Монобанк — соучастник ***

Александр Иванов 11 марта 2025, 15:46
Кратко о истории. Заключил договор «Оплата частями». Услуга предоставлена не была. Потребовал отмены договора. Банк проигнорировал все факты и стал на стороны недобросовестных продавцов услуги. По факту — на сторону мошенников, которые пользуясь лазейками в законе, продают свои «курсы».
Состава уголовного преступления в их действиях нет, а прочие нарушения типа «нет счета, чека, договора и самой услуги» — то чтобы проверить сейчас ФОП нужна санкция Мин Экономики. Так ответила Держпродспоживслужба. Потому что военное положение и так далее. НБУ тоже мне ответил в стиле «Пусть суд решит».
У меня юридически — отношения только с Монобанк. Вот на него в суд теперь и подаю.
Статья 1079 ГКУ обязывает банки обеспечивать сохранность средств на счетах клиентов.
Статья 3 ГКУ требует от банков предпринимать «все необходимые и разумные меры» для защиты интересов контрагента.
Что «светит» банку? Ну вот например «Невыполнение обязанностей по ст. 57 Закона № 2121-III»
Пункт 5 ст. 57 обязывает банки «немедленно приостанавливать операции при получении информации об их противоправном характере». Бездействие в течение 72 часов с момента уведомления квалифицируется как административное правонарушение по ст. 166−7 КУоАП с возможным штрафом до 8% от регулятивного капитала.
Или вот «Восстанавливать баланс при подтверждении мошенничества»
Уведомлять НБУ о каждом случае в течение 24 часов.
Несоблюдение этих правил влечет штрафы по ст. 41−1 Закона «О финансовых услугах» в размере 300−800 НМДГ (5,100−13,600 грн) за каждый эпизод.
В общем, будет интересно в суде. Те более, что —
Згідно зі ст. 22 Закону України «Про захист прав споживачів» під час звернення до суду споживач звільнений від сплати судового збору — як під час подання позовної заяви, так і на наступних стадіях судового процесу. Позивач готовий до передачі позову до суду. При цьому Позивач вживає всіх дій для досудового врегулювання спору.
monobankua 11 марта 2025, 16:53
Ми розуміємо, що ситуація з «Покупкою частинами» викликала у вас труднощі, і щиро шкодуємо, що вам довелося з цим зіткнутися.
У разі виникнення спірних питань ми завжди готові допомогти, але рішення щодо повернення коштів ухвалює саме продавець, оскільки послуга була оформлена безпосередньо у нього.
Зі свого боку ми зробили все можливе для врегулювання ситуації
Ми отримали відповідь від нашого партнера, згідно з якою вам було надано всі необхідні матеріали продукту, консультації, а також доступ до платформи з навчальними матеріалами, відеоінструкціями та уроками. З нашого боку повернення «Покупки частинами» непередбачено, оскільки при оформленні банк у повному розмірі перераховує всю суму партнеру, і скасувати операцію може лише продавець.
Також колеги за вашим зверненням склали запит для надання офіційної відповіді в обумовлені терміни.
Щоб знайти найкраще рішення, рекомендуємо звернутися безпосередньо до партнера, який може розглянути вашу ситуацію детально.
Сподіваємося, що питання буде вирішене найкращим чином.

11 марта 2025, 15:59
Я правильно розумію, що згідно з законом факту шахрайства не було, проте ви вирішили подати в суд на банк, не дивлячись на те, що оформлення було добровільним з вашого боку, та фактично у всіх інстанціях вам відмовили?) Чи відгук тут аби банк звернув увагу?) На місці банку я б подав зустрічний позов :) До речі, де цей місцевий «юрист»? Візьметесь за ручки й сплатите судовий збір та штраф за наклеп.
11 марта 2025, 22:46
Там дело административное, но мошенник использует вот эту лазейку:
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану» (далі - Постанова) на період воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», припинено проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю).
Это из ответа от Держпродспоживслужба.
Вот поэтому мошенники уходят от ответа. Пока уходят от ответа.
Но вот их сообшники из Монобанк вполне могут — и должны — понести наказание. Если суд докажен факт нарушения банком закона, то НБУ тоже не останется в стороне, это ясно из самого ответа НБУ.
А поэтому суд неизбежен. Банк явно не настроен на досудебное урегулирование, и собственно я тоже.
12 марта 2025, 7:01

Но вот их сообшники из Монобанк вполне могут — и должны — понести наказание.

