українська
ВХОД
Вернуться

Перевод по IBAN

Значит сделали мне перевод с NovaPay на Monobank по iBAN.
Дело было 14.02.2025 сейчас 17.02.2025. платежа так и не поступило. Значит 15 числа пишет мне моно банк что карты мои ограничены так как нужно подтвердить доход и т. д. Мы начинаем разбирательство и я им скидываю документацию о происхождение средств на моем счету. (3.5 часа мы разобрались с поддержкой)
После чего они просто мне отказывают обслуживании без объяснения причин. Нет не потому что я что-то сделала или были большие суммы на карте, а просто им так захотелось.
Но платеж по iBAN мне так еще не дошел на момент блокировки и отказа от обслуживания.
Сегодня 17.02 мне пишут что деньги им поступили на monobank, но они якобы ведут проверку по этому платежу, якобы это какие то правила нбу и ид…
Я у них спрашиваю сколько это время займет, они мне выдают информацию что ждать 7 рабочих дней… то есть я жду уже четвертый день и мне еще добавляют 7 рабочих дней ожидания…
Мне вот интересно как такой ужас может происходить?! 10 дней проверять платежи … там не большая сумма.
Какими законами они руководствуются?
Как можно пользоваться таким банком?
monobank
17 февраля 2025, 17:44
Розуміємо, що ви мали інші очікування.
Банк приймає зважене рішення щодо можливості обслуговування, аналізуючи інформацію із різних перевірених джерел. На сьогодні було прийнято рішення відмовити вам у користуванні карткою monobank.
Повідомити вам точну причину відмови не можемо через політику банку.
Стосовно переказу, то, дійсно, він наразі знаходиться на перевірці. Постараємось якомога швидше її завершити та надамо вам зворотний зв'язок

17 февраля 2025, 15:25
Ни каких проверок с блокировкой нет и быть не может, есть закон о легализации отмыванию ст 20 это про лимиты не нарушив которые банк не имеет права спрашивать о происхождении средств это 400 т за зарахування или в месяц, всё что до этого лимита банк обязан иметь обгрунтовану пидозру что вы или ваш отправитель связаны с легализацией отмыванием и тому подобным.
Если доказы не предоставили — первое нарушение,
Все договора с банками подписываются по закону ЦКУ на 99 лет и разорвать их может только клиент или банк если клиент нарушил закон ПВК\ФТ то есть о легализации отмывании, на вас должно быть составлено дело, которое относится к крим кодексу Укр, где должен пройти суд и вас признают виновными или нет, только в этом случае банк может требовать ну или если там счёт не использовался или сумма меньше допустипой на счету была и бла бла это мелочи я их даже не применил видя что вы пользовались счётом.
Я уже больше 2х лет наблюдаю нарушения банками закона, они пытаются внушить всем что клиент чёто должен банку показывать или отчитыватся, но ложь:) По закону ст 17 пвк\фт банк как первичный финмон должен иметь группы финмониторинга с другими банками первичными финмонами где они обмениваются информацией по поводу своих клиентов и только потом имея док-ва могут чего-то требовать, у нас такая система не работает.
17 февраля 2025, 15:26
Если хотите потрепать нервишки банкирам составьте иск на банк через электронный суд, у себя в блоге я раписал как правильно составить иск на банк:

Не нужно идти на поводу у банка и по его требованию писать заявы на разрыв договора это лишний повод для них держать вас столько сколько они хотят:)

Если вы занимаетесь покупкой продажей крипты то советую ознакомится с темкой как не отмыть деньги мошенникам:

