Нульовий кредитний ліміт, при умові що активно користуюсь карткою, і є фоп рахунок.
На мою думку навпаки, якщо війна, людям потрібно щоб у них завжди був запас коштів, навіть якщо кредитних, на всякий випадок.
Дійсно людям потрібно щоб в них був запас коштів. Але не боргів. А ти хочеш набрати боргів.
Бо кредит — це гроші банка, а не твої і ці гроші треба буде повернути. Як раз під час війни зростає ризик шо клієнт не буде мати грошей щоб повернути борг чи взагалі не буде самого клієнта.
- 26 января 2023, 15:54
Тоді скажи мені, навіщо взагалі кредити існують? Банк також просто так ці гроші не дає, він заробляє на відсотках, тому кредит для банку це один із його основних доходів. Чому перед війною монобанк та інші банки давали кредитні ліміти новим клієнтам без роботи по 50 і навіть по 100 тисяч, а тим в кого була робота з великими доходами ні, тому що банку не вигідно що людина оплатить кредит в пільговий період (Про це можна почитати на різних форумах де люди обговорють кредитування банків). До того ж, банк завжди бере своє, не взмозі клієнт платити кредит, звертаються до суду, якщо кредит значний, банк отримує компенсацію від фонду гарантування вкладів фізичних осіб, а клієнт отримує банкрутство.
Тоді скажи мені, навіщо взагалі кредити існують?
Щоб давати можливість платоспроможним клієнтам робити покупки в борг.
У твоему питанні вже є відповідь.
Хіба це неправильно? Клієнт якщо не може платити по кредиту — не повинен кредит брати. Банк не завжди може досконально перевірити клієнта і частково кредит це — знак довіри від банка. Якщо клієнт не виправдовує довіру то банк йде до суду — це нормально, у всіх цивілізованих странах спори вирішуються саме так.
Якщо ти збираєшься брати гроші в борг і вважаєш що повертати їх в строк не зобов’язаний — то банк цілком правильно робить що не дає тобі кредитний ліміт.
Щоб давати можливість платоспроможним клієнтам робити покупки в борг.
У твоему питанні вже є відповідь.
- 5 февраля 2023, 2:08
Ти мене не зрозумів, я зовсім не проти того що банк завжди бере своє, це правильно. Більше того, я ніколи не виходив за рамки і завжди оплачував кредити вчасно в МФО, на карту монобанка регулярно приходять гроші. І з якого це дива ви говорите так, наче б то я не платоспроможний? Кредити не тільки для бідняків існують. До того ж спілкувався нещодавно з знайомим, який картою монобанк майже взагалі не користується, і офіційно не працює, вирішив подати заявку ан 20 тисяч і йому без проблем її схвалили, так що не потрібно мені тут говорити за платоспроможність або оправдовувати свій улюблений банк.
100 відсотків, ну який зараз кредитний ліміт може бути, доходи впали в двічі (якщо вони залишились взагалі) при тому що ціни виросли теж в двічі та це в кращому випадку. В кого є бодай якийсь дохід мабуть зможе повертати кошти банку але він незможе платити за ком послуги і борг буде рости там, якось так.
Здесь поможет только открывать кредитные карты в других банках, просить кр.лимит — бесполезно. У меня точно также год был 0 лимит еще задолго до войны, сколько ни пытался повысить — отказ, пока не закрыл карту в этом дepьмовом «розничном продукте» под названием щманябанк и открыл в других банках, где мне сразу все дали кредитного лимита хоть залейся. Щмонобанк нищий продукт, поэтому не может найти денег давать в долг, т.к. раздает в первую очередь кредиты люмпенам, которые неспособные платить вовремя конские проценты по ним, те кто сидит все время в грейсе они в банк отправляют, т.к. бесполезная аудитория
Йшов червертий рік як данилич пообіцяв введення ВА в Монобанку.
- 5 февраля 2023, 2:11
Полностью согласен, не очень хочется иметь дело с банком который даёт кредиты тем кто не способен их отдавать, я был бы уже согласен получить лимит под повышенный процент, это всё равно было бы меньше чем проценты в МФО…
Одного разу навіть написав в підтримку, відповідь була така: ми не можемо підвищити вам кредитний ліміт. Я запитав чому. Відповіли що це із за ситуації в країні, наприклад війна.
Банк приймає рішення на підставі детального аналізу всієї доступної про клієнта інформації
Це не остаточне рішення, і в майбутньому ліміт може бути встановлений