Жахливий досвід комунікації і підтримки активних користувачів

Hanna27 8 октября 2025, 23:13
Вже доволі довгий час я маю фінансові труднощі через закриття бізнесу у великий мінус і після підвищення відсотку вдвічі на борг в Моно вирішила поспілкуватися стосовно реструктуризації, бо розумію що наразі без просрочень я не зможу гасити мінус.
В чаті і на гарячій лінії мені шлють стандарті відписки і відмовки про «скорингову модель», «вам недоступна реструктуризація» і так далі. Всюди скриптована стандартна відповідь.
Я чесно прийшла в діалог і пояснила ситуацію не ховаючись і це дяка мені від банку, в якому я тримаю рахунок ФОП, маю залізну картку і активно користуюсь дебетовою.
При тому всьому два банки, які я ВЖЕ закрила цього місяця, активно пішли на зустріч.
Щиро не раджу в 2025 році обирати Моно. Котики вже не котики, а люди, які бажають щоб ви виплачували тільки відсотки.
monobank
monobankua 9 октября 2025, 15:11
Нам справді шкода, що у вас склалося таке враження.
Ми також зацікавлені, щоб погашення кредиту не створювало зайвих труднощів. Проте, на жаль, не у всіх випадках банк може запропонувати добровільне врегулювання заборгованості — рішення приймається з урахуванням багатьох факторів.
Якщо клієнт своєчасно вносить платежі, не допускає прострочення та не перевищує встановлений ліміт — відсотки залишаються на стандартному рівні.
Ми додатково перевіримо якість комунікації з вами та вживемо необхідних заходів. Також передали запит на перевірку відображення й списання відсотків — зв’яжемось із вами, щойно буде оновлення

Женя Женя
Женя Женя
9 октября 2025, 0:36
А чому ви вирішили, що банк саме у вашій ситуації повинен відмовитися від відсотків та надати вам реструктуризацію? Що у вашому розумінні означають нестандартні відповіді? Зупинити вам нарахування відсотків та дозволити користування кредитом кілька років безкоштовно? У цьому немає нічого жахливого — це виключне право банку отримувати свої гроші за наданий кредит.
9 октября 2025, 12:51
Я не хочу надалі користуватись ні цим банком, ні цим кредитом. До цієї ситуації в мене була ідеальна кредитна історія що і послугувало основою моїм великим боргам. Я зацікавлена віддати гроші і розпрощатись. Рахунок ФОП в цій конторі в процесі закриття, всі інші картки також закрила (дебетову, доларову).

Наразі я намагаюсь вирішити ситуацію чесно і відкрито, а не «народними методами» з ігноруванням дзвінків і очікуванням пропозиції від банку.

А ось жахливо — це коли фінансове становище дозволяє гасити тільки відсотки без тіла після підйому відсотків у минулому місяці. Я не зацікавлена в фінансуванні «котікав» протягом довгого часу. Я зацікавлена віддати гроші, які я взяла. Тим паче за півтора роки їм вже накапало стільки відсотків, що ви навіть собі не уявляєте.
userhome
userhome
9 октября 2025, 3:08
Так завжди, чомусь люди не читають що підписують, а банки по своїй суті «крадії» які «заробляють» на Клієнтах. Не буде Клієнтів любий банк рухне і приветбанк, і мінусбанк, і інші.
9 октября 2025, 9:10
Открою вам страшную тайну: ВСЕ
​​​​​​ компании кроме благотворительных (и то не факт) созданы чтобы зарабатывать на клиентах
9 октября 2025, 12:42
До минулого місяця я навіть нічого не казала. Мовчки платила відсотки поки закривала інші банки, які надали мені реструктуризацію з першого прохання. В минулому місяці підняли відсоток за овердрафт і тепер мого бюджету буде вистачати тільки на погашення відсотків. Тобто я просто тупо буду платити відсотки без погашення тіла, а це немала сума. Я не потребую якогось списання боргів, я хочу віддати гроші, які взяла. Тим паче більш ніж за півтора роки я сплатила вже стільки відсотків, що й не порахувати. Якщо моно банку треба довго не платити щоб вони самі запропонували реструктуризацію — я буду це робити. Бо наразі в моїй життєвій ситуації або платити тільки відсотки невідомо скільки часу, або почекати деякий час і виплатити більшу суму рівними частинами, але ВИПЛАТИТИ її
9 октября 2025, 9:08
Расскажите сначала, что вы имеете ввиду под реструктуризацией?
Аннулирование процентов?
Или погашение долга равными частями?
​​​
9 октября 2025, 12:45
Погашення рівними частинами. В мене зі всього тіла боргу відсотків на капало тільки за минулий місяць, коли підвищили відсоток і я пішла до моно банку пояснювати ситуацію. До цього я платила відсотки і гасила інші банки, які дійшли зі мною до згоди після пояснення ситуації
9 октября 2025, 12:49
Кто вам мешает рассчитать суму долга с потенциальным процентами и погашать равными частями? Вносите платёж проценти + сумму на погашения долга. Если проценты 3000 например вносите 5000 и так далее.
9 октября 2025, 12:53
Мені заважає моє фінансове становище і ситуація в сімʼї. Я і планувала вносити ці 5 тисяч. Але після підйому відсотка у минулому місяці тепер з цих 5 тисяч 4600 буде іти на відсотки і тільк 400 на погашення тіла. До цього на погашення тіла йшло б 2000 грн. Різниця є.
9 октября 2025, 14:33
То есть фактически вы все же просите убрать проценты. Процент они подняли если есть просрочка или овер (который образуется из-за просрочек).
Если вы в графике то двойных процентов нет
ch777
ch777
9 октября 2025, 10:49
Коти це замануха та психологічний засіб впливу на цільову аудіторію, тощо це асоціація з милою тваринкою. Всередені гнилий псевдобанк де оператори отримують мінімалку за величезне навантаження, а клієнти це мотлох який пачками викидають на вулицю.
Візьміть будь-який банк — там немає ніяких котів для одурманюван тощо це фінансова установа а не цирк
9 октября 2025, 10:51
Моно не кредитує ФОПів, тобто борг в тебе не пов’язаний з підприємницькою діяльністю.