17 февраля 2025, 15:38
Они отказали обслуживать меня. Заблокировали карты. Но если вы уже решили отказ мне дать, так почему нельзя вернуть деньги все ? Зачем пенсионеру устраивать такие нервы !?
17 февраля 2025, 16:36
Потому что паразиты как и все кто у власти) вы что за столько лет независимости ещё не поняли? Что для них важна выгода, а не клиент:) Покрутить чужие деньги пока человек там парится ведь они чётко знают что в суд на них не подадут, а если подадут будут звонить и либо угрожать либо просить забрать иск так как 100% проиграют)
Отказать они не могут нет такой трактовки в законе, вы либо должны чёто нарушить а они вам доказать либо обслуживать продолжать это как я уже писал лапша на уши)
17 февраля 2025, 15:37
Я просто не могу понять что можно проверять 10 дней ? Они мне отказали в обслуживании после того когда я предоставила им все данные откуда у меня появляются средства на карте. Я пенсионерка, мне сделали перевод на карту на лекарства и продукты. И они мне решили 10 дней морочить голову… я не знаю что мне делать в этой ситуации, подскажите куда обращаться ? Я думаю писать на них жалобу в НБУ
19 февраля 2025, 11:16
Абсолютно аналогично все было. Только отличие в том, что денег мне не переводили, а боты моно перепутали отправителя и получателя и приписали мне платеж, которого не было :) При этом, тупой бот в поддержке писал какойто бред заготовленными фразами, которые все время повторялись. Даже тут они отвечают заготовками, ибо нет мозгов ответить индивидуально по сути вопроса.

В НБУ написать можно, но будет общая отписка, типа банк сам решает и регулятор тут не вмешивается. Но лишним, точно не будет.
В НБУ это сделано удобно через сайт и реально отвечают в течении 15 дней.
19 февраля 2025, 11:20

Зайвим для чого? Для суду, якого в 99.999% клієнтів ніколи не буде?
19 февраля 2025, 12:28
Я не знаю как работает регулятор в банковской сфере, но в телекоме, который мне ближе, если в НКЕК на оператора поступают жалобы от пользователей, то прилетает внеплановая проверка, которой все очень боятся, т.к любой проверка чтото да найдет.
18 февраля 2025, 9:57
О судебного эксперта с камеры выпустили или в бане сидел?
18 февраля 2025, 10:39
Всі скучіли за Валєрою? =)
18 февраля 2025, 15:06
Столько бы ещё не скучал
19 февраля 2025, 11:21
Хз, я рофлю з нього. Що більше таких людей в світі, то вища моя вартість як спеціаліста та громадянина.
18 февраля 2025, 15:03
Я появляюсь когда нужно:) тут никого не банят за правду:) А вы что увидели что я появился и вам как ботам дали команду противоречить?:) ну люди ж не дураки откроют законы которые я цитирую и прочитают что на самом деле так и есть :D
18 февраля 2025, 15:55
Та тебе без гомеричного сміху читати неможливо, посудова особа.
Коли там вже переможна справа у Верховному Суді?
26 февраля 2025, 16:14
Oleksii Ch

то реально якийсь жах, він вже вдруге шо не напише, то все в просак, тут з статті шось викинув, там не дочитав, і сидить людей в оману вводить, жах…
26 февраля 2025, 15:52
Валерка Котовский

«Я появляюсь когда нужно:)»

Це літак, ні, це птах, ні, це супермен, ні, це зорро, ні, це бетмен, ні, це ВАЛЄРКА

«и вам как ботам дали команду противоречить?:)»

боти не генерують складні речення і просто спамлять, наприклад якимось рецептом страви, під статтею про фінанси, ну і так далі, тримаю в курсі.

«ну люди ж не дураки откроют законы которые я цитирую и прочитают что на самом деле так и есть :D»

Відкрий коментарі і почитай, ти ще в минулий раз нічого нормально не відповів, де тобі пояснили, що ти не дочитав статті ЦКУ

26 февраля 2025, 16:01
Валерка Котовский

«Ни каких проверок с блокировкой нет и быть не может, есть закон о легализации отмыванию ст 20 это про лимиты не нарушив которые банк не имеет права спрашивать о происхождении средств это 400 т за зарахування или в месяц»

Стаття 21. Підозрілі фінансові операції (діяльність)
1. Фінансові операції або спроба їх проведення незалежно від суми, на яку вони проводяться, вважаються підозрілими, якщо суб'єкт первинного фінансового моніторингу має підозру або має достатні підстави для підозри, що вони є результатом злочинної діяльності або пов’язані чи стосуються фінансування тероризму або фінансування розповсюдження зброї масового знищення.

