Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Постраждав, бо мої персональні дані опинились в руках шахраїв.

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
kingcity 4 июля 2018, 11:10
Отделение по адресу: Львов, ул. Сыховская, 5
Прочитав відгук Сергія Сініцина від 02.07.18 і побачив аналогію своєї історії, яка сталась 11.06.18.Хоча картками різних банків я користуюсь більше 10-ти років, у таку історію попадаю вперше.Шахрай подзвонив з номера 044 33 22 811.Я користуюсь кількома номерами телефонів, але подзвонив він саме на номер, зареєстрований у « Альфа-Банку». Представився працівником служби безпеки «Альфа-банку», знав мої персональні дані.Одразу зауважу, що він не міг отримати цю інформацію з соц.мереж, оголошень чи з інших відкритих джерел.Ввійшовши до мене в довіру, дізнався від мене коди з СМС, які мені надійшли… Сталось це близько 14.00.Через кілька годин, згадавши за цей інцидент, я вирішив перевірити інформацію і звернувся у відділення банку у якому обслуговуюсь (близько 17.00).Там зрозумів, що це було шахрайство, у результаті якого з моєї картки «пішло» майже 4000 грн.Написав заяву-претензію у банк, заяву у «Альфа-страхування» та у поліцію.Від страхової відповіді поки що немає, поліція теж мовчить.З банку прийшла відповідь зміст якої «це Ваша вина, відшкодування не буде».Підсумок-так, я визнаю і свою вину-повідомив шахраю інформацію, яку не можна було повідомляти.Але цього не сталось би. якби злочинець не заволодів моїми персональними даними, а отримати їх він міг тільки з банку.Далі-цікавіше. Кошти були переказані з моєї картки на картку іншого клієнта «Альфа-Банку»(Це видно з квитанції у МАБ). І банк нічого не зробив, щоб виявити шахрая-не заблокував картку, не ідентифікував особу, якій видав цю картку! Я був у відділенні через 3 год. після інциденту, можливо шахраї ще не встигли тоді зняти гроші і їх можна було повернути.Складається враження, що дехто у банку не тільки зливає дані клієнтів а й прикриває шахраїв.Написав у банк ще один лист з вимогою провести розслідування щодо витоку даних а також пояснити свою бездіяльність.Відповіді ще немає.4 зірки ставлю банку завдяки персоналу свого відділення-ввічливі та професійні працівники і тому, що до цього проблем з банком не виникало.
Сенс Банк
Ответ банка
4 июля 2018, 11:32
kingcity, доброго дня. Дуже прикро, що сталася ця ситуація. Проте ви дійсно самостійно повідомили інформацію шахраям, завдяки якій вони змогли вивести кошти з рахунку. Банк не несе відповідальності за такі операції. Уточніть, будь ласка, в особистому повідомленні ваш ІПН, я уточню статус вирішення вашого питання.

