз: она не пользовалась впринципе лимитом. Она на кредитный лимит (карту) кинула суму сверху, а потом сняла сразу
Було таке ж ще з часів Альфи. Сума балансу, яка відображається, не завжди відповідає тій сумі, з якою можна робити операції. Треба почекати деякий час, а потім вже робити операції.
- Александр Агафонов
- 22 августа 2025, 20:11
Щоб такого не було, треба або кидати гроші на РАХУНОК картки («за реквізитами», тобто СЕП),
або кидати по номеру картки та чекати проведення операції (у межах 2−3 днів).
Просто воно так зроблене, що для клієнта операція виглядає як майже миттєва, а для банка вона не миттєва.
або кидати по номеру картки та чекати проведення операції (у межах 2−3 днів).
Курс валют в Сенс Банке
| EUR | 49 | 49.65 |
| USD | 42 | 42.5 |
31.05, я поповнила карту на 18400 грн. Тобто баланс по картці був 42400 грн. І одразу ж зняла цю суму в банкоматі, тобто зняття було власних коштів. Після зняття — баланс 24000 грн — кредитний ліміт.
01.06 — я здійснила покупку у магазині на суму 17575 грн, оплатила карткою в терміналі за рахунок кредитного ліміту. Баланс по картці 6425 грн (кредитний ліміт 24000 грн).
Зайшовши у застосунок 08.06, побачила що банк досписав заднім число з мене 703 грн комісії, буцімто за зняття в банкоматі кредитних коштів.
Звернулась в банк, вони написали, що буцімто зняття коштів було пізніше ніж оплата, тому нарахуваласькомісія. Але це відверта брехня, в застосунку банка видно, що зняття було 31.05, в оплата — 01.06.
На моє звернення, вони відповіли що помилки тут ніякої немає, і нарахування комісії вірне.
Але це неприкрите шахрайство, зі сторони банку, донараховувати якісь комісії заднім числом.
Справа у тому, що ці дві операції були остаточно списані з рахунку у різні дні. Через цю особливість списання коштів вийшло так, що операція покупки пройшла по рахунку раніше, а знаття готівки пізніше. Відповідно до пункту 7.6. Публічної пропозиції АТ «СЕНС БАНК», списання коштів здійснюється на виконання вимог еквайрів, виставлених до оплати через МПС/НПС, не пізніше 30 (тридцяти)
календарних днів з дати проведення платіжної операції. Таким чином, за правилами МПС, списання здійснюється в момент, коли банк-еквайр виставляє
вимогу на списання коштів.
Оскільки списання операції у банкоматі відбулось пізніше, коли вже власних коштів не було на рахунку, то було нараховано комісію відповідно до тарифів картки Cameleon, що складає 4% мінімум 20 грн від суми операції ( пункт 17.2.1 тарифів картки https://sensebank.ua/upload/Tariffs-Cameleon.pdf ).
Ми повністю розуміємо вас та ваші емоції стосовно цієї ситуації, але комісію було списано правильно, про що вам також повідомляли під час звернення до нашої підтримки.
Сподіваємось, що подальша співпраця з нами пройде в позитивному руслі та залишить після себе лише приємні враження☺️
З повагою, Андрій 💙