Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Новий «лохотрон»

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
без оценки
figim 25 июня 2015, 13:44
На своє, і не тільки, «щастя» деякий час тому мав необережність відкрити депозит у банку «Фінанси та кредит». Проблеми почались у березні 2015р. після закінчення терміну депозиту, коли банк відмовився повернути мені належні грошові кошти. Сам банк почав по суті викручувати руки, вимагаючи укласти новий депозитний договір на термін не менше одного року і повертаючи мені при цій умові 15% від належних мені коштів. У НБУ мені повідомили, що знають про проблеми банку і велику ймовірність виводу його з ринку найближчим часом, тому порадили пристати на умови банку, щоб не втратити хоч деякі проценти. Але з травня 2015р. банк припинив виплачувати і проценти за банківськими депозитами, мотивуючи тим, що очікують рішення власників про докапіталізацію банку і рішення НБУ про рефінансування.

12 червня 2015р. НБУ надав банку 750.000.000грн. стабкредиту для погашення боргів перед вкладниками. Майже два тижні тижні мені морочили голову «приходите завтра». Сьогодні вирішили, що гру пора закінчувати — сказали, що через касу нічого виплачувати не збираються і протиправно вимагали від мене для одержання коштів оформити новий договір про КАРТКОВЕ обслуговування. Я категорично відмовився.

(Поясню, для чого це робиться. Укладаючи договір, банк має можливість відрапортувати перед НБУ про погашення боргу, а через банкомат гроші практично зняти буде неможливо, бо їх там просто не буде. До 30 червня банки мають виконати вимоги НБУ про приведення свого фінансового стану у належний, інакше їм грозить закриття. Такими діями власники ФіК по суті намагаються «виконати» вимоги НБУ за рахунок вкладників, реально не виконуючи їх.)

Комментарии - 7

+
0
Света Тутак
Света Тутак
25 июня 2015, 14:34
#
Кинули на карту 1000грн. (хотя должны % с депо больше) у меня 200+ по этому по фонду я % не получу. Подожду до июля может % в долларах отдут. Нет, возьму в грн., это лучше чем ничего.
+
+1
60472534
60472534
25 июня 2015, 15:20
#
Приглашайте СМИ и милицию в отделение и приходите группами ( хотя бы 3 чел., а то одному будет трудно отбиваться от этих гадов)за % и телом депозита. Милицию предупредите, что будет физическая расправа с начальником отделения за необеспечение и доставку средств, поэтому и ее вызываете заранее. А там посмотрите, кто будет виноват в неисполнении обязанностей. А то на гар. линии трандят что все обеспечено и решает начальник отделения. (типа кто даст откат, тому и возврат средств) Заранее пишите заявление(дня за 3 )и требуйте в нем обеспечить сумму наличных в кассе. Если начальник будет упираться, показывайте милиции договор депозита, где указано об обязательстве банка в указанный срок вернуть депозит и %. И угрожайте, начальнику, не бойтесь милиции, ведь там будут представители СМИ и милиция будет на вашей стороне. Откажет-требуйте, чтобы начальник показал и выдал на руки(копию) мотивированный письменный отказ, на какие распоряжения и на чьи указания он ссылается
+
+2
Mary2015
Mary2015
25 июня 2015, 16:59
#
Нельзя соглашатся на продление договора! нельзя соглашатся на перевод денег на карту! это, наверно, самый мошеннический банк!!! надо подавать коллективные иски в суд, территориальные
+
0
тетяна задворна
тетяна задворна
25 июня 2015, 21:26
#
А чому не можна гроші на карту? в мене є певна сума на карті
+
0
figim
figim
26 июня 2015, 8:13
#
Побачимо, що ви заспіваєте, коли за цією картою не зможете зняти гроші в банкоматі, бюо їх там просто не буде.
Тоді почнеться «наша песня хороша, начинай сначала».
+
0
тетяна задворна
тетяна задворна
27 июня 2015, 17:33
#
Я їх і так знімаю — 1 тисяча у місяць
+
0
figim
figim
26 июня 2015, 8:34
#
План дій.
Оскільки прокуратура на даному етапі позбавлена права заходити в банк, пропонується наступне:
1. Написати лист в НБУ з вимогою застосувати до банку міри згідно чинного законодавства, щоб змусити його виконувати договірні умови.
Адреса є тут: www.bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=8275081&cat_id=64971.
Зверніть увагу на пункт «Вимоги до оформлення письмових звернень громадян», щоб не одержати формальну відмову.

2. В НБУ є, якщо не помиляюсь, 10 днів на відповідь. Якщо справа не зрушиться з місця, тоді пишеться заява в Генеральну прокуратуру уже зі скаргою на бездіяльність НБУ, а це вже пряма «парафія» прокуратури і вона буде зобов«язана вимагати пояснень з НБУ.

І „любителям“ карткового компромісу — коли закінчиться термін депозиту, побачите самі, що буде з поверненням тіла депозиту.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться