Минфин - Курсы валют Украины

Установить

КРАДІЖКА ГРОШЕЙ З КАРТКИ!

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
Yulia Voytovych 4 октября 2020, 22:53
Почну з того, що 8 березня 2020 року прирозмові з подругою вона мені повідомила інформацію, що картка монобанку в неї заблокована, бо їй списало приблизно 500 грн через даний сайт https://ua.godaddy.com/, звісно яким вона в житті не користувалась і про його існування поняття не мала. На момент списання грошей вона знаходилась і звісно проніяке звернення в поліцію йти мова не могла. Все що їй банк запропонував — це оплатити че 20 доларів, для того щоб працівники зайнялись розслідуванням даної ситуації.
На сьогодні 4 жовтня 2020 року, я проживаю на територї Польщі. 25 вересні 2020 року, я захотіла змінити свій контактний номер телефону з українського на польський, про що повідомила через час у Viber працівників банку. Мені люб«язно допомогли це зробити через відео-дзвінок на Viber.
Сьогодні 4 жовтня 2020 року о 20:29, мені приходить сповіщення, просписання 504,85 грн, як ви думаєте для кого? ПРАВИЛЬНО! Для https://ua.godaddy.com/.
Працівники банку, з якими я зараз спілкуюсь, лише співчувають, та рекомендують мені, як особі, котра проживає за кордоном звернутись до поліції та перевипустити картку:) Якщо б це було можливо телепатично, ну ок, хоча б через інтернет, я б це зробила.
А наразі, вони лише співчувають, пояснюють, що щодня працюють над безпекою своєї системи. А от що я думаю: ЯКБИ ПРАЦЮВАЛИ, ТАКІ ВИПАДКИ, ТИМ БІЛЬШЕ З ОДЖНОГО І ТОГО Ж САЙТУ НЕ ПОВТОРЮВАЛИ- А ТАК ТО ЦЕ ЛИШЕ БАЛАКАНИНА, ХАЛАТНІСТЬ, БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ, ТА НА МОЮ ДУМКУ, СПІВПРАЦЦЯ З ШАХРАЯМИ, бо якщо б банку був ДІЙСНО ЗАЦІКАВЛЕНИЙ У ВИРІШЕННІ ДАНОЇ СИТУАЦІЇ, ТО Б ЦЯ СИТУАЦІЯ НЕ ПОВТОРИЛАСЬ ЗІ МНОЮ, ОСКІЛЬКИ МІЖ ВИПАДКОМ ПОДРУГИ І МОЇМ МИНУЛО 8 МІСЯЦІ!!!!!!!!!!!!1
monobank
Ответ банка
5 октября 2020, 15:30
Дуже шкода, що у вас склалася така думка.
Рік назад у вас була проведена така сама операція, але на іншу суму.
Швидше за все тоді була оформлена підписка, яка продовжується через рік.
Цю інформацію ви можете перевірити у виписці за жовтень 2019 року.
Також, радимо перевірити вашу електронну адресу, адже дуже часто про продовження підписки надсилаються листи на пошту.
Для повернення коштів радимо звернутися до підтримки GoDaddy.

Комментарии - 24

+
0
Alenochek
Alenochek
4 октября 2020, 23:42
#
Стрёмно как-то переходить по ссылке, но уж очень любопытно чем на том сайте промышляют. Знает кто-нибудь?)
+
+27
Qwerty1999
Qwerty1999
5 октября 2020, 0:37
#
А что там стрёмного…

Это известный в мире провайдер — торгует доменами, хостингом, облачным сервисом, вебсайтами, хостингом для Worlpress и прочими сопутствующими приблудами.

500 гривен — такой тариф продления существующего домена из зоны .com на этом ресурсе.

Какой-то умник продлевает домены и оплачивает прочие услуги с чужих карт, эмитированных Монобанком.

