Monobank списує власні кошти як кредитні після виплати лотереї

Хочу попередити всіх користувачів про некоректну роботу алгоритмів Monobank. Зіткнувся з ситуацією, яку важко назвати інакше, ніж технічним «грабунком».
На мою картку було зараховано власні кошти (виплата виграшу від офіційної лотереї). Я чітко перевірив баланс: кошти зайшли, сума особистих грошей була більшою за ту, яку я збирався використати. Проте під час зняття моїх же грошей банк чомусь провів операцію як кредитну.
У результаті: мої власні гроші лежать на рахунку, але при цьому банк відображає борг і статус «пільгового періоду» на чималу суму. Банк просто проігнорував наявність моїх коштів на балансі та фактично примусово вгнав мене в кредит.
Вважаю це грубим порушенням умов банківського обслуговування. За договором власні кошти мають пріоритет при списанні. Підтримка в чаті демонструє повний ігнор угоди та надає лише шаблонні відповіді, не намагаючись розібратися в технічній помилці з MCC-кодами операцій.
Вимагаю провести ручний перерахунок транзакцій, визнати використання коштів як власних та анулювати статус пільгового періоду (боргу).
monobank
Розуміємо, що ситуація виглядає неприємно 😔

Якщо на картці є борг, то поповнення спочатку автоматично йде на його погашення. Щоб було простіше розділяти власні та кредитні кошти, можна користуватись білою карткою.

Також підкажемо: якщо знімати власні кошти в банкоматі — комісія 0,9%, цільові виплати з власних коштів — без комісії, а кредитні кошти — 4%.

Вашу ситуацію вже передали колегам, усе розглянемо індивідуально та з вами зв’яжуться з результатом 🙏
І комунікацію в чаті підтримки теж окремо перевіримо.

8 мая 2026, 4:26
Власні кошти не лежать окремо. Все це на одному рахунку. Якщо сума ваших власних коштів менша ніж сума вашого боргу то у вас навіть після поповнення немає власних коштів — ви все ще користаєтесь грошам банку. Ви просто погасили частину свого боргу власними грошима.
8 мая 2026, 12:32
БІЛЬШЕ. І навіть зараз. Мимо.
8 мая 2026, 13:30
Що більше? Що мимо? Телепати відсипаются після нічної зміни у ППО тож або ти сам розповідаєш, або ми тлумачемо як ми зрозуміли.
8 мая 2026, 13:51
О, добре. Ви хотіли по пунктах? БУДЕ. ЗАРАХОВАНО велику суму з податками ! у 12:21 7.05.26. Оплатив їжу через кілька годин , все пройшло гарно. Пішов через годину ± знімать кошти-ввечері ЛІМІТ! Та кредитне списання ДУЖЕ не малої суми, коли залишок БІЛЬШЕ. Комісія в банкоматі 0.9% із власних,тобто кредиту НІЯК не могло бути. Думали на відсотках вигадать? ШИШ. Кожна копійка під аудитом. PDF вже зберіг. Ви нариваєтесь зараз на оф. скаргу в НБУ. Чистої води халатність або гірше навіть. Така операція зняття своїх під видом кредитних-розписка власноруч від МОНО, що ліцензія НБУ йому не потрібна. Також-чекаю на розбан в ТГ, та пояснення ЯК же мої власні з фізичного банкомату стали кредитними. P. S. ЧХАВ на ваші проблеми, яким переляком банк до ППО-це ще один цікавий момент,. в мене — МІСТА НЕМАЄ! ХАТИ НЕМАЄ ! Нерви геть розхитані , коли гупало та літало над хатою всі ці кончені роки війни! Розкажи мені за проблеми! З переселенця надумали знущаться??? ТИкать ще вирішив? ТИ хто? Що це за хамство? Забув що це сай МІНФІН, а не ТГ? Не боїтесь, що аукнеться? Далі ТІЛЬКИ офіційна відповідь в ТГ. Дзвінок не прийму. Або лист, ОФІЦІЙНИЙ на animaster007001@gmail.com Геть відбились від рук.
8 мая 2026, 14:10
ЗАРАХОВАНО велику суму з податками

на рахунок не зараховуєтся сума з податками, на рахунок просто зараховуєтся сума з якої ви потім окремо можете платити податки

не зрозуміло нащо ви про поддатки згадали бо це взагалі не має стосунку до того про що ми дискутуємо

Та кредитне списання ДУЖЕ не малої суми, коли залишок БІЛЬШЕ. Комісія в банкоматі 0.9% із власних, тобто кредиту НІЯК не могло бути.

Агов, пане, ви взагалі договір читали?

0,9% це не відсоток з кредитних, це відсоток з ВЛАСНИХ коштів. З кредитних відсоток 4%.
8 мая 2026, 14:17
Ви нариваєтесь зараз на оф. скаргу в НБУ

Ти що, хворий? Мене звати не Олег і моє призвище не Гороховський.

Я лише побачив навіжену людину яка не читала договір, але волає на всю вулицю що банк її ошукав. В той час як банк зробив саме те що в договорі написано.

8 мая 2026, 16:50
У него видимо деньги зашли как перевод и они банально не успели обработаться банком и получается при снятие он мог снять кредитные средства с соответствующей комисией
8 мая 2026, 17:02
Можешь не отвечать я все понял, просто с его шизофрении я ничего сначала не понял
8 мая 2026, 17:50
Та сама фігня, ледве розібрав в чому у нього проблема
8 мая 2026, 16:47
Мы в Европу стремимся и общения на ты это норма это первое, а второе это форум, а если ты со старой школы можешь идти поплакать куда нибудь .
9 мая 2026, 15:19

Яка втішна істерика 😅
9 мая 2026, 15:59
Черговий йо loop вирішив що йому відповідає САМ Гороховський особисто
SergeyNina
SergeyNina
8 мая 2026, 19:08
Перевод не успел обработаться банком. Обработка перевода может занять три и более дней. Типичная ошибка с некорректным балансом.
radioragal
radioragal
8 мая 2026, 22:38
Так только в кривых глючных банках, которые делали каличи и не могут нормально клиенту показать реальный баланс, а не тупую сумму из всех денег которые еще в обработке. Да вы попали на эту проблему то что тупые неучи делали систему
9 мая 2026, 5:10
Да вы попали на эту проблему то что тупые неучи делали систему

Але тебе ж вже звільнили з банку тож ці проблеми в минулому 😁
9 мая 2026, 9:48
Єдині проблеми після його звільнення — це пил під меблями та пальці на скляних поверхнях, бо він погано прибирав.

Главная / Банки Украины 🏦 / monobank 💰 / Отзывы о monobank 📝 / Monobank списує власні кошти як кредитні після виплати лотереї