Сорябма, вони шось не дописали про «обгрунтовану підозру», самого факту підозри достатньо, просто треба було тобі наступну статтю прочитати) Так само як і не важливо буде 400к чи менше))

«Если доказы не предоставили — первое нарушение,»

Так людина має надавати докази того, що підозра необгрунтована, ну там, ок5 та ок7 підійдуть))

А ще читай договір з банком, там теж багато чого написано про ці речі)

«Второе вы не обязаны предоставлять никакие док-ва банку о происхождении если вам не доказали что вы что-то нарушили — второе нарушение»

Так фізик не є судом, щоб щось доказувати)) умовно, ти це уявляєш собі так, що банк «скидував би» доказ, а людина каже «ні, я не погоджуюся» і що далі?)) це ж не так працює)))
26 февраля 2025, 16:06
Валерка Котовский

«Все договора с банками подписываются по закону ЦКУ на 99 лет и разорвать их может только клиент или банк если клиент нарушил закон ПВК\ФТ то есть о легализации отмывании,»

Тобто краще щорічно перепідписувати ходити у відділення договір банківського обслуговування?)

В договорі з банком передбачені умови розірвання, там їх більше ніж ті, котрі ти зазначив, я тобі минулого разу вже конкретні пункти закону і договору писав, бо в законі зазначалося «якщо інше не зазначено в договорі»

ЦКУ 1066 — «Банк не має права визначати та контролювати напрями використання грошових коштів клієнта та встановлювати інші обмеження його права щодо розпорядження грошовими коштами, не передбачені законом, договором між банком і клієнтом або умовами обтяження, предметом якого є майнові права на грошові кошти, що знаходяться на банківському рахунку.»

Ти напевно не розібрався просто до кінця, тут сказано, що банк не має права робити те, що не передбачено законом або договором між клієнтом і банком, а в договорі з монобанком передбачені умови в

п. 4.3.18. У разі ненадання Клієнтом документів і відомостей, які витребує Банк з метою виконання вимог законодавства, використовуючи ризик-орієнтований підхід, Банк має право призупинити розрахунки по Карті (заблокувати Картку).
26 февраля 2025, 16:10
Валерка Котовский

«По закону ст 17 пвк\фт банк как первичный финмон должен иметь группы финмониторинга с другими банками первичными финмонами где они обмениваются информацией по поводу своих клиентов и только потом имея док-ва могут чего-то требовать, у нас такая система не работает.»

Стаття 15. Відмова від встановлення (підтримання) ділових відносин, проведення фінансової операції
1. Суб'єкт первинного фінансового моніторингу зобов’язаний відмовитися від встановлення (підтримання) ділових відносин/відмовити клієнту у відкритті рахунка (обслуговуванні), у тому числі шляхом розірвання ділових відносин, закриття рахунка/відмовитися від проведення фінансової операції у разі:
— встановлення клієнту неприйнятно високого ризику або ненадання клієнтом необхідних для здійснення належної перевірки клієнта документів чи відомостей;

26 февраля 2025, 16:12
Валерка Котовский

«По закону ст 17 пвкфт банк как первичный финмон должен иметь группы финмониторинга с другими банками первичными финмонами где они обмениваются информацией по поводу своих клиентов и только потом имея док-ва могут чего-то требовать, у нас такая система не работает.»

14) група — банківська група, небанківська фінансова група, а також два та більше суб'єкти господарювання, що пов’язані між собою відносинами контролю як материнська та дочірня компанії шляхом прямого та/або опосередкованого володіння материнською компанією часткою в дочірній компанії, що відповідає еквіваленту 50 чи більше відсотків статутного капіталу та/або голосів дочірньої компанії або незалежно від формального володіння можливості здійснювати вирішальний вплив на дочірню компанію на основі угоди чи будь-яким іншим чином;

Стаття 17. Обмін інформацією з питань фінансового моніторингу в межах групи
1. Суб'єкти первинного фінансового моніторингу, які є учасниками групи, мають право з метою проведення первинного фінансового моніторингу запитувати, отримувати і використовувати (в тому числі за допомогою єдиної для учасників групи інформаційної системи) інформацію і документи, наявні в розпорядженні інших учасників цієї групи, які є суб'єктами первинного фінансового моніторингу або вживають подібні за змістом заходи та підлягають відповідному нагляду відповідно до законодавства країни їх реєстрації.

