Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Величезні, не прозорі комісії при оплаті через інтернет!

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
mhozhda 18 марта 2020, 14:06
Оплачував через картку альфа банку (пакет «Platinum Black») купівлю криптовалюти на провідній світовій біржі Binance. Там є можливість купівлі за гривню от я і не подумав, що з цим можуть бути якісь проблеми. При оплаті банк присилав повідомлення з проханням підтвердити операцію з вказанням точної суми в гривнях. Оплати пройшли без проблем і все було б добре, Але…
Відкривши мобільний додаток через декілька днів, я побачив що в мене на картці через яку я здійснював дані покупки -21000 грн. В чаті банку мені сказали, що дана операція вважається виконаною за кордоном оскільки головний офіс компанії на користь якої здійснювалась оплата знаходиться за кордоном (в даному випадку на Мальті). І в такому випадку оплата здійснюється в два етапи:
1. Блокування суми
2. Списання суми з рахунку за курсом який діє на день списання (через 2-10 днів)

При цьому дали посилання на їх правила де десь внизу і маленьким шрифтом (як зазвичай в таких випадках) написано що фактична оплата може відбутись за декілька днів по фактичному курсу на день оплати. Хоча це з уточненням «При врахуванні суми торгових операцій по рахунках в іноземних валютах».

При цьому ще раз уточнюю:
1) При оплаті вказувалась сума в гривнях, а не в якій небудь іноземній валюті (Бували випадки коли я оплачував в доларах і тоді сума вказувалась конкретно в доларах). В смс з підтвердженням операції також була тільки сума в гривнях.
2) Жодного попередження від банку про те, що по даній операції можливі будь-які додаткові комісії також не було
3) У мене дебетова картка і я ще в жодному банку не бачив щоб на таких картках був можливий від'ємний баланс при чому сама сума списувалась безпосередньо після операції, а через декілька днів приходили велечезні додаткові комісії.

Ви тільки вдумайтесь при купівлі на 280 тис грн (за декілька операцій), мені нарахували додаткових комісій на більш ніж 20000 грн. 20 тис гривень все таки серйозна сума — можна ж хоч якось попереджати людей про таке.

Я просто злий і розчарований такою непрозорою, неочікуваною поведінкою банку. Думаю закрити тут рахунок і радитиму всім знайомим триматися подалі від такого банку!
Сенс Банк
Ответ банка
18 марта 2020, 14:16
Доброго дня, mhozhda. Приносимо вибачення за цю ситуацію. Вкажіть, будь ласка, Ваш ІПН або мобільний номер телефону в особистому повідомленні, спробуємо допомогти.

Комментарии - 3

+
0
mhozhda
mhozhda
19 марта 2020, 13:55
#
От і відповідь експерта Альфа-Банку:

Доброго дня. Операції купівлі кріптовалюти проводились через іноземний сайт, тому списання з рахунку відбувається наступним чином:
1. У момент проведення операції необхідна сума блокується на Вашому рахунку, розмір якої визначається з урахуванням комісій банку, курсу МПС та курсу банку на день здійснення операції. Саме ця сума враховується при розрахунку залишку по картрахунку, який зазначається в SMS-повідомленні, що надходить клієнту за результатами проведення операції.
2. Протягом 1-15 днів після фактичного проведення операції відбувається списання коштів з карткового рахунку, яке здійснюється з урахуванням комісій банку, курсу МПС та курсу банку на день списання коштів. Термін між датою блокуванням коштів по рахунку та датою надходженням до Альфа-Банку відповідного списання визначається платіжною системою та не залежить від банку.

У зв’язку із різницею між датою блокуванням суми на рахунку та датою її фактичного списання при коливанні валютного курсу можливе виникнення різниці між сумою заблокованих та списаних з рахунку коштів.
Зараз курс постійно збільшується тому, на жаль, і виникла така ситуація з проведенням операцій, які відрізняються від валюти рахунка.
Сподіваємось на Ваше розуміння.

Підсумовуючи: Якщо ви хочете щоб при купівлі на іноземних сайтах вам без попередження (через 1-15 днів !!!) нарахували якусь нереальну комісію - ласкаво просимо до альфа-банку!
+
0
mhozhda
mhozhda
20 марта 2020, 14:10
#
В результаті спілкування з представниками банку мені просто вказали на п. 4.2.8.1. Публічної пропозиції АТ «Альфа-Банк» де описана така ситуація.

Я звичайно більше ніколи не користуватимуся карткою альфа карткою для оплат в інтернеті. Оскільки, навіть попри те, що звичайно така ситуація описана десь далеко у їх правилах у пункті 4,2,8,1 (який, звичайно ніхто з звичайних клієнтів, фізичних осіб не читає) у нормальних банків, які дружелюбно відносяться до своїх клієнтів про таке як мінімум попереджають.

Для порівняння, я спробував провести аналогічні операції з картками Приват банку і монобанку.

У випадку привату мене відпразу повідомили, що даний платіж включає додаткові комісії і коштуватиме мені більше ніж початково вказана сума, при цьому з 10000 зняли 230 грн комісії (відразу, а не через 5, 10 чи 150 днів !!!).

У випадку монобанку взагалі ніяких додаткових комісій не було.

От вам і відношення до клієнта. От вам і очевидний вибір яким банком користуватись.
+
0
mhozhda
mhozhda
20 марта 2020, 14:12
#
Можливо хтось прочитає описану ситуацію раніше ніж вирішить розрахуватись карткою альфа десь і в інтернеті і зекономить собі солідну суму грошей
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 

Курс валют в Сенс Банке

Валюта Покупка Продажа
EUR 42.8 43.5
USD 39.35 40.05
Все курсы банка

Курс валют в Сенс Банке

Валюта Покупка Продажа
EUR 42.8 43.5
USD 39.35 40.05
Все курсы банка
Главная / Банки Украины 🏦 / Сенс Банк 💰 / Отзывы о Сенс Банке 📝 / Величезні, не прозорі комісії при оплаті через інтернет!