Ущерб в размере 500 гривен — это предельная сумма, при которой ещё не возбуждают уголовное дело по украинскому законодательству…
+
0
Італій .
Італій .
5 октября 2020, 7:01
#
Что мы можем наблюдать на данной картинке
https://pasteboard.co/JubhPq7.jpg

На данной картинке мы можем наблюдать форму оплаты сайта GoDaddy.
как мы видим форма включает кроме номера поля срока окончани, действия карты и код CVV.
Если ранее мы могли предположить что какой-то умник воспользовался номерами карт подруг, то теперь эта версия разбивается об expiry date и код.

Хотя надо признать что как недавно стало известно отдельные сайты выторговал себе право не валидировать дату и код используя для оплаты только номер, и GoDaddy может быть в их числе. Проверить это можно только экспериментально что я конечно же делать не буду.
+
+1
Zhmunya
Zhmunya
5 октября 2020, 10:19
#
Было бы очень интересно получить от банка расширенный комментарий относительно верификации данного платежа - проверялись ли все реквизиты карты и как подтверждался платеж.
+
0
Італій .
Італій .
5 октября 2020, 10:42
#
Резюме. Или у подруг есть ушлый приятель который пользуясь из неинформированностью и неграмотностью пользуется данными их карт включая CVV, или опять же у подруг есть приятель или они вместе где-то светили номера своих монобанковских карт и кто-то ушлый использует их для оплаты хостинга пользуясь тем что GoDaddy выторговал себе право не валидировать данные карты.

И в первом и во втором случае вины банка нет, поскольку так работает карточная платежная система. Монобанк разве что может, глядя на эти и предыдущие кейсы отказаться от поддержки этой фичи и всегда требовать валидации карты.

В первом случае подруги неаккуратно пользуются картами, во втором их тоже не в чем упрекнуть так как делится номером карты в 2020 году - это нормально.

Вообще конечно фича оплаты без полной валидации очень спорная, особенно сейчас когда номер карты публичен, а не как ранее в 90-х.
+
+30
Qwerty1999
Qwerty1999
5 октября 2020, 12:37
#
Лично мне, например, очень интересно узнать — у владельца карты Монобанка
включена функция «Динамический CVC2» или все приблуды
по безопасности карты выключены по умолчанию.

Смею предположить, что «Динамический CVC2» у авторов этих и подобных им
отзывов выключен по умолчанию…

Но как это принято в нашем обществе,
всегда и во всём должен быть виноват только банк и никто более…
+
0
Yulia Voytovych
Yulia Voytovych
5 октября 2020, 16:29
#
У мене Динамічний Свв включений вже дуже давно:) Тому не потрібно одразу міряти всіх користувачів однією міркою:) Я більше двох років була користувачем даного банку і завжди була задоволена функціями, новинками, додатком і обслуговуванням:) До вчорашнього вечора:)

І ще раз наголошу, що "Смею предположить, что «Динамический CVC2» у авторов этих и подобных им
отзывов выключен по умолчанию…" можна спочатку уточнити, а не говорити узагальнено за всіх:)
Хорошого дня!
+
0
Італій .
Італій .
5 октября 2020, 16:38
#
Ишью должен включать всю необходимую информацию для воспроизведения бага. В том числе и «, а также у меня включен динамический CVV». Это очень экономит время при поиске причины проблемы.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
5 октября 2020, 17:27
#
Yulia Voytovych

Списание без подтверждения частенько бывает при активной подписке на ту или иную услугу…

В истории ваших платежей уже были ранее проводившиеся платежи на этот ресурс, так может кто-то из вашего круга знакомых подписал вашу карту на оплату услуг на этом ресурсе — в таком случае, списание будет проиходить каждый раз без подтверждения.

Вы всегда можете уточнить у получателя денег в телефонном режиме — за что конкретно списаны деньги и узнать на предмет активации или деактивации подписки на эти услуги…
+
0
anatoliiukr
anatoliiukr
6 октября 2020, 14:58
#
Динамический cvс не спасет в этом случае, он практически бесполезен
+
0
Yulia Voytovych
Yulia Voytovych
5 октября 2020, 16:26
#
Платіж абсолютно ніяк мною не підтверджувався:) ні через смс, ні через додаток, і не використовувався плаваючий свв код, який у мене змінювався щогодини:)
+
+1
Zhmunya
Zhmunya
6 октября 2020, 6:27
#
Так задайте вопрос банку - как и когда был подтверждён октябрский платеж? Если подтверждения не было подавайте на диспут по списанию.
+
0
Yulia Voytovych
Yulia Voytovych
7 октября 2020, 13:59
#
Банк мені нічого докладно не може пояснити за «свіжу» операцію, думаю, що на операцію за жовтень 2019 року я отримаю відповідь: «перевипустіть картку та зверніться в поліцію». 

