Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Шахрайське списання комісії

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
Valerii1188 18 октября 2022, 19:04
Зіткнувся з ситуацією коли банк обманом списав комісію 89,28 грн за інтернет оплату (OLX доставка) на суму 2232 грн з кредитної карти (з ВЛАСНИХ коштів).
Після звернення у службу підтримки консультант спочатку написав що створить запит тому що комісія була помилково списана, але потім сказав що запит відхилили. І почав вигадувати якусь маячню про те що то була не інтернет оплата, а P2P переказ і показувати мені тарифи карти де за P2P переказ є комісія 4%. Потім під'єднав іншого консультанта, який писав ту саму маячню…
Будь які доводи консультанти ігнорували і продовжували писати одне й те саме, що то був P2P переказ і згідно тарифам за таке є комісія…
До цього я робив такі самі оплати з карток інших банків і там ніяких комісій не було, а Альфабанк «вирішив» що йому хочеться таку комісію.
По факту — за звичайну оплату в інтернеті придумали комісію і списали з моєї карти.

НЕ рекомендую Альфабанк! Завжди відносився до них з обережністю, тому що знав що вони можуть «придумати» наприклад списання за РКО… А тут все ж таки на рівному місці їм вдалося вигадати причину і списати комісію. В моєму розумінні це те саме що просто вкрасти гроші з карти.
Будьте дуже обережні, а краще 10 разів подумати перш ніж ставати клієнтом цього банку.
Сенс Банк
Ответ банка
18 октября 2022, 19:25
З приводу комісії за переказ. Така комісія (за переказ власних коштів з картки на картку, тобто р2р на сторонніх сервісах) є лише за нашими кредитними картками, окрім хамелеон. Використовувати кредитки для переказів, або зняття готівки не дуже вигідно, дійсно. Однак для ваших власних коштів можна оформити дебетову картку, в т.ч. і Хамелеон без кредитного ліміту, де в такому ж випадку комісії не було б.

Чому операція пройшла як переказ. В деяких ситуаціях, навіть коли ви оплачуєте через фізичний термінал операція може пройти, як переказ. Все залежить від налаштувань самого терміналу. Наприклад: ви оплачуєте накладений платіж на пошті, при цьому кошти, які переказуються на картку відправнику посилки, також будуть зараховані, як р2р, а оплата послуг пошти, як покупка. З OLX доставкою такий самий принцип. В таких ситуаціях єдина відмінність від «класичного» переказу з картки на картку те, що ви не вводите реквізити отримувача вручну.

Будемо раді допомогти розглянути деталі саме за вашою карткою, тому напишіть, будь ласка, в особисті повідомлення ПІБ та вказаний в банку номер телефону

Комментарии - 9

+
0
Valerii1188
Valerii1188
18 октября 2022, 21:07
#
Знову та сама маячня… звучить як «ми тут ні до чого, воно само якось там не так пройшло»

«напишіть, будь ласка, в особисті повідомлення ПІБ та вказаний в банку номер телефону» — я вже писав в підтримку банку з усіма даними, мені там відповідають різні нісенітниці. Спілкувався з двома консультантами, результату нема, тому я краще напишу не в «особисті повідомлення», а так щоб всі люди також бачили.

Якщо ви кажете що «в деяких випадках» щось там може пройти не так — то ви ж БАНК, саме ВИ списали цю комісію тому що десь щось може пройти як P2P переказ…

