Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Открытие продукта Моя картка

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
без оценки
Klevertarka11 24 мая 2017, 10:17
Отделение по адресу: Полтава, ул. Гагарина, 5
Добрый день!
При обращении в отделение г. Полтава столкнулся со следующей проблемой.
Мои родители обратились для открытия счета по продукту «Моя картка». Оба являются ВПЛ, имеют пенсионный счет, электронное пенсионное удостоверение, только открывали его в другом отделении в г. Полтава.
Поскольку, через web-банкинг с их пенсионных счетов, вопреки информации о возможности осуществлять платежи через web-банкинг такая возможность отсутствует, они обратились для открытие «Моя картка».
С них специалист стала требовать справку ВПЛ.
На вопрос для чего, это ведь не счет для получения пенсии или социальной выплаты? Специалист сообщила «любой счет открываем так, все к руководству». Объяснили, что справку не брали поскольку для открытия этого счета она не является необходимой. О данных клиентах информация имеется в банке, два месяца назад проходили идентификацию, информация о фактическом месте жительства также в банке имеется.
У меня вопрос. Каким нормативным актом Ощадбанку запрещается открытие ЛЮБОГО карточного счета гражданам Украины, имеющим регистрацию на неподконтрольной украинской власти территории (в данном случае Донецкая область) без справки ВПЛ? И если таковой существует, то почему на сайте нет этой информации? Переселенцам и без того достаточно не легко, для чего еще локально услажняют.
Ощадбанк
Ответ банка
24 мая 2017, 14:38
Добрый день! Такого правила нет. Ситуацию выясним

Комментарии - 5

+
0
mrcredo
mrcredo
25 мая 2017, 17:19
#
Дозвольте прокоментувати дану ситуацію з боку особи пов'язаної з Ощадбанком та банківською системою. Працюючи в одному із банків-дуже часто доводиться стикатися з подібною ситуацією. Є люди, які маючи документ в кишені, знаючи, що все одно доведеться його пред'явити, з незрозумілих причин починють «грати в котика та мишку»: а покажіть спочатку ви, а де про це написано і т. д. Це такі люди, яким скучно чи подобається показати, що я ось такий розумний. Я адекватно відношусь до обгрунтованих скарг, так як для позитивних змін це необхідно, бо якщо все подобається — то так і буде надалі. Повірте, що будь-якому працівнику, а особливо працівнику Ощадбанку найменше, що хочеться протягом робочого дня це требувати з клієнтів той чи інший документ, справку, флюрографію і т. д (хватає чим зайнятисть). Все що вимагає банк — це вимоги НБУ в виді внутрішніх інструктивних матеріалів (ні в якому разі не більше). До уваги обох сторін публікація
http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249962372&cat_id=244276429 переліку документів для відкриття рахунку ВПО.
Тому, шановна Klevertarka11, прийміть до уваги! Ви (ВПО) такі ж громадяни України як і ми, а ведете себе так, як наче ми вам щось винні і до вас повинно бути особливе відношення (адресую не всім).
А ви, БАНК, могли б досконаліше вивчити ситуцію, тому що «правила такие есть»- додаток 3(не скажу якого документа-звинуватять у розголошенні комерційної таємниці).А про відстоювання своїх співробітників взагалі про
+
0
Pozzz
Pozzz
25 мая 2017, 23:43
#
«Просимо вас ознайомитись із переліком документів, необхідних для відкриття банками рахунків фізичним особам, які зареєстровані в АР Крим, м. Севастополі, Донецькій та Луганській областях, але перемістилися наматерикову частину України.»
Вы перед тем как кидать ссылку читали какая ахинея там написана? Это касается только жителей Крыма, но видимо кто то не очень внимательный(мягко говоря) составлял данную статью и вписал туда Луганскую и Донецкую область.
Жители Крыма являются нерезидентами и им требуется один из указанных документов. Для жителей оккупированных территорий Луганской и Донецкой области данные документы не требуются, достаточно ИНН и паспорта.
P.S. Это все таки сайт государства и делать там такие грубые ошибки не допустимо.
+
0
mrcredo
mrcredo
25 мая 2017, 17:24
#
А про відстоювання своїх співробітників взагалі промовчу!!!
Дістало!!!

P.S. Не влізло!
+
0
Klevertarka11
Klevertarka11
25 мая 2017, 23:58
#
Дякую Pozzz, Ви мене випередили. Та все прояснили для цього не дуже уважного користувача, який такий же, як і писарі сайту КМУ, переплутав грішне з праведним. Так дійсно, взагалі не зрозуміла мета цього повідомлення на сайті КМУ.
А Вам шановна(-ий) mcredo, хочу наголосити, що в «кота та мишку» із співробітниками банку ніхто не грав і не збирається. А вчить їх фінансовій та законодавчий грамотності вважаю за необхідним. Проблема ВПЛ дуже актуальна і кожен співробітник будь-якого банку, а тим більше банку, який являється уповноваженим с питань усіх виплат ВПЛ, слід дуже уважно розібратись в документах, які слід запитувати.
Та уявіть ситуацію, коли в установу Ощадбанку, зайде громадянин України, який зареєстрований на тимчасово неконтрольованій територій, проживає, наприклад в м. Києві, але як ВПО не реєструвався, бо нема в нього цієї потреби і захоче розмістити вклад мільйонів на 75 гривень. А у нього беруть і питають: «де ж Ваша довідка ВПО». Буде прикро за співробітників.
+
0
mrcredo
mrcredo
26 мая 2017, 10:21
#
Браво!
«Ахинея» як ви кажете — це наша законодавчо-правова база, яку всі неухильно повинні дотримуватись. До того ж банк, як суб'єкт первинного фінансового моніторингу, вправі вимагати від клієнтів ті документи, які йому необхідні для його вивчення та ідентифікації. При цьому не важливо скільки мільйонів клієнт планує розмістити в банку — правила для всіх єдині. Уявіть ситуацію, що 75 мільйонів громадянин отримав злочинним шляхом, а саме за спияння тереризму чи розголошення державної таємниці. А головний ДЕРЖАВНИЙ БАНК відкриває йому вклад не вимагаючи жодного документу. Співробітника «погладять» і прикро тоді не буде. І, взагалі, бісить думка клієнтів, що якщо вони приходять в банк (особливо зі значною сумою на депозит), то їх повинні на руках носити. Велика кількість банків зумовила таку ситуацію. Але нічого — скоро це пройде…
А вчитись законодавчий грамотності особливо потрібно було вашим землякам. Можливо не було б війни і не довелось би вам опинитись в даній ситуції…
Та все ж, на мою думку, наша дискусія буде марною…
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться