Я є клієнтом monobank вже понад 8 років і донедавна вважав його найкращим банком. Протягом усього часу я не мав жодного дня прострочення по кредитному ліміту у 70 000 грн.
У 2025 році мені прийшло пуш-повідомлення про оновлення договору для «покращення сервісу» та відповідності стандартам НБУ. Проте банк приховав від мене критично важливу інформацію: після перепідписання я втратив захист від штрафів та подвійних відсотків, який мав за старим договором (згідно з постановою НБУ для клієнтів до 2024 року).
Зараз через війну, мій фінансовий стан погіршився. Коли я звернувся по допомогу, бо не міг сплатити лише один обовʼязковий платіж, банк замість підтримки почав тиснути, встановлюючи жорсткі дедлайни до 8 травня і вимагаючи сплати штрафів. Підтримка в чаті відверто визнає, що нові умови передбачають «стандартні» подвійні відсотки, хоча при підписанні про це не попереджали прямо.
Я вже сплатив банку відсотками суму, що значно перевищує тіло кредиту. Я не відмовляюся від боргу, але вимагаю людського ставлення: скасування незаконних штрафів та реструктуризації тіла кредиту без відсоткової ставки 3.1% на місяць. Поки питання не буде вирішене конструктивно, я вимушений припинити будь-які виплати та звертатися зі скаргою до НБУ
Ми постійно вдосконалюємо послуги та умови, саме тому пропонуємо підписання нового договору.

Раніше для клієнтів до 24.01.2024 діяли особливі умови згідно з постановою НБУ — не було подвійних відсотків за прострочку.
Після перепідписання всі переходять на стандартні умови. Але звичайний графік не змінюється — якщо платите мінімальний платіж, то подвійних відсотків за користування кредитом не списуємо. При підписанні в анкеті ця інформація була зазначена.

Вашу ситуацію, щодо нарахованих відсотків розглянемо індивідуально, відповідь прийде пушем у застосунку протягом 5 робочих днів ⏰

На жаль, запропонувати особливі умови погашення боргу зараз не можемо.

Oleksii Ch
Oleksii Ch
5 мая 2026, 14:14
Питання: як можна приховати інфу в угоді, яку ти власноруч підписав?
Чи не читаєш папери, де чіркаєш підпис?

Главная / Банки Украины 🏦 / monobank 💰 / Отзывы о monobank 📝 / Monobank вводить в оману клієнтів з 5-річним стажем та нараховує штрафи під час війни.