Порушення законодавства України про захист прав споживачів (воєнний стан)
- 3 сентября 2026, 18:43
Відповідно до Закону України № 2120-IX, під час дії воєнного стану забороняється нарахування та стягнення пені, штрафів, інфляційних втрат та процентів за прострочення за споживчими кредитами.
monobank продовжив нараховувати заборонені законом платеж ЗА моїм кредитом, окрім того банк ігнорує мій статус резидента Німечини, та сказав що «не підченяеться законам іншої країни» хоча на сайті monobank існує окрема сторінка під назвою GDPR. Ніколи не зв’язуйтесь з монобанк. Окрім цього нараховує 144% в рік, хоча постанова нбу прямо вказує 15% річних.
И что с того что ты стал гражданином другой страны, кредит ты взял как украинец поэтому общаться с тобой будут как с украинцем и я 100 уверен что ты от украинского паспорта не отказался.
А если бы ты внимательно смотрел на законы с 2022 по 2026 год ты много чего заметил, и то что банк от тебя требует это стандартные проценты, а не штрафы.
цифра 15% річних — це облікова ставка НБУ (базовий індикатор для банків), а не обмеження вартості споживчих кредитів для населення.
Національний банк України регулює роботу комерційних банків, але не встановлює ліміт у 15% на відсотки за кредитними картками. Банки мають право встановлювати свої роздрібні тарифи, і нарахування у розмірі 144% річних за простроченим лімітом є абсолютно легальним з погляду законодавства
Чи законно це під час воєнного стану?
Так, законно.
Як згадувалося раніше, Закон № 2120-IX забороняє нараховувати пеню та штрафи. Проте підвищена відсоткова ставка (навіть 74,4% чи вище в межах реальної річної ставки) в юридичному розумінні є платою за користування грошима, а не штрафом. Верховний Суд України неодноразово підтверджував, що нарахування підвищених відсотків, якщо вони прописані в договорі («Договір приєднання»), не є порушенням воєнного мораторію.
хотя бы через ИИ задал бы вопросы она тебе бы ответила, дитя интернета
Чи законно це під час воєнного стану?
Так, законно.
хотя бы через ИИ задал бы вопросы она тебе бы ответила, дитя интернета
- 4 сентября 2026, 22:47
Манобанку чхати на ждпр оскільки Україна до цього не відноситься
в них навіть воно неправильно написано https://base.monobank.ua/privacy-policy «Ваші персональні дані обробляються відповідно до Загального регламенту захисту даних GDRP» це писав неук.
Ця контора взагалі існує завдяки сильним корупційним зв’язкам власників з керівництвом НБУ та деяких інших сильно наближених до влади людей
- 5 сентября 2026, 15:44
Доречі дякую за ще одну зацепку)
- 9 сентября 2026, 0:22
І ще , можливо їм чхати на ждпр, а ось в европі на це не чхають, монобанк якщо не отямиться влетить на дуже великий штраф, вони порушили все що можна порушити
- 9 сентября 2026, 6:56
Україна ще й як відноситься до цього, це міжнародні договори , почитайте закони про міжнародні договори , коли вони входять в силу. Монобанку зараз може бути чхати але потім коли буде суд в Німечині, вони будут доказувати кожне своє тверження і на вимогу ЕС, ой як незручно вийде коли побачать роботу українського банкінгу
- VasiliiVolchkov
- 5 сентября 2026, 17:16
Це дуже поширена колізія між позицією monobank та трактуванням юристів/НБУ.
Підтримка monobank спирається на зміни, внесені Законом України № 3498-IX, але їхнє трактування викликає значні суперечки у правовому полі.
У чому позиція monobank?
З 24 січня 2024 року (після набрання чинності Законом № 3498-IX) monobank запровадив умову, за якою у разі прострочення платежу замість базової ставки (наприклад, ~3.1% на місяць) застосовується підвищена (подвійна) ставка — 6.2% на місяць.
Позиція банку полягає в наступному:
Закон № 3498-IX оновив правила для кредитів і визначив межі ставок.