Комментарии - 8

+
0
kingcity
kingcity
4 июля 2018, 11:52
#
Альфа-Банк, так, я допустив помилку-повідомив код з СМС шахраю і визнаю це.Банк не несе відповідальності за такі операції, але несе відповідальність за збереження персональних даних клієнтів і власне це мене зараз цікавить найбільше-яким чином ці дані опинились у шахраїв.Також дивує позиція банку-маючи інформацію, що кошти переказані на картку іншого клієнта цього ж банку, банк нічого не робить, щоб спробувати повернути кошти та виявити шахрая.
+
0
Sense Bank
Ответ банка
Sense Bank
4 июля 2018, 12:56
#
Kingcity, я розумію вас. Проте хочу звернути увагу, що згідно ст.1071 Цивільного кодексу України банк може списати грошові кошти з рахунка клієнта на підставі його розпорядження. Грошові кошти можуть бути списані з рахунку клієнта без його розпорядження на підставі рішення суду, а також у випадках, встановлених договором між клієнтом і банком. При підозрі на шахрайство у банку немає підстав для списання — вирішити, що це шахрайство повинен суд. Згідно договірних відносин банк має право тимчасово заблокувати рахунок одержувача, і ми використовуємо цю процедуру при надходженні таких звернень. Шахрайські кошти знімаються буквально через кілька хвилин, тому зазвичай блокується вже порожній рахунок.
+
0
kingcity
kingcity
4 июля 2018, 13:50
#
І у моєму випадку теж це було зроблено? Рахунок було заблоковано, але він виявився порожнім? Чомусь я думаю що нічого не робилося (можливо я і неправий, але таке враження складається).Чи може ідентифіковано особу власника картки (це ж картка «Альфа-Банку», це не складно зробити), встановлено де було знято кошти (на банкоматі може бути відеофіксація), чи куди кошти було перераховано далі? — це допомогло б правоохоронним органам у розшуку злочинців, та й служба безпеки банку теж мала б пошуком шахраїв займатись. Навряд чи щось з цього було зроблено.
І нарешті відкритим залишається головне питання (яке Ви вперто ігноруєте) — яким чином персональні дані клієнтів попадають з банку до рук шахраїв. Це головне питання, яке мене цікавить, як і пасивна поведінка банку у такій ситуації, питання повернення коштів у мене зараз не на першому плані (хоча теж актуальне), у порівнянні з іншими, тим же Сергієм Сініциним я втратив відносно невелику суму, а у порівннянні з тим, що втратили люди в Одесі ( https://www.facebook.com/groups/1910314892568942/permalink/2049074352026328/?hc_location=ufi ) — моя втрата взагалі мізерна.
+
0
Станислав Косовцов
Станислав Косовцов
4 июля 2018, 16:37
#
Вам нужно больше полицию «пинать» по вашему вопросу. Сдался вам этот банк?! Он идет по пути наименьшего сопротивления. А персональные данные сливаются бывшими или действующими сотрудниками банков, которые имеют к ним доступ. Пока лидер у нас в этом деле приват, но вот уже похоже конкурент ему начинает на пятки наступать.
+
0
kingcity
kingcity
4 июля 2018, 17:24
#
Від поліції толку небагато — заяву прийняли і на тому «з кінцями», принаймні поки що.Скоріш за все доведеться йти в прокуратуру — нехай і роботу поліції перевірять і діяльність банку в частині дотримання Закону «Про захист персональних даних».
+
0
Станислав Косовцов
Станислав Косовцов
5 июля 2018, 14:25
#
Сначала жалобу на бездействие сотрудников полиции лучше руководству подать. А если не поможет, то тогда уже в прокуратуру.
+
0
kingcity
kingcity
5 июля 2018, 15:35
#
Дякую за пораду.Можливо Ви праві, врахую.
+
0
kingcity
kingcity
17 июля 2018, 11:06
#
Продовження історії. «Альфа-страхування», як і очікувалось, відмовила у виплаті відшкодування.На моє звернення у банк, про яке я писав вище (з вимогою провести розслідування щодо витоку персональних даних з банку а також пояснити бездіяльність служби безпеки) прийшов лист-відписка, інакше не назвеш.Короткий зміст — банк діє згідно чинного законодавства, захист персональних даних здійснюється належним чином.У ситуації Ви винні самі, відшкодування не буде.Про причини бездіяльності служби безпеки — ні слова.Наостанок порадили звернутись у правоохоронні органи, хоча у поліцію я звернувся на наступний день після інциденту. про що написав у листі і навіть приклав копію витягу з реєстру досудових розслідувань, але напевне у банку мій лист читали по принципу «строка через три». З цього листа очевидно наступне: 1) ніякого розслідування на предемет витоку інформаціх банк не проводив і проводити не збирається; 2)бездіяльність служби безпеки або вважається у банку нормою або її працівники просто некомпетентні. Який висновок з цього випливає: або банку просто «до лампочки» проблеми клієнтів і банк навіть при наявності можливостей не хоче навіть пальцем поворухнути, щоб допомогти у вирішенні проблеми або у банку просто прикривають шахраїв, маючи при цьому якийсь свій інтерес.Ну що ж, напевне доведеться для вияснення цих питань залучати НБУ та правоохоронні органи.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 

Курс валют в Сенс Банке

Валюта Покупка Продажа
EUR 42.45 42.9
USD 39.2 39.75
Все курсы банка

Курс валют в Сенс Банке

Валюта Покупка Продажа
EUR 42.45 42.9
USD 39.2 39.75
Все курсы банка
Главная / Банки Украины 🏦 / Сенс Банк 💰 / Отзывы о Сенс Банке 📝 / Постраждав, бо мої персональні дані опинились в руках шахраїв.