Монобанк вводить у мінус незаконно на десятки тисяч гривень

Проблема решена
polopo 11 мая 2025, 1:20
Монобанк — шахрайський банк.
В липні 24 року зник безвісти мій син. В нього було два телефони, на одному додаток з приватбанком, на іншому з монобанком.
Коли він їхав з роботи — ТЦК його забрало. Додому вже не попав зовсім. Один телефон лишився вдома, з монобанком. Картка була віртуальна.
Я навіть не знала, і син не знав, що військових за законом звільняють від сплати процентів за користування кредитними грошима.
Якщо з приватбанком було простіше подати документи, аби ці проценти не списували як з військового, то з монобанком треш.
Я подавала спочатку від свого імені документи. Не прийняли. То це не так, то інше. Аж з третього разу прийняли. Подала копію/скрін сповіщення, що людина зникла безвісти і довідку, коли прибув у останню ВЧ, свої документи, що я не чужа людина. Документи прийняли, а картку заблокували. І тут почався абсурд. На моє прохання, аби мені дали хоч номер картки, аби я сплачували кредит — відповіли: ми не розголошуємо данні по клієнту. Кажу ж, які данні? Просто номер картки, бо вона віртуальна! Немає пластику! Ні і все. Чи анулювати списання відсотків і чи повернули гроші за раніше списані проценти — теж не говорять. Мій страх був в тому, що синові продовжуватимуть нараховувати відсотки по кредитній картці, і поки він не знайдеться, живий чи загиблий (не дай Бог), там боргу нарахуєте сотні тисяч в мінус. «Тоді син нехай звернеться до нас і ми віришимо це питання». Виходить, документи, заяви про зняття відсотків, нічого не варті?
Пройшов деякий час і на телеграм на телефон сина прийшла відповідь від банку. Відсотки не нараховуватимуть, але вчасно сплачуйте мінімальний платіж. Тобто, людина зникла безвісти, а їй пишуть таку відповідь. Та я б сплачувала, якби мала хоч номер картки.
Пройшло декілька місяців. Приходить на телеграм сина повідомлення. У вас борг вже мінус 12 000.
Треш.
Я написала в тому самому Телеграмі. Що за борг? Ви ж прийняли документи? Тоді я скинула військовий квиток, який має дату видачі ще раніше, ніж сповіщення про зникнення сина, що логічно. І відсотки мають бути перераховані ще раз, включаючи нову дату і гроші мають повернути ще за декілька місяців. Тобто зробити перехунок з дати отримання військового квитка.
Не зробили.
Я нічого не добилася.
Мало того! Сьогодні я вмикнула телефон сина, а там вже мінус 72532.48 грн, повідомлення за 4 грудня. На сьогодні там може бути півтора сотні тисяч.
Виходить, військовий має кредитні канікули. Документи були подані і прийняті. Подавала документи я. В тому числі і сповіщення про зникнення безвісти.
Що у вас робиться?
На момент зникнення сина — на карті не було мінусу, картка використовувалась, сплачувались відсотки і кредити за покупки.
Я буду звертатись до суду, якщо банк не вирішить це питання.
monobank
11 мая 2025, 15:58
Нам дуже прикро, що у вас склалася така думка.
Ми діємо згідно з законодавством, при вашому зверненні колеги зафіксували інформацію щодо надання кредитних канікул вашому сину згідно з документом, котрий ви надали. Відповідно до ст. 62 Закону України «Про банки і банківську діяльність» інформація щодо результату розгляду документів надається безпосередньо клієнту, чиї дані містяться в документах. Також було зафіксовано інформацію про те, що наш клієнт зник безвісти.
Стосовно повідомлення з різними сумами заборгованості, то в залежності від статусу кредиту могли дійсно надходити різні сповіщення (лише внесення мінімального платежу/мінімального платежу + прострочення/сума прострочення...).
Ми також передали колегам запит на перевірку всі діалогів.
Обов'язково все перевіримо та вживемо заходів.
Додатково написали вам в особистих повідомленнях, для уточнення інформації