Банк вважає ставку 6.2% не «штрафом» чи «пенєю» (які заборонені воєнним мораторієм), а збільшеною платою за користування кредитом (процентною ставкою у разі порушення строку).
Оскільки банк юридично класифікує це як «проценти за користування коштами», він вважає, що воєнний мораторій Закону № 2120-IX на це нарахування не поширюється.
Чому ця позиція є спірною з точки зору законодавства?
Юристи та фінансові омбудсмени звертають увагу на декілька протиріч:
Суть правової природи нарахування:
Згідно з Цивільним кодексом України та Законом «Про споживче кредитування», будь-яка додаткова плата чи збільшення ставки, яке настає виключно як наслідок прострочення платежу, за своєю правовою суттю є штрафною санкцією (неустойкою).
- VasiliiVolchkov
- 5 сентября 2026, 17:19
Пункт 18 Розділу IV Закону «Про споживче кредитування» (введений Законом № 2120-IX) прямо забороняє будь-які «інші відповідальності перед кредитодавцем за таке прострочення» та збільшення базової процентної ставки у зв’язку з простроченням. Закон № 3498-IX не скасував цю воєнну норму.
Заборона подвійних ставок:
Закон № 3498-IX, на який посилається банк, навпаки, розроблявся задля обмеження свавілля МФО та банків, заборонивши приховані комісії та штучне підвищення ставок за прострочення.
Що це означає для вас і як діяти?
Якщо банк нараховує вам підвищену ставку 6.2% замість стандартної через прострочення:
Зверніться до підтримки за роз’ясненням у письмовому вигляді:
Запитайте, за якою саме статтею Закону № 3498-IX вони вважають за можливе збільшувати процентну ставку за прострочення під час воєнного стану, зважаючи на діючий п. 18 Розділу IV ЗУ «Про споживче кредитування».
Подайте звернення/скаргу до Національного банку України (НБУ):
НБУ є єдиним органom, який може дати офіційну оцінку, чи є ставка 6.2% від monobank прихованою штрафною санкцією.
Оформити скаргу можна онлайн на сайті НБУ (через формалізовану форму або зателефонувавши на гарячу лінію 0 800 505 240).
Опишіть ситуацію: «monobank під час дії воєнного стану підвищив процентну ставку за кредитом з 3.1% до 6.2% у зв’язку з простроченням, посилаючись на Закон № 3498-IX, що порушує мораторій на штрафні санкції та збільшення ставок за прострочення (п. 18 Розділу IV ЗУ „Про споживче кредитування“)».
- 5 сентября 2026, 19:16
Я звернувся та прямо указав на їхне порушення, вони відмовились виконувати цю норму , і досих пір продовжують порушувати закон України
- 3 сентября 2026, 20:29
Це замаскований співробітник монобанку?)
Пішіть українською хоча б .
По перше , в мене присутня уся ця «чудова» переписка з монобанком, і я негативно вражений тим на скільки співрбітники по хамськи завершують діалог та навіть не представляють своє ім'я.
По друге, я не користуюсь штучним інтелектом, тому що відповіді там не точні, він завжди підганяє інформацію під ту яку ви хочете її побачити. Він не буде її критикувати, чи якось давати обьективну оцінку ситуації, так що ваше дитя інтернту, це дуже смішно якщо чесно).
По трете , коли ти стаєш резидентом іншої країни, в справу вступають міжнародні договори. І я попрошу вас більш поважно до мене писати.
Тим паче монобанк сам пітвердив що це штрафи у переписці, перед тим як писати щось умне, не знаючи усього контексту ситуації я б на вашому місці промовчав би. Ви користуєтесь штучним інтелектом , доречі співробітники монобанк також, я наймав адвоката для оцінки ситуації, і окрім цього вони порушили банківську таємницю
Пішіть українською хоча б .
На каком языке я хочу на том я и буду общаться, и если ты не «заметил» это форум на котором люди общаются как хотят иначе что ты мне сделаешь мне аж интересно.