В моєму розумінні якщо сталась якась помилка не з вини клієнта, то нормальний банк просто взяв би і компенсував цю комісію, а не вигадував безліч нісенітниць щоб «повісити» цю помилкову комісію на клієнта.
+
0
kingcity
kingcity
19 октября 2022, 10:54
#
Яка у Вас кредитка (Максимум, Ред і т.д.) ?
+
0
Valerii1188
Valerii1188
21 октября 2022, 12:01
#
У мене Ред, але я думаю що тут справа не у тому яка саме кредитка, а в тому що банк в будь якому разі знайде спосіб як надурити клієнта.
Спочатку впарюють свої кредитки зі словами «ніяких скритих платежів і зайвих комісій…», а потім виявляється що на рівному місці захотіли і зняли комісію. І головне що нічого не докажеш їм, вони нічого не слухають, тільки пишуть якусь маячню чому на їхню думку вони в праві стягнути таку комісію. А те що в їх офіційних тарифах про комісію за звичайну оплату в інтернеті нема ні слова вони цей аргумент просто ігнорують і продовжують повторювати одну й ту саму маячню по колу. Шахраї одним словом!
Може хоч коли їх націоналізують це шахрайство припиниться
+
0
kingcity
kingcity
21 октября 2022, 13:45
#
Оплата по ОЛХ-доставці - це дійсно переказ з картки на картку. Я оплачую ОЛХ — доставки з картки Монобанку і в історії операцій вони відображаються як «UAPAY переказ на картку». Стягується відповідна комісія (Монобанк тут комісії не стягує, але її стягує UAPAY).
Якщо Ви подивитесь правила сервісу ОЛХ, розділ 10, п. 1 то там сказано:
«OLX Group дає можливість Продавцю в рамках Послуги OLX Доставка додавати Оголошення з опцією доставки, яка буде виконана Логістичним партнером, а Покупцеві придбати Позицію з Доставкою шляхом переказу коштів у національній валюті між поточними рахунками фізичних осіб із використанням електронних платіжних засобів «Переказ з картки на картку»;

Ну, а у тарифах RED дійсно є комісія 4% за такі перекази.
Говорю це не тому, що захищаю банк, а лише щоб допомогти Вам у майбутньому уникнути таких ситуацій.
«впарюють свої кредитки зі словами «ніяких скритих платежів і зайвих комісій…» — є таке.Або скромно мовчать про різні приховані оплати.Не знаю, як зараз, але раніше просто не попереджали, що при оформленні кред.картки підключається платна страховка — просто мовчки підсовували страховий договір. Потім доводилось цю страхову відключати через дзвінок на гарячу лінію. Тому у мене правило — при оформленні банківського продукту у будь-якому банку сам вивчаю умови і тарифи, на слова менеджерів не покладаюсь. І звичайно дивлюсь, які документи я підписую.
+
0
kingcity
kingcity
21 октября 2022, 13:45
#
Посилання на правила ОЛХ:

https://help.olx.ua/hc/uk/articles/360018999800-%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%96%D1%81%D1%83-OLX-ua
+
0
Valerii1188
Valerii1188
21 октября 2022, 18:54
#
В тому то і справа що при оформленні карти я також перечитував всі умови і декілька років чітко все виконував щоб не попадатися на всі їхні приховані платежі такі як РКО по звичайним (не кредитним картам), або плата за обслуговування тієї ж ред карти 100 грн якщо прогавив і раптом на карті був мінусовий баланс на певне число, та всі їхні страховки і інше.
Таке враження що мета цього банку не робити корисні зручні продукти і тим самим завойовувати нових клієнтів, а просто зробити все щоб максимально надурити (написав би інше слово, але заблокують коментар) клієнтів.

Про комісію самого ОЛХ я знаю, вона є само собою, за неї нічого не кажу.

Я був і зараз є клієнтом багатьох банків і стільки проблем у мене не було з жодним іншим.
А монобанк, який Ви згадали — взагалі на мою думку найкращий! Їм я багато разів щиро дякував за високу якість обслуговування.
+
0
kingcity
kingcity
21 октября 2022, 19:03
#
Все, що міг Вам по даній темі сказати і порадити — сказав. На додаток можу лише побажати якомога менше стикатися з різними «підводними каменями» у банківських продуктах і фінансових здобутків !
+
0
Valerii1188
Valerii1188
24 октября 2022, 14:28
#
Дякую за відповіді і інформацію.
Бажаю Вам удачі!
+
0
ArtShtorm
ArtShtorm
28 октября 2022, 20:15
#
Тоже как-то насчитали минус 800грн какой-то комиссии из воздуха, за три дня решили этот вопрос, но было неприятно увидеть этот минус на по сути дебетовой карте
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 

Курс валют в Сенс Банке

Валюта Покупка Продажа
EUR 44.7 45.2
USD 41 41.5
Все курсы банка

Курс валют в Сенс Банке

Валюта Покупка Продажа
EUR 44.7 45.2
USD 41 41.5
Все курсы банка