Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Форс-мажор

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
не засчитана Модерация сайта не подтвердила отзыв
phoenixckua 5 апреля 2022, 18:39
Отделение по адресу: Киев, ул. Белорусская, 32
Банки не мають права при виникненні обставин непереборної сили щось вимагати від клієнтів, в тому числі і відсотків за кредит.
Прошу врахувати керівництвом державного банку 'Приватбанк' та інших банків, що торгова палата Україна визначила статус наявності форс-мажору при воєнному стані
https://ucci.org.ua/press-center/ucci-news/protsedura-zasvidchennia-fors-mazhornikh-obstavin-z-28−02−2022 та вжити заходів щодо припинення правопорушень відносно вимог від клієнтів оплати кредитів чи відсотків і т.п.
Також прошу Міністерству Фінансів та НБУ вжити заходів щодо застосування форс-мажору для клієнтів банку.
Приватбанк
Ответ банка
5 апреля 2022, 19:42
Добрий вечір!
Банк веде свою діяльність керуючись вимогами чинного законодавства та нормами НБУ. Зважаючи на ситуацію, банк діє у відповідності до останніх отриманих роз'яснень від регулятора.
ПриватБанк прийняв рішення про запровадження кредитних канікул з 1 березня 2022 року до 1 червня 2022 року. Кредитні канікули — це пільгові умови договору, коли клієнти мають право не вносити обов'язковий мінімальний платіж, що особливо актуально у випадку перебування у зоні бойових дій чи через втрату доходу. Кредитні канікули означають, що банк не штрафуватиме за прострочені платежі.
Додатково, протягом березня, клієнтам була встановлена відсоткова ставка за кредитом у розмірі 0,00001% на місяць (тобто без нарахувань %).
Окрім того ми свідомо знизили відсоткову ставку за використання кредитних коштів в квітні та травні вдвічі (до 1.7% замість звичайних 3.5% та 3.4%), що суттєво знизить фінансове навантаження. При цьому кредитні канікули продовжують діяти.
Більше інформації про обслуговування клієнтів під час війни та заходи, які ми робимо для підтримки клієнтів, на спеціальній сторінці сайту — https://privatbank.ua/help
Минфин
Ответ администратора
8 апреля 2022, 9:21
Відгук не зарахований (на 07.04.2022).
Користувач не надав доказів на запит адміністрації сайту, які підтверджують, що він є клієнтом або користувався послугами даного банку / даної компанії.

Комментарии - 17

+
0
Три літри
Три літри
5 апреля 2022, 19:03
#
Щоб скористатись 617 статею цивільного кодекса про дію непереборних обставин ти повинен довести банку що саме на тебе був вплив ції непереборних сил.

Рішення ТПП не надає автоматичного права вимагати від банку хоть щось, як і не накладає на банк обов’язок вважати усіх клієнтів як таких що підпали під дію непереборної сили.

Ані міністерство фінансі, ані НБУ не є стороною яка может щось вирішувати в цій суперечці оскільки це регулюється виключно законом.

Крім того відсотні за кредитом взагалі не є тим що може бути скасовано через форс-мажор. Оскільки форс-мажор дозволяє лише уникнути відповідальності за несвоєчасне виконання зобов'язань, але не звільняє від самих забов'язань в тому числі від відсотків за кредитом.
+
+14
Три літри
Три літри
5 апреля 2022, 19:11
#
Дивно що редакція сайти досі не зацікавилась цим болючим питанням і не написала фаховий матеріал проконсультувавшись з декількома різними спеціалістами які б представляли як банки, так і юристів що спеціалізуються на захисті прав боржників.

Бо перша навала форс-мажорщиків які окрім слова ніц не розуміють в цій справі - була ще березні. Друга 1 квітня. Сьогодні вже п’яте, а фахової статті немає.

Невже так боїтеся гніву форс-мажорщиків за те що розіб'єте їх кришталеву мрію не платити банка «бо війна»?
+
0
phoenixckua
phoenixckua
5 апреля 2022, 20:45
#
Форс-мажор — це встановлений факт по всій території України. Проте, можна додатково встановити рішенням суду, а відтак виникне прецендент. Одже, вступить в дію прецендентне право. Доведення банку форс-мажору, як війна, не потрібне. Це нісенітниця.
+
0
Три літри
Три літри
5 апреля 2022, 23:56
#
Форс-мажор — це встановлений факт по всій території України.