Ти неуважно читаєш, тут написано «МАЮТЬ ПРАВО»
26 февраля 2025, 16:14
Валерка Котовский

Валєрка, ну це якийсь жах, ти все в просак пишеш, зупинися, не ганьбися, ну правда, це ту мач вже…шо не стаття, то ти десь не дочитав, не зрозумів, по своєму якось трактував викинувши пару речень…це юридична халатність вже якась, припиняй давай оце
17 февраля 2025, 18:00
Я все понимаю. Но 7 дней проверять обычный платеж на небольшую сумму это перебор и выходит из всех рамок!!! Вы удерживаете мои средства в своем банке в котором вы отказались меня обслуживать по своим каким то соображениям.
17 февраля 2025, 18:37
Строк перевірки у Х днів це рандомна дата щоб ви чогось чекали та відчепились на деякий час від них, реальних строків немає тому що перевірками займається якась ліва контора якій тільки можуть сказати щоб цього клієнта перевірили зараз, тому що він відкрив справу в суді на манобанк, поскаржився в НБУ на неадекватний фінмон або написав купу поганих відгуків
17 февраля 2025, 19:27
Мониторинг это постоянное действие которое не подразумивает ограничения счёта и блокировок это подача запросов (не клиенту) а в другие мониторинги, обработка информации, в налоговые структуры, где человек работает, сбор инфы об обоих контрагентах от кого пришла, первоисточник денег, зарплату ли он перевёл или перевод от другого человека, анализ того человека что за деньги. Никто это не делает, а просто на морозе нарушают закон удерживая средства, блокировка может быть только при нарушении закона пвк\фт ст 23 закону ПВК\ФТ где после блокировки банк подаёт запрос в НБУ что он нашёл отмывальщика террориста данная блокирвка длится до 2х раб дней далее НБУ может продлить или опровергнуть блокировку до 7ми рабочих дней это всё прописано в ст 23 это валенки банковские не хотят ничего делать да и НБУ как органа у нас не существует это контора для писем которая не работает.
17 февраля 2025, 21:42
Тому я гроші в укрбанках не тримаю, одні кредитки, що нбу що манобанки та їх клони одна зграя шахраїв, яку можна місяцями тягати по судам щоб вибити обратно свої гроші, найкраще це крипта та кеш, сам собі володар та ніхто нічого не блокує. Час коли в укр банку можна було тримати гроші не побоюючись гоп-стопа скінчився
18 февраля 2025, 9:10
Согласен я тоже основные деньги держу либо в крипте либо в наличке там у меня никто не спросит откуда деньги Лимбовски)
У знакомого суд с пумб банком который длится уже год, притом что все заседания судья как будто специально переносила придумывая самые тупые причины, то интернета нет, хотя его легко раздать даже с телефона, то срачка то болячка я уже сам решил что государство это паразит с которым лучше не иметь дела.
18 февраля 2025, 10:37
Лимбовски…

Валєра навіть тут не зміг обійтися без власного переосмислення реальності.
Тупо ржу як гієна, бо ти приблизно аналогічно відносишся до законів — Лимбовський чи Лебовський, та байдуже — і так пайдьоть! =)
18 февраля 2025, 15:05
Ну видишь ты поржал, а значит день уже прошёл не зря
26 февраля 2025, 16:17
Oleksii Ch

шось і я вже підз @ї бався йому шось пояснювати і вказувати де він статтю не дочитав, його походу не виправиш вже…
radio rogal
radio rogal
18 февраля 2025, 15:49
Только пумб за год кучу раз прокрутил деньги твоего знакомого на всем что можно, а он отсудит копейки по инфляционным, а если еще и в гривне держал, то девальвация больше сожрала
19 февраля 2025, 8:33
Хейтерків, що вчора ще коровам хвости крутили, підводить повне нерозуміння як працює банківська система.

Ти теж думаєш, що гроші не заблоковані та заблоковані лежать в різних конвертах та їх по різному використовують?

