ПУМБ ігнорує закон та утримує кошти інваліда після закриття рахунку

lipovoy 4 февраля 2026, 19:33
Отделение по адресу: Одесса, ул. Тополевая, 14/1, кв. 2
«Хочу попередити всіх: ПУМБ незаконно утримує гроші навіть після офіційного припинення відносин.
31.01.2026 я надіслав заяву про розірвання договору (є опис вкладення Укрпошти). Банк ігнорував моє волевиявлення 3 дні, щоб 03.02 вислати свій „відказ в обслуговуванні“. Це явна маніпуляція, щоб не визнавати, що клієнт за власною ініціативою закрив рахунок першим.
04.02 я особисто прийшов у відділення, подав реквізити іншого банку (заява № 202602−1539), а мені кажуть чекати 30 днів! Це пряме порушення ст. 1075 ЦК України, яка зобов’язує банк видати залишок не пізніше наступного дня.
Гроші на рахунку — це залишок офіційної страхової виплати (всі документи надано). Я людина з інвалідністю, маю серйозні особливості здоров’я (високі потенціали на ЕКГ, тахікардія). Через незаконне утримання моїх коштів банком я позбавлений можливості купити необхідні ліки. ПУМБ, ви чекаєте, поки у клієнта станеться напад прямо у вашому відділенні через ваші протиправні дії?
Вимагаю негайно виконати мою заяву та перерахувати 6 222,38 грн за наданими реквізитами. Скарга до Національного банку України вже зареєстрована».
ПУМБ
5 февраля 2026, 12:21
Вітаємо!

Нам шкода, що у Вас виникло негативне враження про наш банк. Ми проведемо перевірку та обов’язково надамо Вам зворотний звʼязок.

natashaGra
natashaGra
5 февраля 2026, 12:15
Наверное ответом бкдет копипаст с тем как банк придерживается законов

Главная / Банки Украины 🏦 / ПУМБ 💰 / Отзывы о ПУМБ 📝 / ПУМБ ігнорує закон та утримує кошти інваліда після закриття рахунку