А поэтому суд неизбежен.

Шахрайства немає, але банк є співучасником шахрайства :D

Йди пиши заяву в суд, ми будемо чекати.
12 марта 2025, 10:14
Отличительными чертами безкультурных и невоспитанных людей однозачно является постоянное «тыкание» собеседнику. Переход на «ты» без согласия собеседника в большинстве культур считается неэтичным или невежливым, особенно в официальном, деловом или незнакомом контексте.
Вероятно, моноботы настолько низко оплачиваемы и малообразованны, что для себя «тыкание» считают стилем «по умолчанию». Особенно — как в нашем случае, в отсутствии других аргументов, грубость и эмоции заменяют безкультурным людям факты и логические доводы.
Разумеется, подобные посты всегда будут игнорироваться по этой самой причине. Иначе — ответ им будет означать согласие с их стилем общения, «гопник стайл».
12 марта 2025, 10:19

Коли немає чого сказати по суті — вигадуй що в англійській мові існує займенник «ви». Гадаю китайську мови ти знаєш десь так само як і я.

Я гланув в іспанській — так там теж vosotros це лише для групи людей.

І головне — так, а що не так з «ти»? Жодне *** яке починає цю тему не змогло пояснити в чому справа

Особенно — как в нашем случае, в отсутствии других аргументов,

Ми все ще чекаємо хоч один аргумент проти банка. Бо досі не зрозуміло через що весь цей цирк.
12 марта 2025, 11:58
Три літри

«Коли немає чого сказати по суті — вигадуй що в англійській мові існує займенник „ви“. Гадаю китайську мови ти знаєш десь так само як і я.»

ну там кажуть сер, містер і тд, але то інша справа, в нас тут взагалі інтернет, тут матюкати можуть один одного, того він такий чуттєвий тут не зрозуміло))
12 марта 2025, 12:03
Три літри

слухай, ти для Александр Иванов напевно взагалі тут як червона ганчірка, бо він твою аватарку бачить і розуміє, що то кіт монобанківський :D

значить все, значить ти тепер монобот, тепер він так думатиме)))
12 марта 2025, 10:48

Радянська вигадка. Бо, наприклад, в сучасній англійскій, яка є мовою міжнародного та бізнес спілкування, взагалі немає різниці ти-ви. Тільки якщо треба підкреслити близькізть до співбесідника, можна використати застаріле слово thou. Отже англомовні навіть до власної собаки звертаються на «ви» але це не несе ознак поваги та піднесення. Тобто ти-ви вимагаєш-те дефолтної поваги на рівні собаки носія англійської? Не засуджую. =)

Ну і на додаток — такі аргументи за звичай йдуть в діло, коли людина хоче зберігти обличча, зливаючись з незручної теми в інтернеті. Наразі це вже мемна поведінка, одразу показує рівень навичок спілкування.
12 марта 2025, 11:59
Oleksii Ch

про інгліш, юзають же: містер або сер, замість нашого «ви»)

але байдуже, ну тут інет, які ще «ви», тут не офіційно-ділова переписка)) і «ти» це ж не матерна форма, чого щоки так йому надувати не понятно))
12 марта 2025, 12:03
Не вийде обійтися прямими зверненнями у спілкуванні.
Тільки якщо виключно звертатись в третій особі: «Чи не бажає шановний сер отримати купу рофельних коментарів у відповідь на недолугий та юридично безглузий відгук?»
13 марта 2025, 10:25
Oleksii Ch

якщо говоримо про інгліш, то там звороти інші) буде не «чи не бажає шановний сер», а швидше «сер, не бажаєте.» ну і тд)

Але чому автор взагалі піднімає цю «тендітну» для інету тему з «ви/ти», наче ти — це ну такий матюк образливий шо аж страшно))
12 марта 2025, 11:53
Александр Иванов

«Отличительными чертами безкультурных и невоспитанных людей однозачно является постоянное „тыкание“ собеседнику.»