Второе: ты отказался от паспорта украинца? чтобы твой вопросик перешел на мировой уровень.
И третье: то есть у тебя есть деньги на адвоката ну при этом нет денег на то чтобы погасить долг, конечно ты типок еще тот. Не зря менял гражданство, чтобы вообще ничего не платить я 100 уверен
И четвертое ну если ты не умеешь пользоваться ИИ и у тебя ИИ подгоняет под тебя может научишься задавать правильные вопросы чтобы получить правильные ответы.
- 3 сентября 2026, 20:50
Шановний, це український сайт, а не російський . Ви можете спілкуватися російською, а російських сайтах там , тому я не вважаю що ви можете дати якусь обьективну оцінку по українському законодавству.
По друге, я не розумію вашого питання, бо для того щоб вступили силу міжнародні договри не обов’язково відмовлятися від паспорту України, тому ваше питання хибне
По треттє, я заплатив більшу частину кредиту 90% , але зупинився при тому коли почали порушувати мої права. Ти сам собі відповів на питання, якщо я можу наймати у Німечинні адвокатів, та працювати з юристами, то може справа не в боргу? а в порушення прав? у цьому світі є речі важливіші за простий борг
По четверте, якщо у вас не має коштів на адвоката, то це не мої проблеми. Ви мені пропонуєте не потрібне рішення, навіщо користуватись мен ші коли в мене є адвокат?
Мне просто жалко чела который даже законы нормально прочитать не может, и манипулирует тем чем вообще не понимает: вот тебе короткая выжимка:
Закон № 2120-IX НЕ запрещает начислять базовые проценты
Тот самый закон, на который ссылается автор, защищает украинцев от штрафов и пени за просрочку. Но в тексте закона и разъяснениях Нацбанка Украины четко написано: «Начисление процентов за пользование кредитными средствами является правомерным».
Если клиент не платит проценты, они продолжают накапливаться и увеличивать сумму его долга. Банк не имеет права оштрафовать его за это сверху, но сам долг и проценты по договору никуда не исчезают
Откуда взялись 144% и 15%?
Теперь становится понятна путаница с цифрами в его жалобе:
Откуда 15%? Автор заглянул в Закон Украины «О потребительском кредитовании» (ст. 21). Там сказано, что пеня за просрочку платежа не может превышать 15% от суммы простроченного платежа. [1, 2]
Откуда 144%? Это стандартная (базовая) ставка monobank, если клиент вовремя не внес минимальный платеж и вышел на просрочку (около 3,1% в месяц на остаток долга, что с учетом капитализации может превращаться в высокие годовые).
Закон № 2120-IX НЕ запрещает начислять базовые проценты
Откуда взялись 144% и 15%?
Теперь становится понятна путаница с цифрами в его жалобе:
- 3 сентября 2026, 20:59
Ви виглядаєте смішно, я такого ще не бачив ХАХАХАХАХХА , навчиться розмовляти українською потім поговоримо, в мене є адвокати, а ви пропонуєте мені навіщось ШІ, ви видаєте не правидву інформацію, про що я впринципі і казав .
Закон № 2120-IX забороняв і штрафи, і збільшення ставки
Забороняється збільшення процентної ставки за користування кредитом… у разі невиконання зобов’язань за договором про споживчий кредит у період, зазначений у цьому пункту.
Про ваше читати закони, ви не читаєте законів шановний ви берете інформацію з ші навіть не проаналізувавши її , і кидаєте в чат видаєте бажане за дійсне. Є практика суду, і постановлення ЦКУ. Прочитайте закони , отримайте юридичну освіту, а потім давайте поради людям
Еще раз повторяю я не обязан использовать украинский, а по поводу законов тогда изучу более детально, не вопрос
- 3 сентября 2026, 21:29
Шановний, ти на українському сайті а не російському, ти зобов’язаний тут давати українською , це український форум, а не російський тому що це український інтернет простір, ти можеш вдома спілкуватися мовою якою захочеш, але тут форум український. Не просто вивчи, а отримай юридичну освіту перед тим як робити якісь юридичні висновки, зі мною працює адвокат, котрий її має , ші це просто покращений т9, але не більше, він ніколи не замінить юристів. Він не дає навіть точної інформації, плутається у відповідях , також ші часто галіціюнує
И что с того что это украинский сайт, у нас свобода выбора и она мне позволяет общаться как я хочу, а по вопросу я уточню, и я знаю где тут подводные камни и я прекрасно знаю где моно теперь обосрется со своими 6,2 процента. Правда ты за это платишь бабки, а мне не надо теперь.