11 мая 2025, 5:25
Ще два повідомлення прийшло у телеграм у березні. 1)…відсьогодні борг у розмірі 72532.48 грн є простроченим. Ви допустили суттєве порушення строків оплати боргу, тому Банк вимагає сплатити всю суму протягом 30 днів з дати отримання цього повідомлення. Щоб повернутися до стандартного графіка оплати, необхідно внести прострочений борг та поточний платіж на загальну суму 18684.30 грн до 28.03.2025. У такому випадку вимога щодо повного дострокового погашення кредиту втратить свою чинність. Перед оплатою уточніть суму за номером 0800−205−205 або в чаті. 2).відсьогодні вся сума боргу, 72532.48 грн, є простроченою. Кредит переведено в статус «на вимогу». Банк вимагає оплату в терміновому порядку. Деталі по телефону 0800−205−205 Буду готувати позов до суду.
11 мая 2025, 16:10
В особистих повідомлення є лише одне речення:« Ми вам написали у додаток монобанку». В додатку є повідомленнях «Ми хочемо переконатись, що це ви» і треба натиснути :« Так, це я». Оце усе, що є. Я не бачу, що проблема вирішена.
11 мая 2025, 22:43
Не знаю как в монобанке точно расписан порядок действий для такого случая.
Другой банк порядок действий был таким
Полная информация от матери.
Бусифицирован по дороге на работу на блокпосту в природе Киева, месяц в учебке.
Пропал в Курской области.
Где находится в данный момент неизвестно.
Связи с ним нет.
Банк после обращения матери закрыл счёт и карту с возможностью открытия через отделение в будущем.
Задолженность была около 20к на момент бусификации + небольшие проценты оплатить.
Банк сделал счёт на сумму которую нужно было оплатить для полного погашения задолженности и который был оплачен по Iban матерью.
Все остальное ( проценты) было списано.
Документов было мало.
Все вручную.
Вам нужно как-то не допустить продажи долга коллекторам.
11 мая 2025, 23:13
Так не я ж в цьому винна! Закрили картку, яка була віртуальна. Номеру я не мала, бо то не пластик. Вимагали сплату коштів, аби борг зменшувався не з мене, а з сина. На його телеграм приходили повідомлення. Дякую мінфіну, ситуація зрушилась з місця. Картки закрию, і свою , і синову. Подалі від проблем.
11 мая 2025, 23:18
Ніколи не думала, що така ситуація може виникнути. Це абсурдна ситуація. Заблокувати картку, не дати номер, бо не розголошують дані (дані - це просто номер картки, аби я сплачувала) , і присилати майже погрози, аби негайно сплатив борг. Моє рішення — якнайшвидше закрити усі рахунки і покинути цей банк. Скарга на Мінфін допомогла і зрушила з місця проблеми. Ставлю позначку «проблема вирішена».
12 мая 2025, 0:56
Банк после вашего обращения был обязан заблокировать карту и ограничить счёт бусифицированого клиента по соображениям безопасности . Вам должны были дать номер счета для погашения задолженности и что указывать в поле назначение платежа. Почему сотрудник не дал вам данные для меня загадка.
Валерка Котовский
Валерка Котовский
13 мая 2025, 11:20
Забудьте слово выгода в любом банке сразу скажу:)
Банк это система для переводов денег то есть транж, и если вы ничего не даёте банку, а ищите пути как бы обойти все проценты и уплаты чтобы банк чёто кушал, вас скосят в любом банке это я говорю как факт.

Это стало вот в начале войны, когда появился арбитраж крипты, когда псевдо НБУ начало ставить лимиты думая что ограничит дропов хотя где тут логика — если минус лимиты = больше дропов.
Так же глупо думать что чтобы чёто контролировать например отмывание с других стран нужно запретить чёто там, наоборот мошенники теперь отмывают бабки через легально получаемых зп не опытных трейдеров, эта система на бирже называется треугол.

Главная / Банки Украины 🏦 / monobank 💰 / Отзывы о monobank 📝 / Монобанк вводить у мінус незаконно на десятки тисяч гривень