Минфин - Курсы валют Украины

Установить

ПУМБ — ворог України?

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
Євген Є. 8 июня 2022, 7:02
Отделение по адресу: Киев, ул. Константиновская, 15-А
05.06.2022 ПУМБ заблокував картки на яких зберігались заощадження, у т.ч. зібрані кошти на допомогу ЗСУ.
В той час, коли всі намагаються допомагати один одному, підтримувати Україну різними можливими шляхами, у т.ч. збором коштів для придбання необідних речей найбільш необхідним групам, ПУМБ робить все можливе аби цьому перешкодити шляхом блокування таких рахунків та відповідно блокування коштів.

До відома: за пару місяців було поповнення картку на ~300 тис грн. з подальшим перерахування, зняттям.
Яка причина так і не зрозуміло!

НБУ, Правління ПУМБ ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ?
ПУМБ
Ответ банка
8 июня 2022, 14:36
Вітаємо, Євген Геннадійович!

Відповідно до п. 4 та п. 5 ч. 2 ст. 8 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" № 361-IX від 06.12.2019 (далі – Закон), «Банк зобов'язаний здійснювати належну перевірку клієнтів та забезпечувати моніторинг фінансових операцій клієнта на предмет відповідності таких фінансових операцій наявній у Банку інформації про клієнта, його діяльність та ризик, включаючи в разі необхідності інформацію про джерела коштів, пов'язаних з фінансовою(ими) операцією(ями)».
Відповідно до ч. 6 ст. 11 Закону «Банк має право витребувати, а клієнт, представник клієнта зобов'язані подати інформацію (офіційні документи), необхідну (необхідні) для здійснення належної перевірки, а також для виконання Банком інших вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».
З огляду на наведене правове обґрунтування, Вам необхідно на запит Банку надати:
— документи щодо джерел походження коштів, які було внесені на Ваш рахунок,
— детальні письмові пояснення* (власноруч підписане) щодо рахунку (їх суми, кількості, мета зарахування, відправників та економічного сенсу в проведені даних операцій).

*Письмові пояснення формуються на ім’я Голови правління ПУМБ Черненко С.П. на папері з власним підписом та повинні містити:
• ПІП та паспортні дані
• Детальні суті проведених операцій по рахунках та джерела походження коштів
• Дата та підпис
— Зазначаємо, що в період дії воєнного часу, відповідно до Постанови Правління Національного Банку України від 24.02.2022 № 18 та згідно внутрішньої політики Банку з фінансового моніторингу, документами, які потверджують фінансовий стан можуть бути:
1) Декларація про майновий стан і доходи з відміткою контролюючого органу України про її отримання (для податкових резидентів України)
2) Е-декларації з сайту https://public.nazk.gov.ua
3) Податкова декларація з відміткою контролюючого органу України про її отримання (для податкових резидентів України), з відміткою контролюючого органу іноземної країни про отримання (для нерезидентів України) (за наявності).
4) Довідка (відомості) відповідного державного органу України про суми виплачених доходів та сплачених податків: довідку з кабінету Пенсійного фонду https://portal.pfu.gov.ua/ — Форма ОК-7 + ключ p7s (ЕЦП), довідку про доходи пенсіонера + ключ p7s (ЕЦП), довідку податкових органів про суми виплачених доходів та утриманих податків).
НЕ змінюйте імена електронних документів, які формуються із кабінет державних органів
— Документи просимо надіслати через додаток ПУМБ online (вкладка «Більше» та обрати «Відправити повідомлення») або info@fuib.com
Обоз'язково в темі листа вкажіть «Джерело походження коштів» та ПІБ

Комментарии - 4

+
+7
Aleksei03
Aleksei03
8 июня 2022, 9:56
#
Це напевно агонія банку. Я таке вже бачив пару разів перед тимчасовою адміністрацією. Я б напевно радив виводити з нього все що можна. Для ботів які потім сюди прибіжать проаналізуйте: Укрпромбанк, дельта і Платинум банк.
+
+30
Qwerty1999
Qwerty1999
8 июня 2022, 12:07
#
Предоставьте подтверждение того,
что вы занимаетесь волонтерством
и сбором средств.
Сделайте скрин-шоты или ссылки на
публикации или формы сбора средств
и вам все средства разблокируют.
При поступлении средств, в сумме
превышающих 400 тысяч гривен
банк обязан блокировать счета
и запрашивать подтверждение…
+
0
Євген Є.
Євген Є.
8 июня 2022, 14:27
#
Та Проблема не підтвердженні, проблема інша. І не в сумі, бо загальні надходження за пару місяців склали навіть менше 400 тис.грн. Чомусь банка вирішив перешкоджати в простих операціях, шляхом блокування коштів. Умовно люди поспіхом масово повиїжджали за кордон не маючи достатнього грошового забезпечення. І зараз потребуть такого забезпечення, прості операції перерахування… Також всі знають що держава не забезпечує військових в повному обсязі екіпіровкою, приходиться власноруч збирати кошти по знайомих, друзів аби подбати все необхідне. От і все! І не йдеться про мільйони ж.
+
0
Jokets
Jokets
11 июня 2022, 5:44
#
Закон о фин мониторинге не отменяли, вы говорите что не проблема подтв источники и цель дохода по картам — ну так займитесь этим и решите свой вопрос нежели писать отзыв.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 

Курс валют в ПУМБ

Валюта Покупка Продажа
EUR 42.4 43
PLN 9.4 9.9
USD 39.5 39.99
Все курсы банка

Курс валют в ПУМБ

Валюта Покупка Продажа
EUR 42.4 43
PLN 9.4 9.9
USD 39.5 39.99
Все курсы банка