Всі суми на рахунках, не залежно від того, має до них доступ клієнт чи ні, це загальний баланс. З нього є встановлені законом резерви, решту банк використовує, щоб заробляти гроші.
Ніхто окремо не вкладає 10 тисяч Миколи, що зараз сидить під фінмоном, бо ці гроші няк не відокремлені від загального балансу і крутяться разом. А якщо Микола захоче щось зняти, на це є резерви — гроші будуть видані з них, а не взяті з обігу
26 февраля 2025, 16:20
Oleksii Ch

«Ніхто окремо не вкладає 10 тисяч Миколи, що зараз сидить під фінмоном»

Секундочку! Не 10 тисяч, а 9 тисяч 563 гривні і 19 КОПІЙОК!!!
19 февраля 2025, 12:05
Нет не копейки) там в иске как минимум на 2к+ пеня уже накапала + моральна шкода 4−5к грн и 2400 судебный сбор, а удержали они всего лишь 7к грн) где вы видели такой процент?)
19 февраля 2025, 12:46
Це «відсудив» чи ти про це просто мрієш?

Якщо там 7к тримали, то моралку в 3−4к ти оримаєш ніколи, а пені накапало 900 гривень.

Про судовий збір ти схоже навіть не читав, навмання бовкнув. Бо єзвісно э варіанти обчислення, а ти не попав взагалі: 1% ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму, тобто наразі це 3028*0.4=1200 грн.

Ото так посудова особа Валєра — збреше, дорого не візьме.
17 февраля 2025, 23:30
Подожду пару дней и буду писать иск в суд. Так как ожидать столько скольки они хотят я не собираюсь!
18 февраля 2025, 9:13
Если вы пошли на поводу и написали заяву на рассторжение то суд тут не поможет, они увидят иск и вернут деньги и в иске надо указать про % за удержание средств ну и моральну шкоду можно стянуть, единственное что судебный сбор оплатят они ну типа как нагадить можно чтоб меньше такое делали
18 февраля 2025, 10:53
Я не писала никакое заявление. Они просто без заявления мне отказали в обслуживании. И уведомили меня о этом.
18 февраля 2025, 10:56
Они узнавали откуда у меня поступления на карту и просили показать свой доход. Я им скинула выписки с ПриватБанка о пенсии. Они посмотрели вроде как я подумала что все нормально и они сейчас мне восстановят доступ к моей карте. И через минуту мне приходит уведомление что мне отказано в обслуживании.
18 февраля 2025, 15:06
Вы не обязаны были ничего скидывать и идти у них на поводу если они скажут мы вам отказываем, а вы скажите я отказываю вам в разрывании договора и ждите иск в суд чтобы вы оплатили судебные сборы, пеню за удержание, моральну шкоду + суд заставит вас поновыты меня в банке это 100% :D так как вы не доказали что я что-то нарушила:) а доказывать свою невиновность вы не должны сгидно конституции укр 62−63 ст
OkeyDoki
OkeyDoki
18 февраля 2025, 15:36
Номер судебного дела, сказочник?
18 февраля 2025, 15:41
Я с ботами спорить не буду) вы активизировались тут сразу:) Люди сами подадут иски и проверят работает он или нет:)
18 февраля 2025, 15:56
Звісно боти, а Валєра тут один справжній!
Активізувались, бо по твоім рофлам скучіли.
Але з теми зістрибнув професійно, боти відпочивають.
26 февраля 2025, 16:22
Oleksii Ch

Валєрка найпотужніший, як Нео, АВЕ ВАЛЄРА!!!
18 февраля 2025, 17:19
Типичный дроп, который оформил карту на песионерку. Типичные песни про это было на лекарства и т. п. Здесь можно писать все что угодно ми не проверим, а вот банку все видно от куда и какие переводы, траты.
18 февраля 2025, 17:45
Одразу видно що у працівників манобанку в голові про своїх клієнтів, крім дропів, інших категорій клієнтів не існує
18 февраля 2025, 18:08
У других категорий клиентов проблем не возникает. Проблеми обычно у дропов, криптобизнесменов, казиношников и т. п.
26 февраля 2025, 16:37
Olexey designer

«Одразу видно що у працівників манобанку в голові про своїх клієнтів, крім дропів, інших категорій клієнтів не існує»

Я зараз разом з Oleksii Ch покличу до себе в кабінет Гороховського, ми поговоримо про поведінку MarselKN і підвищимо йому зп, на три штуки доларів, щоб працював краще, а Гороховського звільнимо взагалі зараз, бо нині 98% персоналу монобанку займається коментарями на форумі Мінфін, БО ЦЕ ДУЖЕ ВАЖЛИВО, а треба щоб було всі 100%, це недопрацювання Гороховського, тому я позбавлю його премії.