пардон, шановний Олександре Івановичу, я з Вашого дозволу перейду з Вами на «ти», не сприйміть це за нахабність, не знав що ви такі лагідні і чутливі, тут просто інтернет, форум, тут публіка не особливо звикла мемуари розписувати і вести прям світські бесіди в кращих традиціях балів у Венеції часів Ренесансу
12 марта 2025, 11:55
«Вероятно, моноботы настолько низко оплачиваемы и малообразованны»

Почалось…чому в кожного з ким не погоджуються тут, єдиний «аргумент» це «всі ви моноботи і працівники банку»…ладно, зараз зберу нараду термінову в монобанку, викличу Три літри та Oleksii Ch, покличимо до нас Гороховського і скажемо, що якщо ще раз «відділ відбілювання коментарів в розділі відгуків Монобанк на форумі Мінфіну» розкриють, то ми звільнимо Гороховського і конфіскуємо все його майно, саме так :)
12 марта 2025, 11:56
Александр Иванов

слухай, ти наче цікавий персонаж, манерний і все інше, ну, якщо ти вважаєш, що ти правий і закон на твоєму боці, то сенс взагалі тут виписувати?)) звертайся в суд одразу, потім в апеляцію, касацію, верховний, ну короче там розберешся, якщо суд прийме твої доводи — то молодцом, якщо ні, ну хоча з іншого боку тримай нас всіх в курсі)
12 марта 2025, 11:44
«Полиция не нашла состава преступления для возбуждения уголовного дела о мошенничестве.»

ну це класика, в Києві знаю років п`ять тому назад взагалі тільки за 100 баксів в ЄРДР справу поліцаї вносили) а інакше давали відписку що «справу взято на особистий контроль начальником» ну і оце все, зверніться до слідчого судді, по 214 КПК, якщо в описаній вами заяві і ситуації слідчий суддя побачить логіку і прив`язку до порушення статей ККУ — то зобов`яже поліцію внести вашу заяву в ЄРДР, але шось мені підказує, що ви позитивний результат не отримаєте, бо у вас не буде достатніх доводів до слідчого судді
12 марта 2025, 11:47
«Так, з метою належного виконання завдань зі здійснення державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів Держпродспоживслужба звернулась листом до Міністерства економіки України з проханням прийняти рішення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про захист прав споживачів за Вашим зверненням.У разі отримання відповідного рішення Міністерства економіки України буде вжито заходів згідно з чинним законодавством.»

Ну це відписка, ні про що))
12 марта 2025, 11:49
Александр Иванов

Слухай, а ти не пробував в суд на шахрая подавати, нє? Це покраще буде, ніж судитися з банком) ні, можеш хоч з усіма банками судитися, на здоров`я, мені ж не шкода) просто ну, якщо ти купив якісь там курсіки, але доступу не отримав (з твоєї статті не зрозуміло), то чому поліція не може знайти в твоїй справі ознаки шахрайства по 190 ККУ, хм
12 марта 2025, 11:59
Там скоріше за все або курси — мильна кулька інфоциганська, або пацани дуже хитрі, хотіли злити курс та отримати бабло назад. Таке теж буває часто та густо.
Або на курсі пролюбили всі терміни на домашку, сертифікату не буде — вирішили що це неправедливо.
13 марта 2025, 10:26
Oleksii Ch

або курс «потужний марафон бажань єдності і незламності», ну щоб патріотичненько)))
11 марта 2025, 23:07
Этот вот первый комментарий написал автор Polzovatelmono , у которого в профиле прямо написано «Пишу відгуки за гроші».
OkeyDoki
OkeyDoki
11 марта 2025, 23:39
Номер судового дела не забудь.
12 марта 2025, 7:46
Там ще й розцінки були вказані, але наше керівництво наказало прибрати.
12 марта 2025, 12:02
Oleksii Ch

«Там ще й розцінки були вказані, але наше керівництво наказало прибрати.»

Зара Гороховського особисто наберу, скажу шо за неподобство, чому інформацію про платні відгуки не прибрали і це було розкрито звичайними смертними…я блін звільню його оце скоро! через Гороховського нас топ менеджерів монобанку тут вже так сильно палять прям всі, капець…треба збільшувати відділ відбілювання коментарів монобанку на форумі мінфін)))
12 марта 2025, 12:00
Александр Иванов

«„Пишу відгуки за гроші“.»

