Хочу поділитися ситуацією, яка показує абсолютну некомпетентність відділу оскарження транзакцій Монобанку. Я потрапив на скам з підпискою від сервісу Mureka, де кнопка відписки була прихована. Одразу ж написав у їхній сапорт і подав заявку на оскарження платежу на 27 доларів через Монобанк. І тут почалося найцікавіше — робота самого банку.

Через деякий час Монобанк надсилає мені відповідь від торгової точки. Мерчант відхилив претензію і прикріпив пдф файл із доказами. Сапорт Монобанку одразу почав тиснути на мене, мовляв, шанси низькі, а якщо програєте — з вас спишуть комісію 19 доларів. Тобто банк зробив усе, щоб я злякався штрафу і закрив справу. Але я вирішив відкрити цей файл від шахраїв і був просто шокований роботою співробітників Монобанку, які мені його переслали.

По-перше, як головний доказ того, що послуга нібито надавалася, мерчант прикріпив скріншот бази даних абсолютно іншої людини. Там було вказано чуже ім'я Ellie Gimenez та чужа пошта, хоча на іншій сторінці цього ж документа фігурувала моя реальна адреса.

По-друге, мерчант офіційно збрехав системі Visa, написавши, що пропонував мені ваучер або кредит. Хоча в їхніх же технічних логах, які вони прикріпили на китайській мові, не було жодної транзакції повернення, а лише констатація штрафу від Stripe.

Питання до Монобанку: чому ваші фахівці відділу Chargeback працюють як сліпі поштові голуби? Чому я, клієнт без юридичної освіти, маю робити роботу вашого фінмоніторингу, вичитувати логіку шахраїв і знаходити підробку документів? Ви навіть не відкривали цей файл і не звірили базові реквізити. Замість того, щоб захищати інтереси клієнта і розбити фейкові докази шахраїв ущент, ви просто переслали мені підробку і спробували залякати мене штрафом, щоб не виконувати свою роботу.

Диспут зараз продовжується тільки тому, що я сам вказав вашим співробітникам на ці фальсифікації. Одиниця за повний непрофесіоналізм.
Розуміємо, що процес оскарження може виглядати складним і викликати багато питань.
Колеги вже зафіксували запит і проводять аналіз.
Коли буде відповідь — з вами обовʼязково звʼяжуться.

13 марта 2026, 10:17
Ти трошки неправильно розумієш, як працює той диспут.
Банк НЕ ВИСТУПАЄ АДВОКАТОМ або СЛІДЧИМ, ти сам маєш надати докази та писати відгуки на відповіді торгової точки.
Процедура така:
— Звертаєшся по оскарження з аргументами та доказами.
— Банк фіксує, пише звернення в МПС.
— МПС передає скаргу торговій точкі.
— Торгова точка пише відгук, частіше всього це відмова за будь яких причин, або без жодних. На даному єтапі ще немає ніякого ризику для ТТ, бо це ще не сам діспут, а тільки діалог сторін. Тут ще можна здати назад без штрафів.
— Банк передає відгук ТТ та докази клієнту і чекає на відгук клієнта. Тут треба обовʼязково самостійно прочитати відповідь ТТ. Ніхто за вас це не буде робити, банк — ПОСЕРЕДНИК.
— Банк отримує вашу відповідь та передає в МПС.
— І тільки на цьому етапі МПС починає діяти. Вона передає вашу відповідь в ТТ і починає вивчення доказів. На цьому етапі майже будь-яка ТТ, яка хоче продовжити працювати з МПС і далі, робить refund не чекаючи примусового chargeback.
13 марта 2026, 14:42
Я вважаю, що якби ви побачили всю картину, то переглянули б свою думку.
13 марта 2026, 15:25
Шановний Олексію, по-перше, ми з вами на «ти» не переходили, тому давайте дотримуватися елементарної поваги та субординації в спілкуванні. По-друге, я чудово розумію, як працює диспут і яка роль банку. Проблема абсолютно в іншому. Якщо банк це просто поштар, то з якого дива цей поштар пише мені, що мої шанси на виграш дорівнюють нулю, і навмисно лякає штрафом у 19 доларів? Якби вони хоча б відкрили той пдф файл перед тим як його мені пересилати, то побачили б там скріншот бази даних з іменем та поштою взагалі іншої людини. Коли мерчант офіційно підсовує платіжній системі чужі персональні дані — це вже фальсифікація документів і шахрайство, а не просто суперечка. А сапорт Монобанку замість базової перевірки вхідних реквізитів просто саботував процес, аби я швидше здався. Щодо термінології — можете чіплятися до слів як завгодно, але захищати таку некомпетентність підтримки просто смішно. Ну і найголовніше: свій диспут я сьогодні успішно виграв, Visa вже повернула мені кошти. Якраз тому, що я не став слухати лякалки Монобанку про нульові шанси та таких диванних адвокатів як ви, а сам розібрав фейкові докази шахраїв. Тож ваші теорії розбилися об мою практику. На все добре.
fotograf chunt
fotograf chunt
13 марта 2026, 18:15
Тут куча аккаунтов работает на монобанк, единая их задача пытаться убедить клиента в безуспешности его попыток, не обращаться в суды и НБУ
13 марта 2026, 20:24
А я на самом деле так и подумал. Только вот они не убедят меня в безуспешности попыток. Я терпеть не могу когда так происходит. Я буду обращаться куда надо, и мы будем говорить с ними строго. А тут мало того что уважаемый Алексей выше работает на Monobank. Он ещё и безграмотный и некомпетентный в общении. Он сразу мне в лицо тыкать пошел. Это недопустимо, и тут и так понятно с таким общением, что лучше его не слушать.
13 марта 2026, 10:23
P. S.: До чого тут фінмоніторінг? Нащо бовкати гучні терміни, сенс яких не знаєш?
13 марта 2026, 12:04
Туди в службу підтримки беруть будь-кого, хто знає, як вмикати комп’ютер. Дехто ще два місяці тому смажив картоплю в маку або працював кур'єром у глово. Дуже пощастить, якщо натрапите на фахівця, який справді розуміється на диспутах. Там одиниці таких
15 марта 2026, 22:35
Шо там, нашкріб на те, щоб купити собі чергове продовження броні?
Чи просто в будинку покійної бабці переховуєшся?
14 марта 2026, 7:26
Тобто банк зробив усе, щоб я злякався штрафу і закрив справу