И мне не нужно юридическое образование, юридическое образования просто прочитай свод законов и знай где находиться каждый закон вот тебе и юридическое образование.
- 4 сентября 2026, 0:10
Общаться как хочу їдьте до раші , і общайтесь как хочу, це українскьий сайт і форум.
Юридичну освіту треба знати , для того щоб давати вірні висновки законів України або Німечини, і знати всі процесуальні процеси , бо тоді їх тлумачать як їм захочеться, і не вчіть мене законам, для цього є адвокати та юристи , котрі знають свою справу. Бо без освіти це просто думка, для мене більш компентніша не те що скаже оператор без юридичної освіти котрий користується скріптом а адвокат у якого є досвід оце більш виглядає привабливішим. Повірте монобанк не тільки з 6,2 обосреться, там зафіксовано адвокатом як мінімум 13−14 порушень за що їх можно притягути до відповідальності. І штраф там буде великий, Я не плачу за це «бабки» і не збираюсь переплачувати незаконні відсотки та те що вони накрутили , лише те що згідно законуУкраїни. І да тобі треба юридичну освіту, прочитати просто свод законів тобі нічого не дасть, треба вміти ними апелювати , а також знати кожне тлумачення, і де є розбіжності між теоритичними висновками законам, та як діє по практиці Верховного Суда
- 4 сентября 2026, 4:16
Я почитав ваші коментарі іншим користувачам і це піздець, мені вас шкода реально
Это кто мне говорит еэжать в рашку, тот кто настолько патриотичен и сделал двойное гражданство, что бы в случае чего сидеть в другой стране и быть неприкасаемым, смешная шутка выходить, а по поводу жалости можешь поплакать я не против.
- 5 сентября 2026, 15:29
Так, я не пишу усім підряд людям в коментах , і не наїджаю на них , а те що я вас посилаю їхати до раші абсолютна нормальна реакція під час війни чи у вас не має війни?
Ну судя по тому что ты стал резидентом германии войны у тебя тоже теперь нет.
- 5 сентября 2026, 19:17
Ну , але я ж пишу по українські і тікав від війни
- 4 сентября 2026, 15:52
У людей в этой стране очень расшатана психика, ночью кошмарят шахеды и за счастье 1 ночь в неделю поспать спокойно, а днем тцк караулит на случайных улицах и останавливаая общественный транспорт на проверку. Бусы прочесывают дворы в любое время. Проживая в другой стране этого не понять только считая сколько чего должны банку
- SergeyNina
- 5 сентября 2026, 14:46
Уже в дворы лезут в сёлах где двери не закрыты.
И останавливают фуры с грузом.
Блокируют выходы с магазинов и проверяют всех.
Самая большая жесть это то что не проверяют документы, заталкивают в бус потом выбрасывают если бронь/отсрочка/инвалид.
У меня многие села мертвы и нет никого на улицах.
И останавливают фуры с грузом.
Блокируют выходы с магазинов и проверяют всех.
У меня многие села мертвы и нет никого на улицах.
Чувак з ТЦК критикує ТЦК 🤣
Нащо ти лізеш у двори?
Нащо ти лізеш у двори?
- SergeyNina
- 6 сентября 2026, 21:24
Критикую, так как работа моих коллег из других областей приводит к огромному колличеству сзч и мобилизации людей с вил, гепатит или психическими расстройствами, туберкулёз, наркоманы
Абы выполнить план.