МОНО банк дійсно хороший банк, порівняно з іншими українськими банками, але всеодно, я хочу бути більше захищена. Я знайшла врішення своєї ситуації-не мати справу з даним банком, котрий в таких ситуаціях нічим не може мені допомогти! Ось і все.

Рішення ОСОБИСТО МОЄ і я АБСОЛЮТНО НІКОГО НЕ ЗАКЛИКАЮ РОБИТИ ТЕ САМЕ! (написала, щоб не зараз мене знову не звинувачували в тому, що я стверджую «у всьому винен банк»).
+
0
anatoliiukr
anatoliiukr
6 октября 2020, 14:59
#
Если хоть раз ввели правильный cvc на их сайте, больше вводить его не надо, все платежи будут проходить автоматически, даже с динамическим cvc
+
0
Yulia Voytovych
Yulia Voytovych
7 октября 2020, 14:02
#
Продублюю востаннє: я даним ресурсом НЕ користувалалсь.

Останній мій коментар: якщо вас все влаштовує- користуйтесь. Решта стосовно мене вже написано у всіх коментарях!


Тому бажаю всім всього лише найкращого і щоб з вами не траплялись такі казуси, як трапились зі мною:)
+
0
Yulia Voytovych
Yulia Voytovych
5 октября 2020, 16:39
#
Я  переглянула операції за жовтень 2019 року, і там дійсно є операція на даний ресурс у сумі 124 грн. Припускаю, що на той час, живучи на території України і користуючись карткою вашого банку для всіх операції, я могла пропустити тоді такий малий платіж і не звернути на нього уваги.
Зараз чому побачила, тому що живучи за кордоном, я користувалась карткою кілька разів на місяць, що детально видно по моїх операціях. Тому я і побачила даний платіж.
Мене цікавить чому платіж пройшов абсолютно без мого підтвердження? Чому не потрібно було СВВ коду, який у мене встановлений динамічний? 
І я ще раз наголошу! Я ДАНИМ РЕСУРСОМ НЕ КОРИСТУВАЛАСЬ! Як в банку неможливо анулювати операцію, котру я НЕ проводила? 
Хоча напевно відповідь я отримаю стандартну: «Зверніться до поліції та перевипустіть картку». 
Тому моя співпрацця з вами вже завершена:)
Всього хорошого!
+
0
Італій .
Італій .
5 октября 2020, 16:51
#
Вот тут человек подробно расписал почему сайты и банки не проверяют данные карт в некоторых случаях — потому что сайт очень хочет продать и потому берёт на себя ответственность по схемам с мошеничеством в обмен на более простую процедуру покупки
https://dou.ua/forums/topic/31503/#1940619
+
+15
Jokets
Jokets
5 октября 2020, 22:57
#
Вы только что ответили на все вопросы: ранее в прошлом году списание было сайтом тоисть все данные карты уже были оставлены и соглашение было дано, следовательно списание по типу подписки не требует подтверждение самим сайтом. Вы заметили, но ничего не предприняли, а виноват банк
+
0
Yulia Voytovych
Yulia Voytovych
6 октября 2020, 3:25
#
А ви вважаєте, що минулого року я б отримала іншу допомогу чи відповідь?:)

Знаєте, на мою думку, краще не мати нічого спільного з банком, котрий не може анулювати платіж, чи не може скасувати операцію або в крайньому випадку заморозити її до вияснення обставин. Такий вид шахрайства є і за кордоном, але тут таку операцію анульовують і повертають кошти, через що і звернулась по кваліфіковану допомогу до працівників банку! Але крім «зверніться в поліцію та перевипустіть картку», коли я разів мабуть десять протягом години писала, що я проживаю за кордоном, я нічого не отримала.
І стосовно сервісу - мої рахунки мали бути закриті 05.10.2020 року  до 23:15, і напевно тут також з моєї вини вони не закриті? Чи можливо все ж таки халатність банку та працівників?:)

