Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Обкрадання коштів та уникнення відповідальності

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
Єва Доруша 18 июля 2024, 11:39
Хочу поділитися ситуацією, яка сталася між мною та Монобанком. Протягом двох тижнів я безуспішно намагаюся повернути кошти, незаконно зняті з моєї картки. Вчора, після операції, я була змушена дзвонити на гарячу лінію банку, де двоє невихованих співробітників грубо спілкувалися зі мною та скидали слухавку. На мої посилання на статті 36, 55 Закону України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» та статтю 4 Закону України «Про захист прав споживачів» не було жодної адекватної відповіді.

Я вже два тижні кожен день пояснюю ситуацію, надсилала всі підтвердження моєї непричетності до списання коштів, оскільки це сталося через недбалість банку. Співробітники ігнорують мої звернення і намагаються уникнути відповідальності. Ще 8 липня я надіслала виписку з ЄРДР, яку отримала від правоохоронних органів, але мене навіть не хочуть слухати, радячи знову звертатися до поліції, хоча я вже робила це одразу після інциденту.

Персонал настільки безвідповідальний, що надіслав мені 930,64 грн за нібито оскаржену транзакцію, на яку я навіть не подавала скарги і не вимагала цих коштів, оскільки ця транзакція була здійснена за моєї участі та підтвердження. Натомість мої вкрадені 44 611,17 грн, які були незаконно зняті з картки без моєї участі, повертати не хочуть.

Я вже почала розголос у соціальних мережах, оскільки по-іншому ніхто не хоче вирішувати мою проблему. Хотілося б своєю історією закликати людей виводити кошти з рахунків та переходити до інших банків, адже якщо банк не здатний захистити кошти своїх клієнтів, то виникають серйозні сумніви щодо безпеки коштів зі зборів.
monobank
Ответ банка
monobankua 18 июля 2024, 16:05
Останнім часом почастішали випадки виманювання даних карт різними способами.

Наприклад сценарій може бути такий: власник картки отримує SMS з проханням «сплатити мито за доставку / пересилку посилки» тощо. Оскільки він часто отримує посилки, то, без сумніву, вводить дані картки на сайті, схожому на службу доставки. Таким чином зловмисники одержують повні реквізити карти. Це дає їм можливість надіслати запит на додавання цієї картки до Apple Pay у розрахунку на те, що за неуважністю власник картки введе підтверджуючий SMS-пароль під виглядом підтвердження оплати.

При чому вони діють розмірено, навіть якщо вони змогли додати картку до свого Apple Pay, то списання в основному відбуваються пізніше, щоб власник картки не зреагував.

А так як прив'язка проходила з введенням номера картки, терміну дії, CVV2, а також веденням коду, який відомий тільки власнику картки і надсилається саме на номер телефону або застосунок monobank — то за такими транзакціями, на жаль, у нас немає прав на оскарження як шахрайство відповідно до правил міжнародної платіжної системи.

Отримавши сигнал про такі ситуації, ми аналізуємо виписку за карткою та готуємо шаблон заяви до поліції зі списком шахрайських операцій, та надсилаємо клієнтові.
Після подання заяви до поліції просимо клієнта надіслати нам фото документа про внесення справи до єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР).

Саме ж розслідування випадків шахрайства, а також розшук і затримання злочинців законодавчо перебувають поза юрисдикцією банку. Цим займаються правоохоронні органи, а банк, у свою чергу, завжди готовий надати їм будь-яке необхідне сприяння.
Банк сприятиме такому розшуку в рамках чинного законодавства.

Приносимо вибачення за негативний досвід при зверненні до підтримки. Ми завжди намагаємося надавати тільки якісний сервіс. Додатково ми передали ваші звернення до служби підтримки на перевірку якості формату комунікацій та вживемо відповідних заходів.

Комментарии - 3

+
0
Єва Доруша
Єва Доруша
18 июля 2024, 16:24
#
Усі документи та виписки з ЄРДР були надіслані, також ніяких підтверджень мені не надходило стосовно розповсюдження моєї картки та привʼязання її до Apple Pay. Це виключно відповідальність та провина банку, а саме монобанку, який без мого відома надав особисті данні та дозволив злочинцям використовувати мої гроші. У такому разі за статтями 36, 55 та 4 заявляється що вся відповідальність лежить повністю на банку і саме він має повернути вкрадені кошти клієнтові, аж ніяк не правоохоронні органи чи сам клієнт
+
0
Валерка Котовский
Валерка Котовский
18 июля 2024, 17:43
#
Только суд, напишите ещё в НБУ https://bank.gov.ua/ua/consumer-protection/citizens-appeals хотя в принципе НБУ не занимается мошенническими штуками и достаточно приложить к иску вытяг с полиции, а статью как составить позовну заяву через электронный суд я опубликовал у себя в блоге тут на сайте читаем и действуем…
Банк обязан оформить чарж бэк возврат или послать запрос
+
0
Alukardd
Alukardd
21 июля 2024, 15:29
#
Очень интересно на каких основаниях банк должен подать претензию платёжной системе, если сама же платёжная система запрещает оспаривать транзакции с 3дс в определённых обстоятельствах, которые как раз и описаны человеком который оставил отзыв + банком. Если даёшь ссылки, потрудись и про правила платёжной системы почитать, чтобы не давать другим людям ложную информацию.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 

Курс валют в monobank

Валюта Покупка Продажа
USD 40.9 41.3104
EUR 45.2 45.861
Все курсы банка

Курс валют в monobank

Валюта Покупка Продажа
USD 40.9 41.3104
EUR 45.2 45.861
Все курсы банка
Главная / Банки Украины 🏦 / monobank 💰 / Отзывы о monobank 📝 / Обкрадання коштів та уникнення відповідальності