Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Travel Card від Альфа Банку – чули про таку, а я тестував. Висновок - однозначно не рекомендую!!!

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
Alexalex2020 12 января 2020, 12:53
Попався я на гачок, відкрив Travel Card з кредитним лімітом, оформлення картки коштувало 150 грн. з подальшою щорічною комісією за обслуговування у такому ж розмірі, клас карти — Visa Premium, різні «плюшки», думаю спробую, протестую. Якийсь час не користувався цим продуктом, а недавно вирішив придбати авіаквитки (благо напряму в лоукостів, а не через їхній тревел-портал).
Вичитав у тарифах, що плату за конвертацію за цією картою не беруть та з якоїсь дати відмінили щорічне обслуговування (спасибі хоч за цьому!!!). Також я знав, що Альфа – мега банк, в них процесінг налаштований таким чином, що операція спочатку блокується на рахунку за курсом платіжної системи Visa/MasterCard (якщо здійснюється у відмінній валюті), а фінансове списання проходить за комерційним курсом банку на дату проведенння за рахунком. В мене так і трапилось, після Нового року курс євро/долара США почав потроху зростати — тому за квитки переплатив близько 12 USD. До цього в певній мірі я був готовий, але в даній ситуації мене «сконфузило» два кейса:
1) Сума за куплений квиток на Wizz Air з обраною валютою розрахунку «гривня» заблокувалася в одному розмірі, а списалася в іншому, (при тому Карл, авіакомпанія в рахунку-фактурі виставила фіксовану суму в гривні, Альфа Банк списав інший завищений розмір – гривня на гривню в Альфі дорівнює різниці сум). Від онлайн-чату «внятної» відповіді не отримав (дратує він мене, закривається автоматично кожну хвилину, добре, що не злітає та ново підключеному оператору не потрібно заново все писати; після моїх багатократних питань взагалі не відповідали і заблокували переписку);
2) 2 операції, які були здійснені майже одночасно в мерчанта Wizz Air з однаковим МСС в одній валюті євро заблокувались з різними курсами і списались, о диво, однією датою теж з різними курсами (на це питання від онлайн-чату банку я взагалі не отримав вмотиваваної та чіткої відповіді).
За операції покупки авіаквитків я отримав бали мандрівника, але ще не розібрався, як їх можна витратити (які умови конвертації їх в гроші/знижки та взагалі в додатку видає повідомлення, що їх ще недостатньо для використання, треба ще збирати, але вибачте, після неочікуваних витрат вже якось перехотілось тестувати та користуватись цією картою).
Також вчитавшись уважно в тарифи (вони в Альфи, ой які непрозорі та несистематизовані, адже є скорочені, є повні та купа різних «зіркових» приміток до них), що реально погасити в нуль весь борг мені потрібно не протягом 2-х місяців, а через місяць та ще й з прив’язкою до дати оформлення договору, а не до календарного періоду. Знаючи регламенти зарахування, збої, інші нюанси, треба погасити все це «щастя» до кінця поточного місяця.
Тестування пройшло, висновки зроблені — можу сказати наостанок, що очікування – одне, реальність – зовсім інша, просто маркетинговий пшик. Відмовляти нікого своїм відгуком не намагаюсь, просто вирішив поділитись власним враженням, а вирішувати вам. Переваг цієї карти я не побачив, зважаючи на свій досвід та відгуків попередніх бета-тестерів (добре, що не спокусився на їхній тревел-портал, «маревні» знижки на таксі, крутий консьєрж сервіс тощо). Альфа Банк розвивається за схожими бізнес-процесами, які були в Дельта Банку (карткова облікова система, регламенти зарахування/списання коштів, природа збоїв, які виникають у клієнтів, непрозорі тарифи за кредитками, приховані трати, складні та закручені продуктові рішення для користувачів, які повинні враховувати купу нюансів, скориставшись ними), але Дельта Банк вже 5-ий рік в стадії ліквідації, а Альфа застряг в періоді до 2013 року. Краще продовжу користування картками Монобанку чи Привату.
Сенс Банк
Ответ банка
13 января 2020, 9:09
Alexalex2020, доброго дня. Річне обслуговування картки Trevel залишилось без змін – 150 грн./рік, була відмінена щомісячна комісія. По нашим кредитним карткам немає плати за конвертацію валюти. Курси списання з рахунку залежать від дати операції та суми і валюти покупки, що виставлена торговцем. В першому кейсі, що ви описуєте, скоріше за все, запит на списання від торговця прийшов у валюті та був конвертований по курсу АБ на момент списання. Напишіть номер карткового рахунку перевіримо обидві описані ситуації.
Клієнт може обміняти накопичені бали мандрівника у мобільному додатку «Альфа Мобайл» у розділі «Повернення коштів за покупки». Учасник може повернути кошти за покупку (яка пройшла по виписці і з моменту списання пройшло 1-3 робочі дні), здійснену за останні 365 днів з поточної дати логіну в Альфа-мобайл. Повернення покупок можна здійснити у кетегорії «Travel»:
Перелік МСС-кодів, що відповідно до умов Програми належать до категорії «Travel».
1.Оренда авто: з 3351 по 3398, з 3400 по 3410, з 3412 по 3423, з 3425 по 3439, 3441,7512, 7513, 7519
2.Оренда човнів, яхт: 4457
3.Оренда житла – готелі, мотелі, курорти: з 3501 по 3799, 7011, 6513
4.Залізничні квитки: 4112, 4111
5.Авіа квитки: з 3000 по 3299, 3301, 4304, 4415, 4418, 4582, 4511
6.Круїзні лінії /лайнери: 4411
7.Автобусні квитки (в т.ч. туристичні автобуси та пасажирські перевезення): 4131, 4789
8.Туристичні агентства та організатори екскурсій 4722.
Мінімальна сума транзакції, яка може бути повернута Клієнтом в рамках Програми — 250 грн = 310,56 грн.
Пільговий період відраховується від розрахункової дати. Сума для ПП розраховується в найближчу РД та підлягає погашення до наступної РД.

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 

Курс валют в Сенс Банке

Валюта Покупка Продажа
EUR 45.9 46.65
USD 41.05 41.6
Все курсы банка

Курс валют в Сенс Банке

Валюта Покупка Продажа
EUR 45.9 46.65
USD 41.05 41.6
Все курсы банка
Главная / Банки Украины 🏦 / Сенс Банк 💰 / Отзывы о Сенс Банке 📝 / Travel Card від Альфа Банку – чули про таку, а я тестував. Висновок - однозначно не рекомендую!!!