ПРЕТЕНЗІЯ
- ByNastasya
- 28 января 2026, 22:04
Цікаво ви придумали, але виникає питання ну ви помилилися, зрозуміли тільки через місяць? Я оформлювала розстрочку вам приходить сума на картку яку ви оформили ,ви не бачили ,що отримали більшу суму ніж хотіли чи як?
- Oleksii Ch
- 29 января 2026, 15:19
Обовʼязково дійти до суду! Це справа 100% виграшна :D
- Oleksii Ch
- 29 января 2026, 15:21
І в зоозахист обовʼязково…
І в зоозахист обовʼязково…
До керівництва АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» (monobank)
ПРЕТЕНЗІЯ
Звертаюся до вас з метою досудового врегулювання ситуації, що виникла через некоректне оформлення кредитного продукту (розстрочки) на мій рахунок.
Обставини справи:
Приблизно місяць тому, перебуваючи в екстреній ситуації, що вимагала термінового фінансового рішення, я намагався скористатися функцією розстрочки на фактичну суму витрат — 4 800 грн. Проте, через специфіку інтерфейсу додатка та мій емоційний стан, було активовано розстрочку на весь кредитний ліміт — 14 000 грн.
Порушення з боку банку:
Відсутність належного інформування: Перший платіж у розмірі 1 432 грн було списано автоматично без будь-якого попереджувального сповіщення. Я чекав на підтверджувальне Push-повідомлення чи SMS з умовами, але отримав доступ до графіка платежів лише після того, як операція вже була здійснена та кошти списані.
Помилка у предметі договору: Згідно зі ст. 229 ЦК України, правочин, вчинений під впливом помилки щодо істотних умов (суми зобов’язання), може бути визнаний недійсним. Моїм наміром було отримання кредиту на 4 800 грн, а не на 14 000 грн.
Обтяжливі обставини: Правочин було вчинено за екстрених обставин (ст. 233 ЦК України), чим банк фактично скористався, нав’язавши послугу на значно більшу суму.
Моя пропозиція щодо врегулювання:
Я займаю конструктивну позицію і не відмовляюся від реального боргу. Я пропонував і наполягаю на наступному:
Негайне повернення суми, яку я не замовляв (різниця між 14 000 та 4 800 грн), з мого балансу в рахунок погашення тіла кредиту.
Реструктуризація залишку (4 800 грн) у розстрочку на 12 місяців згідно з вашими тарифами.
Перерахунок комісій, оскільки я не мав наміру та фактично не користувався сумою понад 4 800 грн.
Ваша попередня відмова у реструктуризації є порушенням моїх прав як споживача. У разі відсутності позитивного рішення протягом 3 робочих днів, я буду змушений передати цю претензію до Національного банку України та Держпродспоживслужби для захисту своїх прав та перевірки додатка на використання недобросовісних методів продажу послуг.
Як тільки з’явиться інформація, одразу з вами зв’яжемось.