Банк списує кошти без згоди клієнта

6.09.23 р скористався послугами громадського транспорту. Поїздку сплатив з кредитної карти моно. 13.09.23 р. в 2−27 кошти за поїздку мені повертаються на рахунок та в цю саму мить списуються у 234,88 рази більше. Звертаю увагу на У, а не НА. Звертаюсь до банку. Так дійсно грошу за поїздку 6 повернули, а самостійно 13 списали. Запитую: «Як так?» Я сплю, а з мене списуються кредитні кошти на попередньо надані послуги, бо третя сторона вирішила що це, мабуть, замало та згодом передумала і у зговорі з банком вночі вирішили обікрасти клієнта.
Залишив звернення в банку.

Відповідь:
Заявка на оскарження від 13.09.23, знаходиться в роботі.
На зараз ми очікуємо, що торгова точка зробить повернення в термін до 27.09.23.
У разі, якщо торгова точка поверне в зазначені терміни — ми не будемо більше вас турбувати по даному питанню.
У разі, якщо точка НЕ проведе повернення — ми будемо готувати пакет документів в платіжну систему для заперечення транзакції.

ВАЖЛИВО: нам потрібне підтвердження від вас про те, що згідно з пунктом 6.3.4.3. Умов та Правил ви даєте дозвіл банку на списання комісії за ведення претензійної роботи від вашого імені ТІЛЬКИ в разі ПРОГРАШУ. Тариф становить $ 19 за курсом на день списання за 1 транзакцію. Банк оплачує цю комісію платіжними системам.
Програшем для клієнта вважається транзакція, відхилена до відшкодування платіжною системою з причини: некоректного надання даних за транзакцією, некоректного / недостатнього опису ситуації від клієнта, наявності незаперечних доказів правоти у банку-еквайра, відсутності документів, оскарження технічно коректного списання (3DS), подачі транзакції з порушенням термінів оскарження.
Звертаємо увагу, що ви можете спробувати самостійно вирішити питання з торговою точкою доступними вам способами. Якщо ви зможете прийти до угоди самостійно, то оскаржувати операцію через платіжну систему не доведеться.
Повідомте, будь ласка, своє рішення з питання тарифу в пуші, який вам надійде сьогодні в застосунок. Ми чекатимемо вашого рішення по комісії через ПУШ протягом 14 днів.

Висновки:
За претензійну роботу запитують згоду, за списання без відома клієнта — ні.
Карту заблокував, не користуюся (хоча постійно була в роботі).
Що робити далі — поки не вирішив. Є звісно і інші банки, але…але. Час покаже.
Дуже шкода, що виникла така ситуація.
Дозвольте, будь ласка, детально все перевірити та допомогти.
Вже залишили вам особисте повідомлення, щоб уточнити деталі.
Полезный комментарий
monobankua 13 сентября 2023, 17:00
Перша операція що була с картки це предавторизація (зазвичай це 1 грн, долар, евро, злотий, крона, фунт тощо)
Тобто фактично це перевірка картки банком, що обслуговує термінали в транспорті.
Коли вже поїздка здійснена проводиться оффлайн списання з картки в залежності від відстані, часу, обраних послуг тощо.
Проведення операцій «офлайн» це фактичний взаєморозрахунок монобанку з банком в якому зареєстрована торгова точка.
Перша сума знаходиться в резерві, а далі банк-еквайєр надсилає запит на списання, і відбувається взаєморозрахунок.
При цьому сума передавторизації повертається на карту

Стосовно операцій «офлайн»
Якщо банк-еквайєр надсилає підсумковий запит на взаєморозрахунок за наданою послугою, монобанк не може відмовити в списанні, щоб уникнути шахрайства.
Таке списання може пройти повз інтернет ліміту, в мінус і навіть із заблокованої карти.
При цьому, якщо клієнт послугу не отримав, банк може виставити диспут для оскарження суми списання через платіжну систему.
Лише у випадку програшу сплачується комісія 19$

При цьому сума передавторизації повертається на карту

Стосовно операцій «офлайн»
Лише у випадку програшу сплачується комісія 19$
13 сентября 2023, 19:27
за списання без відома клієнта — ні.

ти накав згоду в момент оплати
13 сентября 2023, 22:50

Як можна розраховувати, що ця маячня буде комусь зрозуміла? Чи це ребус і треба вирахувати, скільки саме списали в автора?
14 сентября 2023, 11:23
Так будь який пересічний відвідучав Мінфіну може перемножувати в голові тризначні числа, а особливо полюбляють десяткові дроби.
MarselKN
MarselKN
14 сентября 2023, 14:35
Думаю тут все просто
сначала списалась 1 грн , а потом 234,88 грн. Не думаю что автор высчитывал
15 сентября 2023, 8:29
А чого б так не написать — інтрига втрачається, досвідчені одразу збагнуть що пешою була преавторизація? =)
SergeyNina
SergeyNina
14 сентября 2023, 22:04
Оплату проезда нельзя оспорить через платёжную систему если что. Вы проиграете спор или вам скажут обращаться к перевозчику
Если глюк или сбой нужно писать в суппорт. Киевпастранс или что там у вас. Может они вернут.
ch777
ch777
15 сентября 2023, 15:07
Банк може відмовити у проведенні оффлайн транзакції тощо у 99% вона використувається шахраями, тобто якщо операцію проводив і не клієнт, він усе одно залишиться крайнім щоб кривий недобанк не попав на гроші
15 сентября 2023, 15:41
В 99% використовується шахраями? Це як? Всі авіакомпанії світу — шахраї? Всі платіжні мережі громадського транспорту — теж? Український ФОП що торгує десь в селі та переводить термінал в офлайн режим — теж шахрай?

Главная / Банки Украины 🏦 / monobank 💰 / Отзывы о monobank 📝 / Банк списує кошти без згоди клієнта