Ідея Банк ігнорує Дія.Підпис та незаконно утримує кошти клієнта за кордоном
Курс валют в Идея Банке
| PLN | 11.2 | 11.85 |
Деталі ситуації:
1. Я перебуваю за кордоном через воєнний стан і не маю фізичної можливості відвідати відділення.
2. Мною було надіслано офіційну заяву на info@ideabank.ua про перерахування залишку коштів на мій рахунок в іншому українському банку (IBAN надано).
3. Заява підписана Кваліфікованим електронним підписом (Дія.Підпис). Згідно із Законом України «Про електронні документи та електронний документообіг», така заява є повним аналогом паперової з власноручним підписом.
4. Замість виконання законної вимоги, я отримую відписки від «Контролю якості» з порадами «звертатися до суду чи НБУ». Номер реєстрації звернення банк не надає, чим порушує Закон «Про звернення громадян».
Порушення:
Банк грубо порушує Постанову НБУ № 65, яка зобов’язує фінансову установу перерахувати залишок коштів при розірванні договору. Відмова приймати документи з КЕП (Дія.Підпис) є незаконною та виглядає як спроба привласнити кошти клієнта.
Вимога:
Вимагаю негайно перерахувати мої кошти за наданими реквізитами без вимоги особистої присутності. Копію офіційного листування та дану скаргу вже направлено до Національного банку України для відповідного реагування.