В очередной раз предлагаю перечитать гражданский кодекс и найти там место где говорится что ТПП устанавливает форс-мажор для всей территории.

Проте, можна додатково встановити рішенням суду, а відтак виникне прецендент

Это не дополнительно, так как если бы действительно ТПП устанавливал для всех это правило то суды были бы просто не нужны. Но! Ты правильно сказал — как раз суд это один и способов доказать (в данном случае кредитору, потому что бывают другие варианты) что обязательства не выполнены в силу действия непреодолимой силы. ДО-КА-ЗАТЬ.
+
+14
Три літри
Три літри
5 апреля 2022, 23:56
#
Одже, вступить в дію прецендентне право

В украине нет прецедентного права. И никогда не было. Заявлять такое это просто расписываться в том что ты сознательно обманываешь всех вокруг.

Це нісенітниця.

Во-во, это как раз про твой перл о прецеденте.
+
0
Три літри
Три літри
5 апреля 2022, 23:57
#
Доведення банку форс-мажору, як війна, не потрібне.

Ты только что писал про суд в котором можно (с твоих слов дополнительно) доказывать, а теперь пишешь что не надо доказывать. Ты определись уже: нужен суд или нет.
+
0
phoenixckua
phoenixckua
6 апреля 2022, 14:05
#
Ну не ти, а Ви. Це по-перше. По друге — я не збираюсь росіянину, такому як ви щось доводити. Прецедентне право у нас дійсно не працює, але працює в європейських судах. Не думаю, що людям які виживають у підвалах маріуполя потрібно доводити форс-мажор, в той час коли банки заробляють на їх проблемах відсотки і комісії.
+
0
Три літри
Три літри
6 апреля 2022, 19:54
#
В европейских судах также не работает прецедентное право, это раз.

Европейские суды не могут рассматривать хозяйственные споры между украинским банком и украинским клиентом, это два.
+
0
phoenixckua
phoenixckua
6 апреля 2022, 14:09
#
Як заворушились юристи банків))) .
+
0
phoenixckua
phoenixckua
6 апреля 2022, 15:18
#
Щодо встановлення факту настання форс-мажору, слід зазначити, що відповідно до Закону України «Про торгово-промислові палати в Україні», виключною компетенцією засвідчувати зазначену подію наділена Торгово-промислова палата України (далі - ТПП України) та її регіональні підрозділи. Закон передбачає подачу заяви до ТПП на отримання сертифікату про наявність форс-мажору. Зараз процедура спрощена і на офіційному сайті ТПП опубліковано відповідний лист.
+
0
Три літри
Три літри
8 апреля 2022, 11:01
#
Бумажка от ТПП не является доказательством того что некие непреодолимые силы воздействовали на должника и почешали ему выполнить обязательства, она лишь доказывать что некие внешние силы имели были достаточно обширных по географии и количеству пострадавших. Как и без бумажки от ТПП так и с бумажкой от ТПП должник должен доказать что непреодолимые силы воздейтсвовали именно на него. В очередной раз напоминаю что отсутствие зарплаты не является внешней силой. Всё это есть в статеь 617, которую никто не читает, включая тебя.
+
0
Три літри
Три літри
8 апреля 2022, 18:32
#
Вот это твоё камланье на тему форс-мажора при упорном нежелании читать гражданский кодекс (на который ты в следующем комментарии ссылаешься) очень напоминает стиль поведения рашистов. Я уже не раз об этом писал когда комментировал нытиков из отзывов «ко-ко-ко, проценты во время войны». Вы, как и рашисты, повторяете своё халва-халва, упорно игнорируя действительность. Но это разве что тут на форуме немного очков даст, а вот в реальной жизни ни вам ни рашистам это не поможет. Те про точку-у которой у них якобы нет, вы про форс-мажор про который ни буквы не читали.
+
0
phoenixckua
phoenixckua
8 апреля 2022, 10:36
#
1) Кредитні договори між банком та фізичною особою — це не господарське , а зобов’язальне цивільне право. 2) ЄСПЛ розглядає цивільні справи. 3) В ЄСПЛ використовується прецедентне право.
+
0
Три літри
Три літри
8 апреля 2022, 11:05
#
1. ты так пишешь будто кто-то говорил что это хозяйственное право. В то время как я минимум два раза написал, в том числе и в ответе тебе что это гражданский кодекс.
2. нет, он рассматривает нарушения прав человека зафиксированные в соответствующей конвенции, а это вообще из другой области — проценты по кредиту не относятся к области прав человека
3. и тут врёшь
+
0
phoenixckua
phoenixckua
9 апреля 2022, 22:26
#
1) Я помилився . Говорим про зобов’язальне право та цивільне і цивільно процесуальне. Я розумію, що ви російськомовний українець , що вже прецедент в світовій практиці. 2) Якщо з людини, яка втратила майно, роботу та інші джерела доходу невибірково стягувати проценти, то це порушення прав людини. 3) Кажу правду, підстава — Законом України від 23 лютого 2006 р. «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини», ч. 1 ст. 17 якого встановлено, що суди застосовують при розгляді справ Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод та практику Європейського суду з прав людини як джерело права. 4) На підставі Указу Президента (УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 64/2022 Про введення воєнного стану в Україні) визначено настання події військовий стан. ст. 617 ЦКУ визначає необхідність доведення факту форс-мажору. Проте, ст. 617 ЦКУ вступає в колізію з ч. 1 ст. 14−1 Закону України «Про торгово-промислові палати в Україні». Тому, буде враховано саме цей ЗУ, де визначено порядок та спосіб встановлення факту форс-мажору. Відповідно до ч. 1 ст. 14−1 Закону України «Про торгово-промислові палати в Україні» ТПП України та уповноважені нею регіональні торгово-промислові палати засвідчують форс-мажорні обставини і видають відповідний сертифікат. Порядок посвідчення форс-мажорних обставин визначено в Регламенті.
+
0
Три літри
Три літри
9 апреля 2022, 22:42
#
Якщо з людини, яка втратила майно, роботу та інші джерела доходу невибірково стягувати проценти, то це порушення прав людини