А у меня забирают людей нормальных и опытных.
Я не лазю в дворы, у меня бодикамера, трекер. Как прикоммандировуют к нам из других областей те берут список кто не вылазит с двора и вытягивают без камеры и трекера.
Абы выполнить план.
А у меня забирают людей нормальных и опытных.
- 7 сентября 2026, 14:41
Да, все начиналось с очередей в военкоматы, а закончилось мобильными блокпостами в Киеве на главных улицах и под эстакадами, где мусорье останавливают все авто и пробивают куэр код из резерва, во двор несколько раз на день заезжают полицейские дустеры. За умными пытающихся улизнуть с мбп устраивают погоню или швыряют шипы под колеса
Мобільні блокпости, кацапчику, були з першого дня вторгнення
- 8 сентября 2026, 10:33
Не забывай что ты всего лишь расходник в этой стране, а куча людей повыше спокойно ездят в «командировки» несколько раз в году в испании и бронь позволяет свободно перемещаться, а те что пониже просто за бронь заносят отдают некоторую сумму наличных
- 3 сентября 2026, 20:39
Далі:
Реальна річна процентна ставка за споживчими кредитами регулюється Законом України «Про споживче кредитування» та має свої обмеження і вона не може бути не справедливою.
Він вимагає не стандрати проценті, а плату за просрочку, штрафів. В Україні діє заборона на це під час військового стану, монобанк це ігнорує, так само як і ви, заявку вже розглядають німецькі органи, і зараз готуємо план дій.Ви можете захищати монобанк і цю структуру скільки влізе, але я б на вашому місці вивчав би закони, і діяв би згідно них. Є міжнародні договори, котрі банк не може ігнорувати і права споживачів.Банк зробив як мімінімум 13−14 порушень які зафіксовані.
Ты отказался от паспорта Украины?
Кстати по тебе видно какой ты «жук», скажи спасибо нашему законодательству что разрешил двойное гражданство, хотя это нонсенс.
И на будущее ты когда отзыв пишешь ты хотя бы пруфы выкладывай хоть какие нибудь ну это так для развития.
Якщо ви в вже в Німеччині та немає тут майна то можете нічого не платити, головне отримайте громадянство країни у який проживаєте. Я знаю випадки коли люди виїзжали з кредитними картками та повністю витрачали кредитний ліміт, бо вони впевнені що ніколи не повернуться.
Цей псевдобанк та інші будуть все одно здирати свої відсоткі тільки це називається комісією за обслуговування кредита що не заборонено
- 4 сентября 2026, 10:32
Майна то немає , але хочеться відновити справедливість. В мене борг там не великий, тому можно на два юридичні поля, німецьке та українське , мені просто набридло що в нашій країні норма ігнорувати закони , або закони інших держав, таке враження що це якісь 90-ті, доречі монобанк відмовили у двох країнах ліцензії , вони не змогли отримати її і в Польщі і в Великобританії. В Німечинні від бафіну, їм тимпаче важко це зробити буде. бо тут самі такі закони де захищаються дуже сильно права споживача. Хай здирають, вони коли прийдуть до суду, їм доведеться показати усю переписку, борг , суддя сам там спише навіть без моєї участі, бо суддя судить не по регламенту банка, а по законам України, але монобанк цього не второпав, мирного неба
- 4 сентября 2026, 22:54
Вже давно гірше ніж у 90х якщо ти не помітив, тітушки у балаклавах спокійно та безкарано викрадають людей з вулиць та домівок, із сторони поліції повний ігнор або штраф 850грн тітушкам та й то якщо публічної гласності набуде новина
У Польщі їм одразу показали на вихід і не дали ліцензію, бо контора була створена на відмиті гроші, тому їх не пустили. У Британії проект провалився через тотальну недовіру та погане ставлення до клієнтів, як вони звикли тут витирати ноги об клієнтів і обкладати величезними штрафами та намагалася як тут, заявити себе як банком, тільки там скамити не вийде клієнтів як тут, поки є криша над головою та друзі в уряді, які дають запускати мутні напівлегальні фінансові структури
- 5 сентября 2026, 16:18
Ну і плюс, те що вони звертаються як до мене особі котра знаходиться в ЕС, вони повинні дотримуватись европейських правил, але вони навіть ігнорують вимогу спілкуватись зі мною на німецкьою мовою , котра є мовою Европейського Союзу, чесно кажучи я просто не можу уявити як при таких проблемах Україна йде до ЕС, звучить як жарт якщо чесно
- 5 сентября 2026, 15:38
4 вересня 2026, 14:21
Кому: мені
Зі свого боку зауважимо, що банк неухильно дотримується вимог чинного законодавства і ми готові допомогти вам, у розголосі немає потреби
На жаль, без підтвердження особи ми не зможемо надати консультацію за вашим рахунком і більш детально розглянути ваш запит.
