Минфин - Курсы валют Украины

ArtNik 12 ноября 2024, 10:26
Я є клієнтом банку більше 10 років.
06.11.24 продав власну квартиру по програмі єОселя.
За рахунок кредитних коштів з боку покупця Укргазбанк сплатив на мій рахунок у Приваті вартість квартири. Я сплатив податки та всі збори.
07.11.24 після перевірки банком — джерела доходів, за які я купив квартиру, перевірки попереднього договору з забудовником, правовстановлюючих документів до продажу, оцінки квартири, договору продажу кінцевого, надання ПОЯСНЕНЬ причин продажу і 100500 інших документів — гроші зайшли на рахунок у Приватбанку.

Приватбанк повідомив мене, що ці кошти пройшли НАЙВИЩУ перевірку і до них на майбутнє не буде НІ У КОГО питань щодо походження і чистоти.

10.11.24 користуючись можливістю повернути борг знайомій (15 років дружимо), яка має офіційну заробітну плату та є керівником середньої ланки я сплатив їй на два рахунки частину з ПЕРЕВІРЕНИХ коштів.
11.11.24 банк розірвав зі мной БЕЗПОВОРОТНО ділові відносини не пояснюючи причину та заблокував акаунт у приват24.
Прийшовши до відділення і поспілкувавшись з менеджером з метою переведення коштів з рахунку Приватбанку на інший рахунок в іншому банку я дізнався, що ділові відносини банк розірвав зі мною чере дроп.
До цього дня я не знав що це, але довелося вивчити.

Дроп чи дроппер (on англ. to drop — скидати) — різноманітне шахрайство з допомогою банківських рахунків — на підставну особу зараховуються викрадені кошти. В англійській мові такі люди називаються money mule (грошовий мул).
Після отримання викрадених коштів на свій банківський рахунок «дроп» знімає їх готівкою в банкоматі та передає іншому співучаснику шахрайства або переказує їх на інший вказаний йому рахунок.
«Дропами» зазвичай стають люди, які перебувають у скрутному фінансовому становищі, часто це іммігранти, студенти тощо.

Отже, щоб це був дроп для цього необхдно наявність ДВОХ обов’язкових факторів — ШАКХРАЙСЬКИМ способом отримані кошти і КАРТКА (не рахунок) особи, яка виводить кошти.

В моєму випадку це НЕ могло бути ніяким дропом через:
— перевіреність коштів,
— легальність продажу з безготівковим розрахунком,
— походження грошей з кредиту покупця від Укргазбанку,
— особи отримувача з офіційною високою зарплатою

На питання — чи можу я відновити ділові відносини з Приватбанком, пояснити ситуацію, надати документи — мені повідомили, що рішення прийнто, воно безповоротне і банк НІКОЛИ з вами не буде взаємодіяти.

Залишились вкрай негативні відчуття через несправедливість, безпідставність і байдужість банку до свого невинного клієнта.
Приватбанк
PrivatBankQM 12 ноября 2024, 12:25
Вітаємо.
ПриватБанк працює виключно в рамках чинного законодавства та нормативно-правовими актами Національного банку України, що регулюють відносини в сфері банківської діяльності.
Всі заходи здійснюються відповідно до внутрішніх процедур і відповідають вимогам, які стосуються безпеки та дотримання правил фінансового моніторингу в Україні.
Банк як суб’єкт первинного фінансового моніторингу зобов’язаний вживати заходів, покликаних запобігати та протидіяти легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом; фінансуванню тероризму та розповсюдження зброї масового знищення.
Наразі, ваше обслуговування обмежене. При розірванні ділових відношень надається можливість переказу залишків до іншого банку.
Для перерахування ваших коштів на рахунках, вам або вашому представнику необхідно звернутись до будь-якого відділення банку, маючи при собі:
● реквізити рахунку, відкритого в іншому банку на ваше ім’я;
● документи, що підтверджують повноваження розпоряджатись рахунками;
● документи, що посвідчують особу;
● документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків та містить реєстраційний номер облікової картки платника податків України;
● заяву про перерахування залишків коштів.

ArtNik
ArtNik
12 ноября 2024, 14:00
Шаблонний копі паст, як і всім клієнтам до цього — це мабуть найбільше, на що здатен приват банк з кількістю співробітників у 20 000 людей
Kepi1976
Банк НІКОЛИ з вами не буде взаємодіяти. ИИ алгоритмы Примата тебе в помощь
Наталя Олексюк
Наталя Олексюк
13 ноября 2024, 2:59
Словоблуди))) чхати на закони хотіли, адже є внутрішні правила банку
natashaGra
natashaGra
14 ноября 2024, 12:28
Это называется надо банку выполнять нормы по выявлению отмывания денег. Скорее всего решение принял клерк ради небольшой премии
SergeyNina
SergeyNina
15 ноября 2024, 0:41
Пишите жалобу в нбу. Пусть давят на банк.
vovan9870
vovan9870
19 ноября 2024, 21:35
Нічого не зрозуміло. 1. Так кошти забрали свої? Чи ні? Проблема тільки у припиненні співпраці з банком? 2. Які саме кошти банк визнав шахрайськими — отриманий покупцем кредит чи кошти, за які Ви придбали квартиру?

USD 41 41.6

USD 41 41.6
Главная / Банки Украины 🏦 / Приватбанк 💰 / Отзывы о Приватбанке 📝 / Притча во язицех. Банк несправедливо та безпідставно розірвав ділові відносини в односторонньому порядку