Ну так це рофл, жарт, чув може про таке. Тут ще є користувачі з посадою «помічник двірника», бо їм так по приколу, бо хто буде платити гроші за відгуки на форумі мінфіну, господи.)
12 марта 2025, 12:06
Ти забув, де працюєш?
13 марта 2025, 10:27

«Ти забув, де працюєш?
В нас цілий відділ зі скаженими зарплатами, на які можна жити за кордоном, поки нещасні автори відгуків останній хрін (взятий в кредит) без солі доїдають.»

Зараз наберу Гороховського, скажу нехай відсоток за зняття коштів підвищить до 10% цим невдячним фізикам, бо звільню його :D

11 марта 2025, 20:58

Якщо банк не надава вам послугу тобто не оплатив покупку — то що саме ви намагаєтесь відмінити?

Хіба банк допустив зникнення грошей з рахунку? Ні.

До слова стаття 1079 про факторінг, а не про послуги банків. І там немає ані слова про рахунки клієнтів.

Знову мимо: в цій статті немає ані слова про банки.

Стаття 57 закону про банки ніяким боком до послуги «Оплата частинами»

Пункт 5 ст. 57 обязывает банки

В цій статті немає пункту 5.

Ви просто якийсь писатель-фантаст? Ця стаття про створення перешкод процесу ліквидації банків.
12 марта 2025, 12:06
Йому там походу в особисті Валєрка виписує, радить по законах і статтях…
11 марта 2025, 21:01

Знов якась маячня, немає статті 41−1, є просто стаття 41 після якої йде стаття 42. Жодних штрафів в статті не згадуєтся.

В общем, будет интересно в суде. Те более, что —

Не застосувуєтся для банківських послуг.
11 марта 2025, 21:21
В кривих руках навіть Гугл — небезпечна зброя.
Особисто я отримав купу задоволення, читаючи притягнуті за вуха шматки нормативних актів.
Цікаво, що жодне з посилань не регулює кредитних відносин. Але кого це хвилює?
11 марта 2025, 21:23
Авторе, одне особисте питання щодо цього:
Или вот «Восстанавливать баланс при подтверждении мошенничества»

Тобто ви власним рішенняв встановили факт шахрайства і тепер вважаєте, що рішення має набути сили? Чи я не розгледів згадок про кримінальну справу по факту шахрайства, передану в суд?
Це так просто тупо не працює…
11 марта 2025, 21:26
Та йому всеодно. Головне грізно у відгуку написати що буде заява в суд й просто змиритись з фактом, що далі відгуку діла не буде. Але, якщо дійсно додумається піти до суду, я б глянув на судовий процес. Автор, дай посилання на судову справу, будь ласка.
11 марта 2025, 21:29
11 марта 2025, 21:31
Ще й скажуть, що за відгук заплатили. Я свої 500 грн вже отримав, кешбеком ахахах
11 марта 2025, 21:36
Та пофіг, я на зарплаті з бонусами
12 марта 2025, 12:10
Oleksii Ch

«Та пофіг, я на зарплаті з бонусами»

зараз Гороховського наберу, скажу нехай нам зп підвищіть, бо звільнемо його
12 марта 2025, 12:09
Oleksii Ch

«Ну, виглядає грізно: я шматком апельсина мало не вдавився, поки читав. Спочатку навіть боявся коментувати, бо одразу визнають шахраєм та потягнуть до суду солідарно з банком.»

Не переживай, ти, я, трилітровий, в нього явно моноботи, а значить сторона банку, тому ми вже якби в судовому процесі на боці банку, ну, принаймні він так вважає)))
12 марта 2025, 12:08
Polzovatelmono