Щоб підтвердити особу і отримати інформацію за рахунком — знадобиться пройти відеодзвінок з нашим спеціалістом. Ми готові запропонувати дзвінок через Google Meet і після нього ви зможете звернутись у нашу підтримку для отримання вичерпної відповіді з ваших питань
Щоб ми тут могли вас надалі консультувати — крім відеодзвінка треба буде також і підтвердження сповіщення у вашому застосунку, його можна легко встановити і авторизуватись під вашими даними
Ось іхня платівка «Ми дотримуємось чинного законодавства» коли *** дотримуєтесь коли *** ігнорують закони це огидно просто читати. Вони почали вимагати проходження відеоіндетифікаціх гугл міт як тільки мій адвокат почав запрошувати у них інформацію, а після їхній оператор злив банківську таємницю , ригати хочеться від монобанку
- 5 сентября 2026, 19:21
Я
17:55
Ich habe Ihnen bereits mitgeteilt, was geschehen wird, sollte ich diesen Satz noch einmal hören …
18:09
Кому: мені
Es tut uns leid, wenn unsere Antwort nicht Ihren Erwartungen entsprochen hat.
Was die Finanzinformationen betrifft, können wir diese leider erst nach Durchführung eines Videoanrufs und der Bestätigung der Push-Benachrichtigung in der App bereitstellen.
Leider sind dies alle Informationen, die wir Ihnen derzeit zur Verfügung stellen könne
Вони почали вимагати від мене відеоіндетифікації, але після скандалу «З немитою головою» хто знає той знає я не хочу проходити за ним. Вони відмовляют надавати інформацію взагалі, як мені довіряти структурі котра знущається відкрито над кліентами у інформаційному просторі, вимагає від мене відеоіндетифікації. Ця довіра була порушена з боку банку, і я маю повне право відмовитись від цього, але вони вимагають відеіндетифікації лише через гугл міт хоча це американська компанія, і не надали певних дозволів на це.
17:55
18:09
Кому: мені
Es tut uns leid, wenn unsere Antwort nicht Ihren Erwartungen entsprochen hat.
- 5 сентября 2026, 19:53
Монобанк заблокував мене тут на форумі після того коли почав вимагати законні вимоги, от вам і відповідь
Закон не забороняє нараховувати відсотки. Банк і нараховує відсотки.
Яким боком тут твій статус резидента Німеччини в що ти хочеш від банку спираючись на GDPR — залишається незрозумілим
- 6 сентября 2026, 20:03
Закон забороняє нараховувати пені, штрафи , та не устойки під час військового стану, читайте закони . А якщо вам не зрозуміло до чого тут GDPR, то це більше вже каже про вас. Можливо ви не знаєте про правила обробки облич ЕС, та передачі дані в Україну. На все це треба мати дозволи. У ЕС тут з цим занадто суворо ставляться до прав споживач. Монобанк не звик просто ці права виконувати, вони багато говорять але не діють, беруть на себе юридичні зобов’язання але не виконуть, ось такий в нас український банкінг. Ось тому українців і найобують монобанк бо вони навіть не знаюь своїх прав. А навіщо державі щоб українці знали про свої права? неосвіченим населенням керувати куди простіше
Банк і не нараховує пені, штрафи, неустойки. Тема закрита.