Ти пишеш що тримаєш залізну картку, але у випадку коли в тебе не тільки в бізнесі, а і в особистих фінансах «фінансові труднощі … великий мінус» то логічно відмовитись від зайвого і перейти на звичайну бесплатну картку. Але ти цього не робиш.

Що маємо на виході: ти взяла у банка велику суму грошей на особисті потреби, але не розрахувала можливості що до погашення. При цьому одночасно ти не скорочуєш власні витрати на життя. То чому банк має скорочувати свої витрати на життя заради тебе?

Щиро не раджу в 2025 році обирати Моно.

Так Моно нікому не обіцяв що легко відмовится від відсотків якщо клієнт його про це попросить. То в чому суть рекомендації? Що саме Моно зробив не так?
9 октября 2025, 12:37
Залізна картка вже закрита — це раз. Не тикай мені, я тобі не подружка — це два. Три — ти не живеш моє життя, не знаєш що я вже продала щоб закривати всі борги після закриття справи і не розраховуєш бюджет навіть на овочі влітку. Тож твій комент чистої води здогадки на пустому місці без знання всієї внутрянки
9 октября 2025, 13:24
Залізна картка вже закрита — це раз.

Тоді чому ти згадуєш про неї?

Не тикай мені, я тобі не подружка — це два.

Так і я тобі не подружка, але ти мені тикаєш та й ще у хамській формі. Подружкам так тикай і хами.

Три — ти не живеш моє життя, не знаєш що я вже продала щоб закривати всі борги після закриття справи і не розраховуєш бюджет навіть на овочі влітку.

Так ти не пишеш про це у своєму відгуку. Як я можу «жити твоє життя»?

Ти пишеш про залізну карту, та про ФОП. І те, і те не має стосунку до боргу.

Ти не пишеш звідки в тебе борг перед роздрібним банком в якому зазвичай позичають гроші лише на короткий термін, і уж точно не беруть кредит на авто чи квартиру.
Чому я маю прийняти твою сторону якщо ти не довела що твій борг виправданий обставинами?
Тим більш чому я маю слухати твої поради чи рекомендації стосовно банку? Для мене ти виглядаєш як людина яка вела невиправдано шикарний стиль життя, але потім настала фінансова зима. Десь як в басні про бабку та мураша.
Java Vetal
Java Vetal
9 октября 2025, 23:11
Не марнуйте час на банківських ботів, навіть якщо банк вкраде гроші у клієнта, вони з піною у рта будуть його відстоювати до кінця
SergeyNina
SergeyNina
10 октября 2025, 1:01
Монобанк не пойдёт на реструктуризацию. Руководство знало что таких клиентов как вы у монобанка куча и приняло это решение чтобы избавиться от клиентов которые не сильно могут платить и они потенциально проблемыные так как не смогут платить и не смогут перекредитоваться в другом банке. Надеюсь кто-то из тех кто принимает решение в монобанке пересмотрит то что они сделали хотя бы для таких клиентов как вы.
Karin77
Karin77
9 октября 2025, 14:27
Люди,нажаль,часто просто не розраховують свої платіжні можливості наперед

USD 42 42.3693

USD 42 42.3693
Главная / Банки Украины 🏦 / monobank 💰 / Отзывы о monobank 📝 / Жахливий досвід комунікації і підтримки активних користувачів