я взагалі не розумію, нахрена писати відгук, якщо вже зібрався в суд, це шось із циклу «ох як зараз потужно будемо контрнаступати»))
Stefan Vidow
Stefan Vidow
11 марта 2025, 22:35
Я слежу за это ситуацией еще с ноября. Я как вижу, все было ровно так, как описал автор.
Банк был уведомлен об отсутствии факта услуги, но стал на сторону мошенников.
Да, мошенники хитрые, пользуются «окнами» в законодательстве и избегают внимания полиции, которой сечйас не до возбуждения дел по такому поводу.
А потому понимаю позицию автора, который прямо написал что отношения у него только с Монобанком, на который он в суд и подаст. Монобанк допустил явный произвол по всем статьям. Аргументы вполне реальны.
И вот напомню комментаторам (котоыре предположительно на сдельной оплате у Монобанка), что Закон таки надо знать и не писать глупость столь явно. Иначе вам ваш пост не оплатят.
Например оносительно судебного сбора, смотрим практику.
«В постанові від 06 вересня 2017 р. у цій справі ВСУ сформував позицію, яка полягає в наступному — споживач, право якого порушене і який у зв’язку саме з цим подає позов, відповідно до статті 22 Закону України від 12.05.1991 № 1023-XII «Про захист прав споживачів», звільняється від сплати судового збору за подання саме позовної заяви до суду першої інстанції, але має обов’язок щодо сплати судового збору при вчинені відповідних дій у всіх інших судових інстанціях та у Верховному Суді України.
Где там что-то относительно «Не застосувуєтся для банківських послуг»? Именно что как раз правоприменительно к банковским услугам. И вполне себе…
11 марта 2025, 22:54
Отвечать моноботам выше не вижу смысла. Вам благодарен за взвешенный комментарий.
Могу добавить, что Статья 634 ГКУ признаёт недействительными условия договора, в которых клиент не мог повлиять на содержание, особенно если:
-Основные условия размещены на сайте банка
-Отсутствует подпись клиента под полным текстом договора
-Процентная ставка указана в изменяемой редакции
Как раз про мой случай с Кредитным Договором Монобанк. Все три раза.
И надеюсь, суд примет это во внимание.
12 марта 2025, 6:56
Могу добавить, что Статья 634 ГКУ признаёт недействительными условия договора, в которых клиент не мог повлиять на содержание

Хоч одна стаття закону на яку ти послався дійсно про те що ти мав на увазі — Стаття 634. Договір приєднання

Однак в цій статті немаєя ані слова про визнання недійсними умов договору, а сам договор приєднання на відміну від звичайного ніколи не змінюєтся під вимоги сторони що приєднуєтся — в цьому і полягає ідея такого договору, цитата с закону «Договором приєднання є договір, умови якого встановлені однією із сторін у формулярах або інших стандартних формах, який може бути укладений лише шляхом приєднання другої сторони до запропонованого договору в цілому.»

И надеюсь, суд примет это во внимание.

Звісно закон візьме до уваги статтю 634 і відправить тебе в еротичну пригоду яку ти ще й оплатиш сам
12 марта 2025, 7:42
Так, стоп.
До чого тут Статья 634 ГКУ (не будемо окремо про її застосування в данному випадку), якщо ви з автором в один голос звинувачуєте продавця послуги у шахрайстві та не наданні послуги?
Тобто поки ви не дійшли висновку, що незадоволені послугою, кредит був ок, а тепер хочете визнати не дісним по 634 ГКУ? Обвʼязково доведіть до суду, суддя буде в захваті.
12 марта 2025, 12:17
Oleksii Ch

«До чого тут Статья 634 ГКУ (не будемо окремо про її застосування в данному випадку), якщо ви з автором в один голос звинувачуєте продавця послуги у шахрайстві та не наданні послуги?»

Ну він вже забув про шахрая, котрий де факто кинув його на бабки, він тепер хоче ненавидіти банк, котрий йому гроші надав)))
12 марта 2025, 12:16
Александр Иванов

ем, так згідно 634 ЦКУ ти своїми діями погодився на умови договору приєднання, котрий викладений на сайті…

634 ЦКУ — Договір приєднання може бути змінений або розірваний на вимогу сторони, яка приєдналася, якщо вона позбавляється прав, які звичайно мала, а також якщо договір виключає чи обмежує відповідальність другої сторони за порушення зобов’язання або містить інші умови, явно обтяжливі для сторони, яка приєдналася. Сторона, яка приєдналася, має довести, що вона, виходячи зі своїх інтересів, не прийняла б цих умов за наявності у неї можливості брати участь у визначенні умов договору.