Про мене це каже що я знайомий з GDPR, а ти поняття не маєш що це, але вирішив **** крутим терміном.
- 6 сентября 2026, 22:09
Що ви мелите? Всенсі тема закрита? Тема аж ніяк не закрита. Банк нараховує і пені, і штрафи і неустойки. Це було визнано за практикою суду, всенсі тема закртиа? вона не закрита, а лише починається і буде доведена до кінця. Чел ти не знаєш що таке GDPR, ти не знаєш що таке SSC, ти не знаєш що таке TIA. Давай ти не будешь вирішувати за европейський суд що тема закрита?
Банк не нараховує пені, штрафи, тим більш неустойки які взагалі не передбачені договором. Банк нараховує відсотки. Крапка.
- 7 сентября 2026, 5:29
Банк нараховує пені, штрафи та неустойки та просрочки . Що ти мелиш взагалі? Жодних крапок немає. Почитай за практику суду що таке неустойка, банк САМ СКАЗАВ ЩО ЦЕ ШТРАФ ЩО ТИ МЕЛИШ ВЗАГАЛІ?
Я на відміну від тебе знаю що таке GDPR і читав його ще коли ти пиво оболонь на лавці пив.
Яким боком тут «європейський суд»? Ти спочатку звернись у свій німецький суд і спробуй виграти справу проти Монобанку, а вже потім будеш козиряти судами. Але ти нікуди не підеш.
- 7 сентября 2026, 4:22
Зі мною працюють адвокати, і я знаю куди звертатись, у тебе є юридична освіта щоб давати поради?
Я не даю тобі поради.
Я задав питання щодо твоєї претензії до банку. Але схоже твої адвокати розвели тебе на бабло не надавши ніяких юридичних тлумачень — тому ти вирішив звинувачувати Монобанк в порушенні европейського закону абсолютно не розуміючи про що ж йде мова.
А твоє нахабство та хамство ще й дозволяють тобі звинувачувати мене в тому що я не знайомий з GDPR. При тому що ти гадки не маєш хто я і які в мене знання.
- 7 сентября 2026, 5:04
В тебе все добре склепкою?) Так я звинувачую монобанк у порушені GDPR, тому що я особа котра знаходиться у ЕС , а не в Україні .Монобанк це банк котрий знаходиться в Україні, тобі мабуть навіть не відомі терміни про SSC і TIA. І про умови передачи даних з ЕС до інших країн, звичайно ,в тебе окрім слів нічим не підріплюється .Мабуть ти не знав що для того щоб оброблювати дані резидента ЕС, треба мати дозволи SSC, і банк мав провести TIA, після того як я повідомив банк що знаходжусь в Німечині. Окрім цього в них відсутня прозорість, тому що вони мають роз’яснити кліенту як це все відбується за запитом. Окрім цього монобанк провів профілювання моїх даних. Це також порушення GDPR.
- 7 сентября 2026, 5:06
І так ти тут даєш поради закрити тему цього питання, в тебе біполярний розлад ?)
В тебе все добре склепкою?) Так я звинувачую монобанк у порушені GDPR, тому що я особа котра знаходиться у ЕС, а не в Україні.Монобанк це банк котрий знаходиться в Україні
Два дні пустих теревенів замість того щоб сказати що ж саме порушив Монобанк.
Головне що ти телепат і читаєш що я ніфіга про GDPR не знаю в той час як я в 2018 робив рішення для британської компанії на відповідність вимогам GDPR і самі британці тоді знали менше за мене.
Два дні пустих теревенів замість того щоб сказати що ж саме порушив Монобанк.
я не даю тобі жодних порад, я намагався отримати хоч якусь корисну інформацію з твого відгуку. Успіхів тобі в забезпечені твоїх адвокатів пивом, тьолками та іншими приколяхами
- 8 сентября 2026, 0:39
Ти не читаєш те що я пишу , лише себе слухаєш . Я тобі вказав що він порушив, ще будуть питання?