Тобто банк проінформував тебе про про наслідки програшу спору. Якби він це не зробив, а ти програв — ти б потім скиглив що банк тебе не попередив.
14 марта 2026, 23:32
Предупреждать о штрафе это ок, а вот писать клиенту что шансы равны нулю и тупо пересылать пдф где на скринах мерчанта вообще чужое имя и почта и даже не заметить этого это полное дно. если банк хавает такие поддельные доки с закрытыми глазами то грош цена их спецам.
15 марта 2026, 22:38
Банк не виступає стороною в діспуті, коли ти це вже зрозумієш.
Жодний рядок в угоді, яку ти підписав, не зобовʼязує.
ТИ хочеш бабки назад. ТВОЯ відповідальність — готувати докази та писати відгук на відповідь продавця.

Подякуй, що українські банки взагалі почали адекватно ставити процес відшкодування, бо років 5−6 назад треба було з вилами в банк приходити, аби автоматом не відмовили.
14 марта 2026, 7:28
Клієнт замість фінмоніторингу

У відгуку про фінмонитоинг ані слова. Що демонструє твій низький рівень розуміння того що таке чарджбек (відкриття діспкту для повернення грошей за ненадані послугу чи не проданий товар).
15 марта 2026, 22:40
Зато освіта математика та програмування, що автоматично робить не тільки генієм, а й юристом, плейбоєм та мільярдером…
15 марта 2026, 0:08
Можете писать всё, что угодно насчёт терминологии, у меня образование математика/программирование, суть дела не меняет. Это ошибка банка грубейшая. Спор я бы изначально не проиграл, потому что я в нём прав и я НЕ ЛЕНЮСЬ, в отличии от сервиса Chargeback. Вы ничем не лучше чем зетников которые так же само докапываются до формулировок, это такая же самая клоунада. Диспут беспрецидентно выигран. Можете мне тыкать/не тыкать, но если я вижу что в официальном диалоге человек тыкает, это не я обижаюсь, а вы показываете себя как необразованное быдло, которое не способно на официальное общение, что вы тогда вообще забыли на этом форуме? Подключите критическое мышление, вникните в ситуацию, вы игнорируете настоящую проблему. Идите проспитесь может))) Чего вы на жизнь то так обиделись, что сидите на минфине за бесплатно, слепо пердя в муку. Однажды это может и вас коснуться, я бы посмотрел на ваши «формулировки». Больше ни одному овощу с двухзначным показателем IQ не отвечу, себе дороже выйдет, всё равно вы все сливаетесь после моего ответа и терпите.
15 марта 2026, 22:39
🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡

P. S.: Не приведи, Господи, з тобою в команді працювати…
19 марта 2026, 12:53
Це банківські боти, не марнуйте на них час бо їх виженуть якщо вони будуть писати інше ніж те що володар накаже
20 марта 2026, 7:38
Да-да, я бос банківських ботів, права рука гороховського.
Інше питання: заради чого ТИ тут сидиш з 5 акаунтів вже три роки?
20 марта 2026, 18:50
Я заходжу сюди поржати з банківських рабів, які старанно за три копійки відпрацьовують свою справу або волонтерять на користь корупціонерам. У мене немає п’яти акаунтів. Жоден інший банк не має стільки ботів, які всюди підчищають його репутацію
20 марта 2026, 20:03
Пхах, заходиш поскиглити про те який Монобанк поганий. А все тому що тебе на мороз виставили і з банківського раба ти перетворився на просто невдаху
21 марта 2026, 14:37
Напевне, не три копійки, бо я затишно живу на березі теплого моря, де немає тебе та твоїх братів (або твоїх вигаданих особистостей) 😅

Главная / Банки Украины 🏦 / monobank 💰 / Отзывы о monobank 📝 / Клієнт замість фінмоніторингу: як Монобанк пересилає фейки від шахраїв та лякає штрафами.