як Монобанк облажався по максимуму
Фінал історії такий
Черговий платіж списався за графіком, а оскільки платежів залишалось два — розстрочка закрита.
Банк визнав свою помилку в анонсі нової функції розстрочки. Я визнаю що недочитав анонс до кінця де наче було прописано що платежі списуються з кінця. В якості моральної компенсації отримав від банку сувенір у вигляді мерча.
Гадаю що ви зрозуміли фразу «а платіж аж через два тижні і ви боїтесь витратие їх на щось неважливе то тепер ви можете … хоч на два місяці вперед» як те що заплативши на два місяці вперед ви вже не будете повинні платити черед два тижні. Чи не так?
Ось так само і я зрозумів опис цієї нової можливості коли вона вчора була анонсована повідомленням у застосунку. Заплатив за місяць сподіваючись що це зарахуєтся як мій черговий платіж у листопаді. Принаймі саме так це працює в інших банках де вже є завчасне внесення грошей на оплату частинами: ПУМБ та абанк.
Але ж ні!
Ці гроші зарахувались як мій останній платіж в грудні, а в листопаді мені все одно доведеться платити чергову суму. Тобто Монобанк мабуть вперше в житті примудрився зробити максимально незручну для клієнта послугу та ще і обманути клієнтів у своєму анонсі розповівши про можливість зробити платежі наперед. Ні, це не платежі наперед. це завчасне погашення суми боргу при тому що сам графік платежів зберігаєтся.
Я спершу не повірив що Монобанк зробив таку дивну послугу і записав у підтримки чи дійсно це буде так. І підтримка мені підвердила, цитую:
"
Мені щиро шкода, що виникла дана ситуація. На жаль часткове погашення по іншому працює. Сума боргу змінюється з останнього платежу. Якщо останній платіж погашено, то погашається наступний з кінця щомісячний платіж.
"
Тому я вперше ставлю Монобанку «погано» за «приховані умови кредитування» бо це виглядає саме так.
Ця послуга може бути корисна лише як часткова заміна повного погашення боргу по оплаті частинами чи розстрочці: якщо у вас немає грошей на повне погашення наприклад за шість місяців, але ви все одно хочете скоротити борг наприклад на три місяці — тоді ви платити за три місяці, потім платити наступну частину за старим графіком і вам залишаєтся заплатити ще пару раз, а не п’ять як було раніше. Але це такий екзотичний випадок, що навіть не знаю чи скористався би я ним колись. А от платити черговий платіж не строго за графіком, а трохи з випередженням — це як раз я б дуже хотів. І думав що Монобанк мене нарешті цим порадував. Як з’ясувалось — ні.
Дійсно, тип дострокового погашення, який вказано у відео Михайла Рогальського, наразі ще знаходиться в розробці. Постараємося якомога швидше реалізувати
Звертаємо вашу увагу, що у застосунку ми вказуємо, що часткова оплата зменшує суму кредиту саме наприкінці терміну його дії і наступний платіж буде списано згідно з графіком