Тут не сказано, про розміщення на сайті, підписи і тд. Ти маєш картку банку, відкрив рахунок і користуєшся ним — вітаю, ти погодився на умови договору приєднання, почитай як це працює взагалі)) ти коли водія маршрутки зупиняєш на зупинці, ти підписуєш договір перевезення? ні? а чому?)) бо діє публічна оферта і ти, або водій, можете відмовити один одному в угоді, він може не зупинитися і їхати далі, бо сприйме тебе як п`яного дебошира, або ти наприклад просто передумав і вирішив пройтися, все, але в той же час, водій несе відповідальність, якщо ти оплатив проїзд і їдеш в його маршрутці, хоча ти з ним нічого теж не підписував, ти не розумієш як це працює навіть))

«-Процентная ставка указана в изменяемой редакции»

тобі банк про це повідомляє завжди і там завжди вказано, що якщо ти з зміненими умовами не погоджуєшся — то закрий рахунок до вступу в дію цих умов :)
12 марта 2025, 15:48
12 марта 2025, 15:57
Саме так.
Треба обовʼязково слухати, що скаже безкоштовний схиблений на помсті хейтерок монобанку, який навіть ті відгуки не читає.
Бо якби читав, то знав би, що всі, включно з поліцією, вже відмовили автору та його другові.
13 марта 2025, 10:29
Ch777

«Так, не треба витрачати час на моноботів, тому що їх завдання якомога більше переконати ошуканого користувача кілометровим договіром псевдобанка , що не треба сенсу звератитись до поліції чи суду, що все це марно і не має сенсу»

ОМГ, та кому ви треба вас переконувати, йдіть хоч з Трампом судіться, ви головне сюди побільше пишіть, бо таких як ви тут публіка любить, це файна розвага)))

Якщо людина лопух і переконана, що Сонце встає на Півдні - ну сенс переконувати в чомусь? тут перехрестити і посміятися тільки))
12 марта 2025, 4:20
А потому понимаю позицию автора, который прямо написал что отношения у него только с Монобанком,

Але ніхто з вас двох так і не написав що ж саме відбулося🤣

Аргументы вполне реальны

Почути б хоч один.

Закон таки надо знать и не писать глупость столь явно. Иначе вам ваш пост не оплатят.

Тут повно твоїх ботів-колег що строчать за безплатно з повною відсутністю хоч якихось знань.

А я на відміну від вас сюди не за зарплату за ходжу, а почитати відгуки і поспілкуватись про досвід.
12 марта 2025, 7:44
Скоріше за все купили в інстаграмних інфоциган курс «як заробити 100500 мілʼярдів грошей». Та ще й в кредит.
Тепер за пришвидшеною програмою засвоюють цивільне право =)
12 марта 2025, 12:18
Oleksii Ch

«Скоріше за все купили в інстаграмних інфоциган курс „як заробити 100500 мілʼярдів грошей“. Та ще й в кредит.»

І судячи з усього по передоплаті))))

12 марта 2025, 7:52

Це спрацює, якщо ви подасте в суд на постачальника послуги, яка вас не задовільнила.
Кредитні суперечки не підпадають під ЗпЗПС, хоч ти плач. І позиваючись на банк, доведеться сплатити в повному обсязі.

котоыре предположительно на сдельной оплате у Монобанка

Особисто я на зарплаті з бонусами!
Вистачає на життя в Стамбулі з басейном, спортзалом, охороною 24\7 та шикарним видом з вікна. Можу заради прикола надати докази =)
12 марта 2025, 12:19
Oleksii Ch

«Вистачає на життя в Стамбулі з басейном, спортзалом, охороною 24\7 та шикарним видом з вікна»

моргни двічі, якщо тебе там тримають в заручниках :D
12 марта 2025, 12:10
«Банк был уведомлен об отсутствии факта услуги, но стал на сторону мошенников.»

а є тільки чорне і біле, тільки дві сторони?)) не здається тобі, що банк ні на чий бік не ставав))
12 марта 2025, 11:33
«Кратко о истории.»

погугли, що означає фраза «коротко про»…))) бо ти цю фразу явно розумієш якось по своєму)))
12 марта 2025, 11:39
«„курсы“»

зараз би в 25му купляти курси))

12 марта 2025, 15:39
А ви хочете щоб на псевдобанк були якійсь санкції перевірки чи типа того, тощо його прикривають вище аби б пилосмоктив гроші необізнаних людей та й далі працював

12 марта 2025, 15:55
Ти хоч відгук читав?
До чого тут взагалі банк, якщо продавець нікуди не губився?
13 марта 2025, 10:33
Oleksii Ch

«Їм ВСІ відмовили та направили до суду, бо вимоги безглузді та немає ознак криміналу.»