Вранье и ты знаешь что ты врёшь.
Но пойдём другим путем: назови какое право человека нарушается, номер статьи в Конституции или из декларации о правах человеках. Если до завтра до 22:26 не называешь то тем самым признаешь что врал.

вступає в колізію

Не вступает. То что ТПП сделало заявление о форс-мажоре не позволяет любому должнику не возвращать деньги так как форс-мажор не распространяется на абсолютно всех граждан Украины и не распространяется даже на все кто находился на территории Украины. Уже много раз приводил примеры когда форс-мажор никак не затрагивает жителя Ужгорода, но ты каждый раз лживо игнорируешь эти примеры делая вид что их не заметил.
+
0
Юрій Воновамнетреба
Юрій Воновамнетреба
30 мая 2022, 16:41
#
Шановні правники. Перед тим як колотити гівно в ступі і корчити з себе суддів давайте почитаємо стандартний контракт на кредит в ПБ.
1.1.6.10.1. Сторони не несуть відповідальності за невиконання або неналежне виконання зобов’язань за Договором, якщо це викликано дією обставин непереборної сили, про які Сторони в момент укладення Договору не могли знати та не могли їх передбачити (обставини «форс-мажору»).
Тобто форс мажор просто звільняє від покарання на час його дії.
1.1.6.10.6. Обов’язок доведення неможливості виконання зобов’язань або неналежного виконання за Договором у зв’язку з дією обставин «форс-мажору» покладається на Сторону, яка посилається на них в якості обґрунтування своїх вимог або заперечень.
саме кредитор повинен повідомити про форс-мажор
1.1.6.10.7. Належним підтвердженням обставин «форс-мажору» є довідка Торгово-промислової палати України або відповідних регіональних торгово-промислових палат.
Тобто для доказу вашого стану форсмажору достатньо мати довідку з ТТП. І нічого більше не потрібно
Сподіваюсь це припинить колотнечу
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 

Курс валют в Приватбанке

Валюта Покупка Продажа
EUR 44.85 45.85
USD 41.25 41.85
Все курсы банка

Курс валют в Приватбанке

Валюта Покупка Продажа
EUR 44.85 45.85
USD 41.25 41.85
Все курсы банка