⚠️ СКАРГА — ПОВЕРНЕННЯ КОШТІВ (НЕ НАДАНА ПОСЛУГА) — БАНК ПУ
- vadyafeedback
- 28 февраля 2026, 8:39
Окремо хочу зазначити, що навіть після публічного звернення я повторно написав у підтримку банку, але ситуація не змінилася. Мої звернення лише формально фіксуються, проте жодної реальної допомоги або конкретних дій з боку банку немає. Складається враження, що проблема клієнта банку просто не є пріоритетною.
Для порівняння, інші банки (наприклад, Monobank) у подібних ситуаціях пропонують конкретні механізми вирішення: консультацію щодо оскарження платежу, запуск процедури чарджбеку або чітке пояснення подальших кроків. Натомість від ПУМБ я отримую лише шаблонні відповіді без реального розгляду ситуації.
Прошу надати не формальну відписку, а конкретний алгоритм дій щодо повернення коштів та статус розгляду мого звернення.
| PLN | 11.86 | 12.16 |
Сума: 6000 грн (двома платежами)
Скарга до банку: подав неодноразово — без жодної реакції.
Я оплатив послугу через банківський переказ/картку, але замовник не виконав послугу та зник без відповіді. Я не отримав послугу, за що платив.
Незважаючи на численні звернення до служби підтримки банку, жодної допомоги чи пояснення я не отримав. Питання ігнорується, банк не відповідає на запити та не ініціює жодних дій щодо повернення коштів.
Я вимагаю:
✔ розпочати розслідування та повернути кошти 6000 грн — оскаржити платіж;
✔ надати пояснення, чому підтримка ігнорує звернення клієнта;
✔ надати чітку інформацію про етап розгляду моєї скарги.
На підставі законодавства та прав споживачів фінансових послуг, у разі ненадання послуги я маю право вимагати повернення коштів через банк або звернутися до Національного банку України із письмовою скаргою на дії банку як фінансового сервіс-провайдера.
Прошу банк ПУМБ відреагувати на це звернення терміново та вирішити ситуацію у найкоротші строки.
Шкода, що ця ситуація склала негативне враження про нас. Ми проведемо перевірку та обов’язково надамо Вам зворотний звʼязок.