Якщо вас влаштовує такий сервіс-це ваше право, користуйтесь:) А я маю право на думку, котру я висловила вище!
Всього хорошого:)
+
0
Італій .
Італій .
6 октября 2020, 8:21
#
з банком, котрий не може анулювати платіж

Ни один банк в мире не может аннулировать проведенный платеж.
+
0
Yulia Voytovych
Yulia Voytovych
6 октября 2020, 13:00
#
Спочатку блокують до вияснення обставин, а потім - анульовують:)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
6 октября 2020, 20:04
#
Ну и почему вы не заблокировали ранее проведенный платёж сами — если пишите, что это так просто…
+
0
Yulia Voytovych
Yulia Voytovych
7 октября 2020, 13:52
#
Прочитайте, будь ласка, уважніше.
Я писала, що це робить БАНК!
Самі подумайте: чи я б писала тут про це, якби могла анулювати чи заблокувати операцію?:)


Я думаю, що дану тему продовжувати немає сенсу , оскільки вже все написано вище нічого не змінилось, крім того, що банк до цього часу не закрив мені рахунки, які мали бути закриті 5.10.2020 року, зі слів і обіцянок працівників. Потім звісно обіцяли закрити до кінця доби 6.10.2020 року. Сьогодні знову писала-обіцяли, що сьогодні 7.10.2020 року будуть закриті. Очікую з нетерпінням:)

Написала дану інформацію для того, щоб висвітлити професіоналізм роботи банку та його працівників. Якщо ви на стороні банку-це ваше право і я його поважаю! Так само, як ви поважайте мою думку і не шукайте в моїх словах, якогось підступу чи того, що я скидаю всю вину лише на одну сторону:)

Ще раз всього хорошого:)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
7 октября 2020, 22:31
#
"Я писала, що це робить БАНК!
Самі подумайте: чи я б писала тут про це, якби могла анулювати чи заблокувати операцію?:)"

Банк сам ничего за клиента не делал, не делает и делать не будет...

Для того, чтобы провести платёж - клиенту необходимо инициировать транзакцию.
Для того, что бы аннулировать платёж - опять же клиенту необходимо инициировать этот вопрос перед банком.

Вы возмутились непонятным списанием 04.10.2020 суммы 504,85 грн в адрес сайта https://ua.godaddy.com/
Затем по прошествии времени нашли ещё один аналогичный платёж, цитирую «Я  переглянула операції за жовтень 2019 року, і там дійсно є операція на даний ресурс у сумі 124 грн.» 

А ведь могли бы и более конкретно указать дату списания в октябре 2019 года.

Я рекомендую потратить ещё немного времени и пролистать историю платежей, особенно обратив внимание на октябрь 2018 года и октябрь 2017 года (если во время бета-тестирования вы оформляли карту Монобанка) на предмет поиска аналогичных транзакций в адрес этого-же сайта.
Смею предположить, что и в октябре 2018 возможно сможете найти аналогичный платёж на тот же интернет-ресурс но на другую сумму.

Повторяемость платежа один раз в год в адрес одного и того же ресурса говорит о регистрации подписки на оплату одного из сервисов этого интернет-ресурса.

А кто конкретно из ваших «хороших» знакомых смог проделать такие махинации с вашей БПК - это ваша личная проблема.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 

Курс валют в monobank

Валюта Покупка Продажа
USD 41.3 41.8305
EUR 44.99 45.8001
Все курсы банка

Курс валют в monobank

Валюта Покупка Продажа
USD 41.3 41.8305
EUR 44.99 45.8001
Все курсы банка
Главная / Банки Украины 🏦 / monobank 💰 / Отзывы о monobank 📝 / КРАДІЖКА ГРОШЕЙ З КАРТКИ!