Минфин - Курсы валют Украины

Установить

«Расслоилась» карточка

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
Проблема решена
Три літри 29 марта 2023, 0:33
Сьогодні я на решті зрозумів про що пишуть ті люди яки скаржаться на те що в них «расслоилась карточка».

Я фізичною картою користуюсь не часто, особливо останні роки два-три: якщо на початку я знімав з неї гроші то пізніше я знайшов рішення (наприклад карту ПУМБ) які дозволяли знімати одразу великі суми грошей замість отого др… в банкоматах Привата коли банк видає тобі по 200₴. Тому власне і карта більшу частину свого життя лежала в гаманці чи взагалі вдома. Недавно придбав собі кардхолдер з метою платити картою не достаючи її з нього — такий був експерімент. Нажаль експерімент провалився, а карта декілька раз доставалась з кардхолдера і засовувалась обратно після оплати. І от після таких маніпуляцій я помітив що з одного боку карти є щось схоже на так зване «расслоение».

Ну є і є, якось не сильно цікавило: я все одно більшу частину операцій роблю смартфоном. Але сьогодні згадав і вирішив придивитись щож це таке, невже карту доведеться міняти. І відповідно писати гнівний відгук в дусі усіляких даніличей. І що ж виявилось?

Виявилось що Монобанк на звичайну пластикову карту (мова про звичайну чорну і білу карти) наклеяв плівку зі зворотнього боку. На плівці знаходяться:
— магнітна стрічка; в сучасних умовах непотрібна, принаймі в Україні
— CVC код; цей код можна подивитись в застосунку, а в мене він взагалі динамічний тож код на картці взагалі не потрібен
— фотографія якщо ви замовляли картку з власною фотографією; я колись замовив таку, але насправді на це фото ніхто не дивиться, це такий же атавізм як і підпис який в мене за все моє життя перевіряв лише один прискипливий поляк в туристичному інфоцентрі при оплаті магнитиків

Тож я просто взяв і легким рухом руки ту стрічку відірвав. Тепер в мене картка Монобанка така ж звичайна карта як і всі інші карти на яких ніякої плівки ззаду ніколи не було. Тільки немає ані магнітної стрічкі, ані CVC.

Не знаю нащо Монобанк пішов на таке рішення, можливо на то є якісь свої причини чи обгрунтування. Но я б порадив від цього відмовитись бо це негативно сприймається навіть людиною (зараз я про себе) яка розуміє що та відділившася плівка ніяк не погіршує можливості користуватись карткою. А для меньш досвідчених користувачив це вгазалі щось майже фатальне про що вони і пишуть у свої відгуках про «расслоившуюся карточку».
monobank
Ответ банка
monobankua 29 марта 2023, 20:21
На всіх картках нанесена плівка, а на плівку нанесена магнітна стрічка
На жаль, неможливо нанести CVV під плівку, адже спочатку виготовлюється картка (з захисною плівкою), а вже потім відбувається процес персоналізації, тобто наноситься номер, CVV, фото

Комментарии - 22

+
+29
SergeyNina
SergeyNina
29 марта 2023, 1:01
#
У многих проблема «несчитывание» карты из-за поломки чипа внутри, а не отклейка одного из слоев. Отклейка одного из слоев не влияет на работоспособность карты. Карта банковская это пластиковая заготовка и плёнка с двух сторон. Чип чаще всего ломается из-за очень мощных электромагнитов или заводского брака.
+
0
Три літри
Три літри
29 марта 2023, 1:21
#
Про чіп нічого не можу сказати ні за, ні проти. З тих чотирьох карток Монобанка що були в мене — в жодної чип не відмовив. Взагалі за весь період користування картками не було прецедента щоб в будь-якій картці відмовив чип. А чіпом я став користуватись як тільки така можливіть з’явилась.

Чи то я такий обережний з магнітами, чи мені везло що не попадати на браковані карти — не знаю.
+
+41
SergeyNina
SergeyNina
29 марта 2023, 1:03
#
Хотя это странно, у меня в коллекции есть банковские карты сделанные ещё в 1980-х 1990-х и они не расслаиваются вообще
+
0
Три літри
Три літри
29 марта 2023, 1:16
#
Крім карти Монобанку жодна з моїх банківських карт не мала такої плівки.

В 00-х і ще на початку 10-х я доволі регулярно використовував фізичні карти банків Укрсіббанк, Форум, ОТП і на жодній з них нічого не відслоювалось хоча картки мали дуже затертий вигляд від регулярного втикання в банкомати.

