Притензія -Монобанк зробив помилку в платежі, не можу повернути кошти
- Недорого Отзывы
- 11 февраля 2026, 22:03
Реквизиты не проверил клиент, а виноват банк. Ну круто
Коли вводиш айбан, підтягується 1 організація- потрібний університет. Є тільки назва, нема реквізитів! Є поля для заповнення: за що оплата- навчання, курс, факультет. Все! Більше нічого не видно. Не видно реквізити! Вводиш суму. Нажимаєш «оплатити». Все! Платіж проведений і надійшла квитанція.
На вашу думку, банк в систему ввів не вірні реквізити винуваті клієнти?! Хто тоді відповідальний за ці дії банку?
І чому при багаторазовому зверненню в банк, що платіж не зарахований, служба підтримки перевіряла дані і щоразу казали- все вірно, всі реквізити вірні? Те що вказано там де код не є кодом ЄДРПОУ взагалі!
Визначити самому, що коди внесені не в тому порядку важко- і там і там написано «код». Але бухгалтер в університеті це побачила, відповідно і співробітники банку, які створювали платіж і які працюють в службі підтримки забов’язані знати де який код!
Це знущання! Сьогодні написав представник банку Данило- цитую: перевірили інформацію і бачимо що в платежі все вказано вірно…рекомендуємо звернутись до отримувача. — надсилаю їх фото квитанції де маркером підкреслені невірно внесені реквізити!
Відповідь Данила- «перепрошую ми все наплутали 🤦♂️» !!! Невже- 5 місяців!!! Я це намаюсь довести і пишу про помилку 100 разів! Нарешті хтось подивився відкривши очі на ту квитанцію! Це жах!
Найнеприємніше те, що подальша відповідь та сама- кошти десь в казначействі, шукайте самі куди звертатись, розбирайтесь самі, ми не можемо нічого зробити!!!
- fotograf chunt
- 12 февраля 2026, 11:27
Оператор по скрипту обязан засыпать сгенерироваными извинениями и давить на жалость по внутренним правилам, это вы все пропускаете мимо ушей и требуйте эскалации вопроса на уровень выше. Видимо кто-то платежке в банке ошибся с цифрами в шаблоне и вам нужно обращаться к получателю за добровольным возвратом денег
В підтримці перевірили реквізити!!! написали, що зі сторони банку все вірно, гроші в казначействі, дали адресу казначейства для написання листа. Чомусь адреса м. Полтава! До якого я не маю жодного відношення, як і та адреса до казначейства (то якийсь відділ статистики)! Але я цього не знала, витратила час, гроші і відправила їм офіційного листа зі своїми документами!!! Особистими данними! Дивно, але мені далі відповідь, про те що жодним чином не мають відношення до казначейства і мого питання.
Я самостійно знайшла дані казначейства свого міста, звернулась туди, відправила всі документи. Відповідь- звертайтесь в банк, гроші не надходили.
Служба підтримки банку відповідала знов і знов пару загальних фраз і жодної користі- в платежі все вірно, банк зробив все вірно!!! Зверніться в університет.
Враховуючи те, що бухгалтерія працює тільки коли є світло по графіку в робочі години, а світло є 2 години на день і не щодня в робочі години, тому я витратила ще купу часу. Сьогодні, нарешті, я потрапила туди і з’ясувалось- Монобанк не вірно вніс реквізити. Код отримувача (код ЄДРПОУ) і код надходження (вказується в коментарі) поміняні місцями!!! Куди пішли кошти невідомо!!!
Відправили в банк бо це їх помилка, кошти не надходили на рахунок університету, бо він не вказаний в платежі! Як можна було перерахувати кудись кошти по невірному коду ЄДРПОУ?
Я оплатила платіж повторно в іншому банку, він зарахований, я витратила безліч часу, гроші на непотрібний офіційний лист і нерви!
Підтримка банку продовжує надавати безкорисні загальні поради, вибачення і втішання, але жодних конкретних відповідей і повернення грошей. Сума 10000грн
А, ні- одного разу написали, якщо код ЄДРПОУ не вірний, кошти повернуться протягом 5 днів! Хоч би квитанцію чи платіж подивилась- минуло 5 місяців, гроші не повернули!