Дарма ти оце так, зараз скажуть, що монобанк контролює полісію та нбу, тому полісія і нбу бортонули автора і відправили до суду)))
13 марта 2025, 10:32
Ch777

«Тут вже цей псевдобанк прославився тим то що навидавав кредити та перерахув гроші фопам шахраям за невідправлений товар https://minfin.com.ua/2025/02/21/145768765/»

ти що аля улю жени гусей? банк оформлює передоплату, котра встановлена на товар продавцем в которого обрав щось купляти покупець, потім покупець солідарно розраховується з банком за те, що банк заплатив за покупця, короче шо тобі пояснювати, ти все одно 2+2 ледве складаєш…
12 марта 2025, 23:09
Пять лет учёбы на юриста и наконец то я бариста. По сути дела добиться чего-то будет очень трудно и фактически невозможно. Эти «псевдокурсы» и «инфоцыгане» используют дырки в законодательстве и невозможность их преследования ни со стороны банка ни со стороны клиента. Юридически все нормально, банк ничего не может сделать так как они дали что обещали. Да и банк не может им отказать в открытии счета и они как бы ничего не нарушают.
Java Vetal
Java Vetal
13 марта 2025, 14:51
Зайшов на один із перших сайтів з гугла з продажу «курсів навчання», доступна оплата частинами тільки від моно. Та від жодного іншого банка. З чого можна зробити висновок, що в кредит можна продавати будь-що, що явно не заборонено, як свого часу агенції нерухомості брали передоплату за «інформаційне обслуговування». Тільки банк, що поважає себе, не дозволить таке підключити, щоб не посипалися скарги від клієнтів, а дехто просто любить легкі відсотки з кредитів.
13 марта 2025, 22:46
Ни один другой банк не разрешит такое.
Любой сотрудник с опытом сразу поймёт в чем дело. Сейчас большинство «курсов» это скам или инфоцыганство. Ранее это были информационные услуги по работе заграницей, агентства по трудоустройству которые забивали несуществующими вакансиями — спамом все сайты и газеты, туристические агентства, агентства недвижимости многие сдавали в аренду несуществующие квартиры. Все это практически стало историей благодаря банкам.
olexey designer
olexey designer
13 марта 2025, 12:54
Манобанк міг би спокійно відмовити продавцям лайнокурсів, тощо відомо що це відома шахрайська схема, але цім псевдофопам спокійно дозволили їх продавати у оплату частинами не дивлячись що це відвертий скам. Думаю що це пов’язано х тим же що купа карток манобанку використувується під крипту та «не видно порушень» пока це випливає наружу коли йде явне шахрайство по схемі трикутника.
Так що якщо десь бачите оплату частинами від манобанку будь-те на увазі тощо там можуть вам продати відвертий скам, нормальний банк таке не дозволить продавати
13 марта 2025, 14:12
Olexey designer

«Думаю що це пов’язано х тим же що купа карток манобанку використувується під крипту»

Саме так, якщо відкрити розділ торгівлі на Бінанс, то ти побачиш там такі українські банки як: приват, ощад, райфайзен, пумб, сенс-банк, а-банк, монобанк, ізібанк, спортбанк, креді агріколь, укрсіб, укргаз банк

продовжувати? картки всіх цих банків продавці/покупці крипти виставили собі в реквізитах ордерів, як бачиш, одним монобанком справа не обмежується :)
13 марта 2025, 22:49
Измени текст . Спортбанка уже нет.
14 марта 2025, 9:28
SergeyNina

«Измени текст . Спортбанка уже нет.»

Ем, я знаю, я не казав що він є, я сказав, що в розділі торгівлі Бінанс трейдери чомусь виставляють і його в тому числі, можливо забули прибрати)) всі банки котрі я описав, це буквально я прогортав пару десятків трейдерів на бінансі і описав, спорт в одного наче був, тому це не моя помилка, а відсутність оновлень в оплатах трейдерів) навіть якщо зараз зайдеш на бінанс і в розділі п2п торгівлі обереш пошук «оплата через», там досі є спортбанк)

USD 42 42.3693

USD 42 42.3693
Главная / Банки Украины 🏦 / monobank 💰 / Отзывы о monobank 📝 / Монобанк — соучастник ***