Думаю ця плівка це ноу-хау саме Монобанка.
+
+15
Danilich
Danilich
29 марта 2023, 10:09
#
У меня было много карт, например приватовские еще в старые времена просто затирались от тягания в карманах и кошельках и засовывания в банкомат, но работали нормально до плановой замены, а те что выдают в моно — самые худшие по качеству, мало что отслаивается, еще и антенна нфц сгнивает внутри или от чипа отслаивается.
Недавно снимал валютный депозит в пумбе — выдали всекарту в пластике бесплатно, чтоб не отнимал время у менеджеров на подготовку распоряжения со снятия бакса с виртуальной карты, не то что ваш «проект без отделений» удавится за 100 грн эмбоссировать пластик. У нормальных банков есть деньги и на пластик и на оплату отделений, а нищеброды даже экономят на пластике
+
0
Три літри
Три літри
29 марта 2023, 10:23
#
Зато ПУМБ удавиться відмінити комісію за СЕП і охоче бере комісію з перекази з карти на карту зроблені з інших застосунків.
В Моно це все безплатно для переказів на рахунки фізичних осіб і комісія є лише для переказів на рахунки юридичних осіб.
+
+15
Oleksii Ch
Oleksii Ch
29 марта 2023, 10:28
#
Ти серйозно намагаєшся переконати в чомусь місцеву РЗПшку?
+
0
Anrey12
Anrey12
29 марта 2023, 13:07
#
Пумб свої відділення за чий рахунок буде утримувати? Та не економити на пластику для карток, як то робить моно.
+
0
Три літри
Три літри
29 марта 2023, 13:10
#
Так і в Монобанку не лише один Гороховський працює. Пластик ахметівських карт такий самий як і в монобанківських. Плівка на зворотньому боці це не здешевлення, а навпаки здорожчання.
+
0
Anrey12
Anrey12
29 марта 2023, 14:06
#
Різницю між утриманням відділень та віддаленою роботою ОГо! и ко розуміеш? Бачу, що ні.

Плівка на зворотньому боці це не здешевлення, а навпаки здорожчання.- ти знаеш собівартість карток моно та ПУМб чи то є чергова фантазія?
+
0
Три літри
Три літри
29 марта 2023, 14:16
#
Різницю між утриманням відділень та віддаленою роботою ОГо! и ко розуміеш? Бачу, що ні.

І перше, і друге коштує грошей. До того ж на відміну від відсталого ПУМБ платежі в Монобанку проводяться цілодобово, у вихідні та свята. І це все теж коштує грошей.

ти знаеш собівартість карток моно та ПУМб чи то є чергова фантазія?

Ти пишеш так ніби це я перший сказав що картки одного банка дешевше ніж іншого. В мене були картки обох банків: ніякої різниці між німи немає. Крім плівки на зворотньому боці картки Монобанку на виготовлення та нанесення якої витрачені додаткові кошти в порівнянні з карткою ПУМБа.

От дізнаєшься собівартість тоді і будеш розповідати про економію на картках. Зараз саме ти не знаючи собівартості пишеш відверту брехню.
+
0
Anrey12
Anrey12
29 марта 2023, 14:30
#
І перше, і друге коштує грошей.-вкотре розжую- 3л пива та 3л коньяку теж коштує грошей, тількі величини грошей різняться.

І це все теж коштує грошей.- сопоставити плату за переказ платежів та утримання відділень пробував чи знову плутаєш кетчуп та горілку?

ніякої різниці між німи немає. Крім плівки…Плівка на зворотньому боці це не здешевлення, а навпаки здорожчання.-повторюю-ти знаеш собівартість карток моно та ПУМб чи то є чергова фантазія тобто брехня?

Ти пишеш так ніби це я перший сказав що картки одного банка дешевше ніж іншого.-чергова 3литрова брехня, бо ти писав, що Плівка на зворотньому боці це не здешевлення, а навпаки здорожчання, тобто картки ПУМБ дешевше ніж моно
+
0
Три літри
Три літри
29 марта 2023, 14:37
#
сопоставити плату за переказ платежів та утримання відділень пробував чи знову плутаєш кетчуп та горілку?

Цілодобова робота системи електроних переказів коштує більше ніж аренда пустого приміщення в якому витрати лише на опалення, та й то взимку.

повторюю-ти знаеш собівартість карток моно та ПУМб чи то є чергова фантазія тобто брехня?

Це саме ти повинен дати відповідь на питання про собівартість бо це саме ти вигадав що картки одного банка коштують дорожче ніж картки іншого.

Але ти замість того щоб загуглити чи спитати в банків пишеш дурню про кетчуп та кон’як.
+
0
Anrey12
Anrey12
29 марта 2023, 14:47
#
Цілодобова робота системи електроних переказів коштує більше ніж аренда пустого приміщення в якому витрати лише на опалення- так скількі коштує работа СЕП?