- 8 сентября 2026, 0:40
У тебе явно біполярний розлад, ти даєш порад стосовно закриття теми, у тебе все добре здоровим глуздом? Чи тобі аби щось написати. Ти ніфіга не знаєш що таке GDPR , як би знав би привів би хоча б один термін або практики судів, але ні, ти вивчив одне слово GDPR і вважаєш що ти знаєш краще за всіх, ти в своєму глузді?
Я тобі вказав що він порушив, ще будуть питання?
Де саме? Я бачу лише твою абсолютно тупі твердження про те що я не знайомий з GDPR, твоє жонглювання абревіатурами яке на твою думку додає тобі авторитету. Я не бачу опису кейсу та посилання на норму закону.
У тебе явно біполярний розлад
Ти крім того що телепат та мамкін юрист — тепер ще і дохтур? Ару
Ти крім того що телепат та мамкін юрист — тепер ще і дохтур? Ару
ти даєш порад стосовно закриття теми
Це не була порада. Це був сарказм. Не дивно що тебе якісь юристи змогли розвести на бабло на темі GDPR 😂
як би знав би привів би хоча б один термін або практики судів, але ні
Які приклади? Приклади чого? Не я звинувачую банк в порушенні закону. Це робиш ти. І приклади маєш приводити ти.
- 8 сентября 2026, 22:58
Не марнуйте час на зарплатних банківських ботів, вони будуть тільки виправдовувати манобанк
- 8 сентября 2026, 23:12
Я СКАЗАВ ВЖЕ ЩО ПОРУШИВ МОНОБАНК. Йди лікуйся ****
- 8 сентября 2026, 23:13
Ти не намагаєшся отримати інформацію бот, йди шуруй з цього ресурсу
- 8 сентября 2026, 23:14
У тебе є юридична освіта бот? чи ти здатен лиш кидати вкиди? Ніхто мене не розводив, але тебе схоже розвели у знані GDPR, тому що окрім слова GDPR нічого не знаєш
- 8 сентября 2026, 23:15
Чел, ти показуєш що знаєш краще за інших термін GDPR, це ти маєш доводити, а не я, я тобі навів приклади, але почув ти? ні , ти лише ствержуєш що знаєш GDPR, але ти не показуєш ці знання, це ти маєш доводити, а не я.
- 8 сентября 2026, 23:16
І ще ти використовуєш ШІ, багато заплатили бот?
- 9 сентября 2026, 0:11
Я просто констанктую факт, залиш свої тупі висновки при собі, адекватна людина коли щось заявляє має приводити факти як це роблю я.Ти спростовуєш мої заяви ти маєш і доводити. Тому що я тобі все написав по своїй позиції . Своє я довів, а ти хоч щось один термін написав? напиши окрім слова GDPR, щось ще по закону, ти жодного закону не знаєш, ствержуєш що знаєш , маєш пітвержувати, а покищо це просто слова бота , але схоже це максимум твоїх знань, схоже ти саме мамкин юрист , а дохтур такого слова в природі не існує, схоже біполярка добряче дала по клепці якщо ти слова не вміеш писати)
- 9 сентября 2026, 0:14
Це не тупі тверження, а факт , єдині тупі тверження це в тебе , ти нічого не знаєш про GDPR і нічого не знаєш по законам.І це не абревіатури шановний, а терміни, можливо для тебе це абрівіатури бо ти не знаєш їх і не знаєш навіть як застосовувати, юристи котрі працюють роками по міжнародному та европейському праву знають GDPR, знають про умови передачи даних , для отримання дозволу, це не жонглювання абрівіатурами, а застосування їх до цієї ситуації у правильному напрямку. А твій напрямок це психлікарня
- 6 сентября 2026, 22:11
Банк сам це визнав штрафом , а також там чітко написано просрочка. Ви навіть в законах не розбираєтесь АХАХХАХАХА
Вже зв'язались з вами тут у особистих повідомленнях для уточнення деталей