Пумб має одне пусте приміщення без меблів, освітлення, водопостачання, оплати прибіральниць та інше?

Це саме ти повинен дати відповідь на питання про собівартість-надаю-моно використовує дуже дешевий пластик, ніж Пумб, тому що це моножлоби.
+
0
Три літри
Три літри
29 марта 2023, 15:55
#
Пумб має одне пусте приміщення без меблів, освітлення, водопостачання, оплати прибіральниць та інше?

Саме так. В той час коли у Монобанка працює складна система з резервуванням яка забезпечує роботу банка — в ПУМБ стоїть пусте приміщення площею з невеликий магазин взуття, але без взуття з декількома столами.

Так що там з собівартістю карток? Ти почав цю тему, але як завжди не знаєш як тепер закрити.

Пластик карток Моно та ПУМБа однаковий. Загалом пластик не може помітно відрізнятись у вартості, для того щоб вартість відрізнялась треба виготовляти карту з іншого матеріала.
+
+15
Oleksii Ch
Oleksii Ch
29 марта 2023, 16:06
#
Андрію, ти навіть не уявляєш, як кумедно виглядають ваші спроби трошки підгадити банку с 7кк+ клїєнтською базою. Сходи, врешті, на напиши фарбою лайку на фасаді відділення Універсалбанку, може попустить.
Бо ви з Дніличем остаточно здоровʼя позбудетесь з такими хріновоими нервами =)
+
0
Anrey12
Anrey12
29 марта 2023, 16:24
#
Саме так.В той час коли…-знову плутаєш чи змішуєш кетчуп з горілкою? У Харкові на пр. Гагаріна чи був, а у Київі на пр. Перемоги чи у Запоріжжі на Соборном, щоб писати свою маячню.

Так що там з собівартістю карток?Теж саме-ти знаеш собівартість карток моно та ПУМб чи то є твоя чергова фантазія?

Пластик карток Моно та ПУМБа однаковий — чергова маячня-порахуй (яке гарне слово) відгуки про якість карток моно, універсал та Пумб та зрозумієш, що картки в моно емітують моножлоби.
+
+16
Anrey12
Anrey12
29 марта 2023, 16:28
#
Олексію, тобі точно з Туреччини погано видно, бо мені на моно з прибором, бо це непорозуміння зветь себе банком, чомусь.

Мені з Віталія поржати важливіше.-)
+
+15
Oleksii Ch
Oleksii Ch
29 марта 2023, 20:02
#
Ти не іржешь з нього, а з себе дурника робиш. Навіть зараз, коли не маєш жодного гачка щоб мене зачепити, тому як папуга торочіш про Туреччину.
+
+14
Anrey12
Anrey12
30 марта 2023, 10:39
#
Навіщо ти мені потрібен, щоб тебе чепляти?Не хватає спілкування?Це не до мене, йди повз.

Якщо Туреччина дратує, тоді- Друже, сходи перевірь координати 45°10'43,39″ 30°55'30,54″. Як знайдеш предмет схожий на крейсер, зрозумієш що до чого.
+
0
Три літри
Три літри
29 марта 2023, 21:31
#
На жаль, неможливо нанести CVV під плівку, адже спочатку виготовлюється картка (з захисною плівкою)

Це зрозуміло, не зрозуміло нащо та плівка взагалі наноситься. Передивився картки восьми банків в яких в мене є рахунки: жодна з карток не має ознак присутності плівки на зворотньому боці.

Припустимо що плівка на них всеж є, але дуже гарно тримається. Виходить тоді що Монобанк це єдиний банк в якого ця плівка наклеєна погано. Бо тільки про Монобанк були такі відгуки. Повторюсь: активно користуюсь картками з 2001 року, всі нульові і частину 10х картки принаймі раз на місяць використовувались в банкоматі і з появою терміналів більше десятка раз зчитувались на них з використанням магнітної стрічки. Жодна з карток не мала ознак відділення плівки, на відміеу від сильних пошкоджень тильної та лицевої частин через тертя об деталі банкоматів та терміналів

Визнаю ваше право нічого не міняти. В мене також є право скаржитись на погане виготовлення картки. Якось інші банки, особливо Приват клієнти якого постійно тикають картку в банкомат, знайшли рішення цього питання що їх клієнти не скаржаться на «расслоение».
+
0
mlp711141
mlp711141
14 апреля 2023, 12:27
#
А зачем наносить CVV? Ты его должен помнить наизусть, тем более, что можешь менять через приложение.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 

Курс валют в monobank

Валюта Покупка Продажа
USD 39.36 39.8295
EUR 42.29 42.9092
Все курсы банка

Курс валют в monobank

Валюта Покупка Продажа
USD 39.36 39.8295
EUR 42.29 42.9092
Все курсы банка